GEREKİRSE MÜHÜRLENİR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GEREKİRSE MÜHÜRLENİR!


 

Müftülüğün kaçak külliye inşa ettiği haberlerinin asılsız olduğunu açıklayan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Böyle bir şey olsa biz de müdahale ederiz. Gerekirse dava açılır gerekirse mühürlenir” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Yenişehir Belediye Meclisi’nde yeni yılın ilk toplantısında kaçak külliye inşaatı tartışmalarına açıklık getirildi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit mecliste bir bilgilendirme yaparak, kaçak inşaatın söz konusu olmadığını söz konusu projenin olduğu parselin emsal yoğunluğu ile ilgili bir düzenlemeye gidilmesi için görüşmeler yapıldığını söyledi.

 

“KAMU KAÇAK YAPI YAPAMAZ”

Başkan Özyiğit, “Bazı plan tadilatı teklifleri var. Hiçbir kamu görevlisi kaçak ya da mesneti olmayan bur konuda harcama yapamaz. Bu kişisel sorumluğu da getirir. Bu konuda bir gazetemize tekzip yazısı da gönderdik. Bunlar ‘tekzibi yayınlamak yerine haberi kaldıralım’ dediler. İnsanlar imar konularını bilmediği için teknik olarak da bilmesi de beklenmediği için bu haberler insanların hoşuna gidiyor. Ama bu haberleri yapan arkadaşlardan tekrar tekrar belediyemizin ilgili birimine bize sormalarını rica ediyorum.

YENİŞEHİR 4 KAT VERDİ, BÜYÜKŞENİR 5 KATA ÇIKARDI

Burada iki ayrı parsel var. İki ayrı parselden 31 nolu parselde müftülük yerleşkesi yapılıyor. 30 nolu parselde de bir ibadet alanı teklifi var. İbadet alanı, resmi kurum içerisinde olamadığı için bu konuyla ilgili bir düzenleme yapıldı. Bunların bir aşaması bu meclisten de geçti, Büyükşehir meclisinde de görüşüldü. Bu mecliste kamu binalarına 4 kata kadar imar verilmesi noktasında bir kararımız oldu. Ancak Büyükşehir Belediye meclisinde bu imar 5 kat olarak çıktı. Burada ki itiraz noktası geçmişte o bölgenin imarında 1,5 emsal var. Şuanda Büyükşehir belediye meclisinde görüşülen konu ibadet alanın 0,90 olarak çıkmasına müftülüğün itirazı var. Geçmişte buranın 1,50 olan emsalinin 0,90 olmasına yönelik itiraz sonucu tartıma başladı. Yenişehir Belediyesi bunu reddetti ama şuan Büyükşehir Belediye meclisinde 0,90’nın, 1,50’ye dönüştürülüp, dönüştürülmeyeceği konusu var.

“BÖYLE BİR ŞEY OLSA BİZ DE MÜDAHALE EDERİZ. GEREKİRSE DAVA AÇILIR GEREKİRSE MÜHÜRLENİR”

Mesele budur ama kaçak bir inşaat fazlası gibi bir durum söz konusu değildir. Resmi kurum inşaatlarında yapı şirketleri yer almaz. Kamunun kaynak israfını önlemek için kamu personeli tarafından bu denetimler yaptırılır. Dolayısıyla buranın kontrolünü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapmaktadır. Tabiî ki biz belediye olarak kentimizde olan her şeyden haberdar olmak zorundayız. Böyle bir şey olsa biz de müdahale ederiz. Gerekirse dava açılır gerekirse mühürlenir. Ama hiçbir biçimde kimsenin yasayı ya da var olan üzerinde hak kullanmasını kabul etmemiz mümkün değil. Şu ara insanların af beklentisi ki bir çok alanda böyle bir beklenti olduğu gibi imar alanında böyle bir beklenti olur diye başı vatandaşlarımız kaçak imalat yapma derdine düşmüş. Bunların cezai muayede ile karşılaşacağını söyleyeyim. Herkes yasalara saygılı davranmak zorunda. Bunun dışındaki davranışlara müsaade göstermemiz mümkün değil. Bu vesileyle özellikle muhtarlarımıza çağrı yapmak isterim; bölgedeki kaçak yapılaşma konusunda dikkatli olsunlar” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA