SEÇİM UMURUMDA DEĞİL | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SEÇİM UMURUMDA DEĞİL


 

Sık sık partisince dahi engellemelerle gündeme gelen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan kan kusup kızılcık şerbeti içse de Tarsus için çalıştığını söyleyerek, “Seçim için çalışmıyorum, seçim umurumda değil. Herkesi Tarsus’un hakları konusunda yanımızda olmasını istiyorum” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Tarsus Belediye Meclisi’nin Ocak ayı toplantısının ilk birleşimi yapıldı. Yılın ilk toplantısında Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, yine sert açıklamalar yaptı.

Başkan Bozdoğan, ilk olarak tapuda Akdeniz Belediyesine ait Kulak Mahallesi’nin sahil bölgesindeki işgale son verilip Tarsus Belediyesi ile ortak proje yapılarak plaj elde edilmesi projesi ile ilgili konuştu.

 

“TARSUS HALKI SİYASETİN ÜZERİNDE”

Konunun farklı alanlara çekilmeye çalışıldığını söyleyen Bozdoğan, “Bunu yaptığım için beni trene bindiriyorlar ama benim bildiğim tren belli. Benim bindiğim tren cumhuriyet, devrimcilik, milliyetçilik treni. FETÖ artıklarına öğretirim, g gösteririm. Bu kentin haklarını aradığın zaman böyle haberlere muhatap olmak hoş değil. Bu şehir 30/40 yıldır denize aç. Tarsus halkının bu denize kavuşması çok önemli. Bir şeyler için irade, bilgi sahibi olmak gerekiyor ama bunları yaparken aşağılanmak doğru değil. Şu siyaseti kolayda süflilik zorda ulvilik olarak düşünün. Tarsus halkı siyasetin üzerinde” dedi.  

 

MECLİSE ‘KENDİ İÇİMİZDE ÇÖZEBİLİRDİK’ SİTEMİ

Daha sonra işgal altındaki alanlarla ilgili İçişleri Bakanlığı’na yapılan şikayetler sonucu Sayıştay Müfettişliği’nin söz konusu alanlara dair istediği evraklar olduğunu açıklayan Haluk Bozdoğan, meclise konunun kendi içlerinde çözülmemesi nedeniyle sitemde sulundu.

“Bu konuları keşke yüce meclisin daha önce gündeme getirdiğimiz gibi kendi aramızda çözmemizi sağlasaydı. Kimseyi suçlamak için değil ama işgal edilmiş park alanlarla ilgili aramızda komisyonda tartışarak sonuca gitseydik bu evrakları şimdi Ankara’ya Sayıştay Müfettişliğine İçişleri Bakanlığına göndermek zorunda kalmazdık” dedi.

 

GELİRLER, TASARRUF VE TAHSİLAT İLE ARTACAK

Belediyenin mali yapısı ile ilgili de bilgi veren Bozdoğan, özellikle tasarruf ve tahsilat ile gelirleri arttırmaya yönelik çalıştıklarını söyledi.

“Yatırımlar yaparak hizmetlerin halka ulaşmasını istiyorum. İşçi, memur arkadaşların herkesin bu konuda duyarlı olmasını istiyorum” diyen Bozdoğan, herkesi bunun için çalışmaya çağırdı.

 

RÜŞVET İDDİASI YARGIYA TAŞINDI

Mecliste daha sonra Tarsus Belediyesi’nde, bir müdürün işlem yapmak için rüşvet aldığı yönünde iddialar gündeme getirildi. MHP’li Meclis üyesi Nükhet Koç, iddialara dair elinde belgeler olduğunu söyleyerek bunun önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ise konudan haberdar olduğunu söyleyerek, gereğini yaptığını açıkladı. “Adliyeye sevk edilen bir konu, daha fazla konuşmasak daha iyi olur” dedi.

 

“KAN KUSUYORUM KIZILCIK ŞERBETİ İÇTİM DİYORUM”

Üretken şeffaf, istihdam sağlayan yeni nesil belediyecilik için çalıştıklarını söyleyen Bozdoğan, “Bir hafta önce İŞKUR müdürümüzü ile görüştüm, yaptığımız çalışmalar ile Mersin’de, Tarsus’ta işsizlik oranında çok ciddi bir düşüş var. Cam sanayinin yeni fırın yatırımının hizmete girmesi ile bu oran daha çok düşecek. Tarsus çok büyük bir kent. İhanet edilmemesi gereken bir kent. Kan kusuyorum bazen ama soran olduğu zaman kızılcık şerbeti içtim diyerek geçiştiriyorum. Ama bir yere geldiği zaman tıkanıyorum. Ben atanmış bir insan değilim. Bu kentte ki 95 bin insanın oy verdiği bir kişiyim. Ulaşım ile kent yoksulluğu ile mücadele edeceğim dedim yapıyorum. Söz verdim halkıma Nisan’da fırınımız bitmiş olacak, ekmek bir lira olacak. Şov ile uğraşmıyoruz çok basit bir açılış yapacağız. Pahalı yaşam, halkımıza en ucuz şekilde yansıtılmalı. Şuan Mersin’in en ucuz suyunu Tarsus halkı içiyor bu da meclis sayesinde çünkü atık ücreti almıyoruz. Almayan tek belediyeyiz. En önemlisi sağlıklı kentsel planlama ile gerek çevre, gerek imar ve gerekse deprem sorunlarına çözüm üretmek. Bunun içinde çalışıyoruz.

Tarsus’un değeri, malı olan Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ni Tarsus’a bağlayacağız. Bunun yolu il olma çabasına destek vermekten geçiyor. Tarsus’a 7 km uzaklıktaki OSB, 19 km uzaklıktaki bir başka belediyede. 

Ayrıca gerek sporda, gerek kültürde, gerekse de sanatta zaten kaynak bu kent. On binlerce eserlerimizi yurtdışından, yurtiçinden getirtelim diyorum. Kültür Bakanlığına sadece benim yazı yazmamla değil hepimizin mutlaka başvurması ile haklarımızı istemekle geçiyor bazı şeyler. Tarsus ihanet edilecek bir kent değil. Tarsus ittifakı sadece mecliste olacak bir şey değil.

 

“SEÇİM İÇİN ÇALIŞMIYORUM, SEÇİM UMURUMDA DEĞİL”

Bizim için hak, haksızlıktan her zaman yücedir. Sevgiyi de her zaman nefretten üstün gördük. Aydınlığı da her zaman için karanlıktan güçlü gördük. Tarsus’un olması gereken haklarını sadece bir belediye başkanı olarak benim aramamın yanında destek olmanızı, en azından birilerini köstek olmasını engellemeye çalışın. Seçim için çalışmıyorum, seçim umurumda değil. Tüm halkımız bunu bilsin. Ama bu halk elini vicdanına götürür, doğru olan ne ise hakkıyla oyunu verir, bundan asla şüphem yok. Herkesi Tarsus’un hakları konusunda yanımızda olmasını istiyorum.

Bana gerçek yoldaşlık yapacak insanlar, yol yürüyecek insanlar hırsızlık yapmaz, yapana da gereken ders verilir. Birilerinin haksız yere mal mülk sahibi olanlar benim belediyemde çalışamaz. Ne mesajlar görüyorum, ne ihbarlar alıyorum gecenin 02:00’sinde belediye içinde gezmek zorunda kalıyorum. Ama aslı olan olaylarla ilgili de belediye olarak gereği fazlasıyla yapılıyor” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA