İlyas Halil Öykü ödülleri sahiplerini buldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İlyas Halil Öykü ödülleri sahiplerini buldu


 

Mersinli yazar ‘İlyas Halil’ adını yaşatmak, edebiyata yeni yazarlar kazandırmak amacıyla düzenlenen ‘İlyas Halil Öykü Ödülü’ sonuçlandı. Yarışmanın birincisi “Kokulu Silgi” adlı öyküsü ile İstanbul’dan Müge Ceyhan oldu.

BARIŞ ÇOBAN

 

Mersin Sanat Edebiyat Derneği tarafından Mersinli yazar ‘İlyas Halil’ adını yaşatmak, edebiyata yeni yazarlar kazandırmak amacıyla düzenlenen ‘İlyas Halil Öykü Ödülü’ sonuçlandı. Başvuruları 30 Kasım 2022’ de sona erdi. Türkiye’nin 19 ilinden, 39 farklı merkezden 55 dosya geldi.

Yazar Nursel Duruel, Yazar Ali F. Bilir, Yazar Orhan Özdemir, Yazar Remzi Karabulut ve Özlem Demiralev’den oluşan seçici kurul beş eseri ödüle değer buldu.

 

“15 ÖYKÜYÜ BİR KİTAPTA YAYINLAMAYI PLANLIYORUZ”

Mersin Sanat Edebiyat Derneği yönetimi yarışma sonuçlarını Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı. Mersin Sanat Edebiyat Dernek Başkanı ve ‘İlyas Halil Öykü Ödülü’ Sekreteri Erkan Özaydın,  “Etkinlik, İlyas halil’in ailesi; Josef Atat ve Iréne Halil ile Mersin Sanat Edebiyat Derneği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, İçel Sanat Kulübü, Mersin-Sokak Kitap ve Kahve Evi, Tarsus-Antik Sahaf  Kitabevi  tarafından desteklendi. Başvuran öykülerden seçici kurulun seçtiği 15 öyküyü bir kitapta yayınlamayı planlıyoruz.

Ödül töreni Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlendi. 13-15 Ocak 2023 tarihinde Mersin Edebiyat Festivali’nin ilk günü; 13 Ocak 2023 Cuma günü 17.30-18.30 arasında MBB Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek. İlgililer, dereceye giren ilk beş öyküye ve yazarları hakkındaki bilgilere  Mersin Sanat Edebiyat Dergisi’nin  6. sayısından ve www.mersinsanatedebiyat.com  adresinden ulaşabilirler” dedi.

 

BİRİNCİ “KOKULU SİLGİ” OLDU

Yarışmada Müge Ceyhan’ın, “Kokulu Silgi” adlı öyküsü birincilik ödülüne layık görüldü. 1984 yılında İstanbul’da doğan Müge Ceyhan, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü’nde 2007 yılında lisans ve 2010 yılında yüksek lisans eğitimini onur derecesi ile tamamlayarak kariyerine profesyonel ressam olarak başladı. Soyut kompozisyonlarında edebiyattan yoğun olarak esinlenen ve mekân kavramına özgün bir yaklaşım getiren Müge Ceyhan, profesyonel kariyeri boyunca 100’ün üzerinde eser çalışması ile Türkiye’de ve yurtdışında  beşi kişisel olmak üzere 30’a yakın sergiye katıldı.

Müge, yaşamını İstanbul’da ressam, resim eğitmeni, kürator ve kısa öykü yazarı olarak sürdürürken yazı alanındaki sınırlarını Mario Levi ile ‘İleri Seviye Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’nde genişletmeye devam ediyor.

 

“BEYAZ GÜLLER” ADLI ÖYKÜSÜYLE İKİNCİLİĞE LAYIK BULUNDU

Yarışmada Öykü Levna da “Beyaz Güller” isimli eseri ile ikinci oldu. 31 Ocak 2002'de Ordu/Ünye'de doğdu. İlk ve ortaokulu tüm bebekliğini ve çocukluğunu geçirdiği Ordu'nun Akkuş ilçesinde okuduktan sonra lise eğitimini Ordu/Perşembe Sosyal Bilimler Lisesinde tamamlayan Güngör halen Maltepe Üniversitesi'nde Halkla İlişkiler ve Tanıtım (İngilizce) bölümü 1. sınıf öğrencisi.

Yarışmada 3’üncülüğü ise Hüseyin Opruklu’nun, “Usta’nın Sırrı” adlı öyküsü kazandı.

1967 Konya doğumlu olan Opruklu, yurt içinde çeşitli birlik ve kurumlarda, yurtdışında BM bünyesinde Kosova Barış Gücünde görev yaptı. 2013 yılında emekli oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Tezli Tarih Yüksek Lisansı 2005 yılında, Anadolu Üniversitesi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümünü 2018 yılında bitirdi. 2018 yılında Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonun (FİAP) tarafından AFİAP (Artiste Federation Internationale de L’ART Photographique) unvanı verildi. Yurtiçi ve yurtdışı fotoğraf yarışmalarında altın, gümüş, mansiyon ve sergileme olmak üzere toplam 124 ödül kazanıp, toplam 12 karma fotoğraf sergisine katıldı. ‘2021 Yunus Nadi Fotoğraf Ödülü’nü kazandı. Öyküleri çeşitli edebiyat dergilerinde yayımlandı.

Yarışmada Pınar Göçer de, “Antikacı” adlı öyküsüyle Mansiyon ödülüne layık görüldü. 1969 yılında Tarsus’ta doğan Göçer, Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde, İşletme okudu. Çevreci kimliği ile öne çıkan ilk çocuk romanı “Anneannem Bir Film Yıldızı”,  2014 yılında İthaki Yayınları tarafından yayımlandı. Aynı yayınevinden “Altın Göl”, “Büyülü Fener”, “Panayır Sihirbazı”, “Kapadokya Perileri Göbeklitepe Perileri”, “Efes Perileri”, “Cilalı Taş Devri’ne Seyahat”, “Antik Mısır’a Gidiyoruz” ve “Hititlerin Başkenti Hattuşa’yı Görelim” adlı çocuk ve ilk gençlik kitapları yayımlandı. Ayrıca farklı yayınevlerine çocuklar için onluk seriler halinde doksan adet hikâye kitabı yazdı. Yazarın Müptela Yayınları etiketiyle basılmış “Sana Sevgim Bitmiş Mustafa” adlı bir yetişkin romanı da bulunmakta

Yarışmada 5’inci ise Özge Burçak Öztürk Güven oldu. “Tahterevalli Ve Çilek Reçeli” adlı öyküsüyle Mansiyon ödülüne layık görülen Özge Burçak Öztürk Güven, 1978 yılında Ankara’da doğdu. Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Uzun yıllar kurumsal şirketlerde çalıştı. Çeşitli yayınevlerinde Editör ve Halkla İlişkiler Sorumlusu olarak görev aldı. 2019’da, “Dostlar Apartmanı”, 2021’de “Sarı Vosvos” isimli öykü kitapları Klaros Yayınları’ndan çıktı. Evli ve bir kız çocuğu annesi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA