UYAN VATANDAŞ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

UYAN VATANDAŞ!


 

Kaçak külliye inşaatına kılıf arayan müftülük, çözüm için belediyeye başvurdu. Çoğunluğun CHP’de olduğu Yenişehir’de kabul edilmeyerek Büyükşehir’e gönderilen düzenleme ile parselin emsal yoğunluğu arttırılırsa kaçak külliye inşaatı yasallaştırılacak. Ancak emsal olacak karar sonrası bölge sakinleri 0,90 olan emsal yoğunluklarının külliye parseli gibi 1,50’ye çıkarılmasını talep edebilecek.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de yıllardır imar düzenlemelerinde en çok konuşulan bölge olan Yenişehir’de, yüksek ranttan fayda sağlamak isteyenler her gün yeni bir skandala imza atıyor. Son olarak Yenişehir ilçesi Akkent Mahallesi’nde bulunan Mersin Valiliği yerleşkesine komşu parselde külliye yerleşkesi inşaatına başlayan Mersin Müftülüğü, önce ruhsat almadan temel atmakla eleştirilirken son olarak inşaatın yükselmesi ile kaçak kat eleştirilerinin hedefi oldu.

 

YENİŞEHİR ARTIŞI REDDETTİ

İmar planına aykırı olarak 4 kat izin verilen külliyeye beşinci katı çıkan müftülük, imar değişikliği için belediyelerin kapısını çalan müftülük, ilk olarak çözüm için Yenişehir Belediyesi’ne başvurdu. Çoğunluğun CHP’de olduğu Yenişehir’de reddedilerek Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen düzenleme ile parselin emsal yoğunluğunun 0,90’dan 1,50’ye çıkartılarak kaçak külliye inşaatının yasallaştırılması için adım atıldı.

Yenişehir Belediye meclisi emsal yoğunluğunun arttırılması kararını oy çokluğuyla reddederek, dosyayı görüşülmek üzere Büyükşehir Belediye Meclisi’nin İmar Komisyonuna gönderdi.

Büyükşehir Komisyonunda emsal yoğunluğunun arttırılması talebine CHP’liler yine muhalefet ederken, düzenlemenin meclisten Cumhur İttifakı’nın oy çokluğuna sahip olması ile geçirilmesi bekleniyor.

 

VATANDAŞ DA ARTIŞ İSTEYEBİLİR!

Geçtiğimiz aylarda bölgenin emsal yoğunluğunun 0.20’den, 0,90’a çıkarılması büyük tartışmalara neden olurken, yeni düzenleme ile Yenişehir’deki inşaat alanları arttırılarak milyarlık rant oluşması sağlanmıştı. Müftülük parselinin emsal yoğunluğunun 0,90’dan 1,50’ye çıkarılması ile parselin inşaat alanı arttırılarak 5 katlı yapının kaçak olan bir katı meşru hale getirilecek.

Ancak emsal olacak karar sonrası bölge sakinleri 0,90 olan emsal yoğunluklarının külliye parseli gibi 1,50’ye çıkarılmasını talep edebilecek. Mahkemeye gidecek yurttaşlar aynı haktan kendilerinin de yararlanmasını eşit vatandaşlık ilkesi kapsamında yapabilecek.

Bu durumda Müftülüğün külliye inşaatına 1,50 emsal yoğunluğu vererek inşaat alanını artıran veren belediyeler, vatandaşlara da bu hakkı vermek zorunda kalacak.

 

CHP’Lİ BELEDİYELERE KORKAKLIK ELEŞTİRİSİ
Öte yandan sosyal medyada hedef olan CHP’li Yenişehir Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi, kaçak inşaata müdahale etmemeleri nedeniyle büyük eleştiri aldılar. CHP’li belediyelerin konu din olunca korkak davrandığını ileri süren bazı kat sakinleri kanunlar karşısında herkesin eşit olduğunu vurgu yaparak, gereğinin yapılmasını talep ettiler. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA