GÜÇLÜ ADAY SAHAYA İNDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜÇLÜ ADAY SAHAYA İNDİ


 

İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı’nın 7 Ocak’ta yapılacak 3.Olağan Kongresi öncesi güçlü aday İlksen Sorguç Dinçer sahaya indi.

HEDİYE EROĞLU

 

İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı’nın 7 Ocak’ta yapılacak kongresi öncesi partiye ve kente yakışır bir aday geldi. İlksen Sorguç Dinçer gövde gösterisi yaptığı etkinlikte resmen adaylığını açıkladı.

İYİ Parti Mersin İl Başkanlığının 7 Ocak’ta yapılacak il başkanlığı kongresi için geri sayım sürerken heyecan da tırmanıyor. Şuana kadar mevcut Başkan Mehmet Dutar ile Fatih Ünal’ın adaylığını açıkladığı il başkanlığı için son olarak partiye ve Mersin’e yakışır bir isimden adaylık açıklaması geldi. Partinin kurucularından İlksen Sorguç Dinçer “Mersin’e bir kadın il başkanı yakışır” diyerek il başkanlığına adaylığını açıkladı.

 

“BÜTÜNLEŞTİREREK BÜYÜMEK İÇİN İL BAŞKANLIĞINA ADAYIM”

Parti binasında miting havasında adaylığını resmen açıklayan İlksen Sorguç Dinçer’e destek büyük oldu. Aynı zamanda adaylık açıklamasında 3’ü AKP’den 5 yeni ismin de partiye katılmasını sağlayan Dinçer, “7 Ocak’ta gerçekleşecek olan İYİ Parti Mersin 3,Olağan İl kongresinde İl başkanlığına adayım. Parti içindeki kutuplaşmalara, O’cu, buculuklara, kurucuları dışlamaya son vermek, herkesi kucaklamak, partilileri bütünleştirerek büyümek için il başkanlığına adayım.

İYİ Partinin Mersin’de kuruluşu ve öncesinden biraz bahsedeceğim. Arşiv bilgisi olsun. 2015’te sayın Meral Akşener liderliğinde başlayan cesurlar hareketinin bir ferdi, bir öncüsüyüm.

İYİ Parti Genel Başkanımız sayın Meral Akşener,  MHP Genel Başkanlığı için delegelerden imza toplarken Hatay’da, Kongre için Ankara Anadolu oteli önünde  demir parmaklıklara tutunarak, oradan ayrılmayıp noter beklerken, mahşer yerine dönen kalabalığın içinde arkadaşlarımla birlikte bir kum tanesiydim. Sn. Meral Akşener’in cesurlar hareketi içerisinde yaptığı 4 toplantıda da Antalya’daydım.

Ankara - Çukurambar görüşmeleri dahil 6 defa Ankara’ya gittim. Niğde Valisi sayın Meral Akşener’in toplantısını engellemeye kalkıp, salonun kapısını mühürlediğinde Niğde’deydim.

Meral Akşener’e kadın kimliği üzerinden hakaret edildiğinde, KA.DER Genel Merkezi ile görüşerek kınama yazısı çıkartıp Mersin basınına gönderdim. Açıklama Mersin basınında yer aldı. Mersin basın mensuplarına tekrar teşekkürler. Bu haber daha sonra Yeni Asya’da yer aldı. Sayın Meral Akşener bana telefon açtı. ‘Hiçbir yerde adım duyulmazken sesim oldun’ diyerek teşekkür etti. Baskılardan dolayı, hiçbir gazete adını anamıyordu. Mersin yerel basınına bir daha teşekkürler.

 

GÖLGESİNDEN KORKAN ADAMLAR

Evet –Hayır referandumunda, ben Antalya’da iken bir arkadaşımız beni sayın Meral Akşener’le görüştürerek, referandum öncesi sayın Akşener’i Mersin’e davet eden de benim.

Sayın Meral Akşener’in katılımıyla Yenişehir Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantı öncesi, küçük bir gurup Marinada bir toplantı yaptık. Arkasından bir hazırlık  komisyonu kurduk. Zor şartlarda toplantı gerçekleşti.

Salon hınca hınç doluydu. Kuliste sayın Meral Akşener’in yanında sadece ben görevliydim. Sonunda sahneye çağırmak için  isimler anons ediliyor, İlksen in adı yok. İsmimin anons edilmemesi üzerine sahneye çıktım. Ben bunlara gölgesinden korkan adamlar diyorum.

Süreç 2017’ye geldi. Sayın Meral Akşener İstanbul’da, bölge bölge temsilcileri davet ederek toplantılar yaptı. Akdeniz bölgesi toplantısında Mersin’den birkaç arkadaşla bende vardım. Neticede Parti kurulma kararı alındı.

 

“BAŞKASININ İPİYLE İNDİĞİM ÇUKURDAN ÇIKAMAM”

Samsun Kurucu İl Başkanı, GİK üyemiz sayın Ömer Süslü Kız Kalesine bir akrabasının düğününe gelmişti, Kız Kalesine gittim. Bana ‘abla il başkanlığını alsana’ dedi. Benim için bir onurdu. ‘Eşim rahatsız. İmkanlarım kısıtlı, alamam, başkasının ipiyle indiğim çukurdan çıkamam’ dedim.

Mersin’de parti kuruldu, kuruluyor desem daha doğru olacak, Bir avukat arkadaşımızın ofisinde toplanıyoruz, üye kaydediyoruz. Partinin kurulduğunu, atanan ilçe başkanlarının ismini basına açıklayacağız. Benden basını davet etmem istendi. Sağolsun basın mensupları geldiler. Bir baktım masaya 4 sandalye koymuşlar, basının karşısına 4 erkek çıkacaklar. Sandalyeleri çektim.

4 Erkek 2 kadın basının karşısına ayakta çıktık. Kadınlarla birlikte yan yana yürümeyi öğreneceksiniz. Ayrıca, İYİ Partinin kurucusu, lideri, bir kadın. Sayın Meral Akşener. 

Mersin’de 400 kurucu üye ile ilk kongreyi yaptık. İlk il kongresinin hazırlıklarını yapan 5 kişiden biriyim. Kurucu üyelerimize, kuruluşta emeği geçenlere, kuruluşundan bu güne il,ilçe başkanlarına ve yönetiminde görev alan, çaba harcayan tüm partililerimize, millet vekillerimize, belediye meclis üyelerimize, GİK üyelerimize teşekkürler” dedi.

 

“BAHÇELİ EVET DEYİNCE MHP’DEN İSTİFA ETTİM”

Siyasi geçmişinden de bahseden İlksen Sorguç Dinçer, “Rahmetli babam Hacı Şevket Sorguç (Anadolu Seyahat Acentası Sahibi), 1960 ihtilalinde Demokrat Parti Silifke ilçe teşkilat başkanıydı. 1965’in AP’sinde Mut ilçe başkanıydı. Demokrat Partili bir aileden geliyorum.

Rahmetli sayın İsmet Sezgin‘in hacım teşkilatı kur telefonu üzerine Demokrat Türkiye Partisi 1999’da Mersinde kuruldu. Aktif siyasete 1999’da Demokrat Türkiye Partisinde İl Kadın Kolları Teşkilat Başkanı olarak başladım.

2002 DYP’sinde, sonra Demokrat Parti oldu, Merkez İlçe (Akdeniz, Toroslar, Yenişehir, Mezitli) teşkilat başkanı olarak görev yaptım.

2009 Yerel seçimlerinde MHP’den gelen teklif üzerine, Toroslar’dan 3.Sıradan İl Genel Meclis üyesi seçildim. MHP’nin önceki yerel seçimlerde aldığı oyu 3’e katladım. Toroslar seçmenine tekrar teşekkürler. Daha sonra MHP Toroslar ilçe başkanlığında, ilçe başkan yardımcılığı yaptım. 2010 referandumunda hep birlikte hayır derken. 2016 referandumu öncesi, sayın Bahçeli evet deyince MHP’den istifa ettim.

 

“HEDEFİMİZ  İYİ PARTİYİ 1. PARTİ, GENEL BAŞKANIMIZ MERAL AKŞENER’İ BAŞBAKAN YAPMAK”

İYİ Partide, Kurucu İl Yönetiminde ‘Yerel Yönetimlerden Sorumlu’ İl Başkan yardımcılığı. kongre sonrası İl Yönetiminde ‘Kadın Politikalarından Sorumlu’ il başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum. İl ve 13 İlçe de Kadın Politikaları Komisyonlarını kurdum.

İYİ Parti Mersin 3. Olağan Kongresinde, bu siyasi geçmişimle il başkan adayı olarak il  delegelerimizin karşısına çıkıyorum. Partimizin daha çok güçlenmesi, büyümesi, birlik ve beraberlik içinde yolumuza devam etmek için sayın il delegelerimizden oy istiyorum.

2023’te ülkemiz ve partimiz için çok önemli bir seçim yaşayacağız. Hedefimiz  İYİ Partiyi 1. Parti, Genel Başkanımız, liderimiz Meral Akşener’i başbakan yapmak.

2024’te yerel seçimler var. 7 Ocak 2023  İYİ Parti Mersin 3.Olağan İl Kongresinde seçilecek olan il ve seçilmiş ilçe yönetimlerinin sorumluluğu büyük olacak.

 

“MERSİN’E SİYASİ TECRÜBESİ OLAN BİR KADIN İL BAŞKANI YAKIŞIR”

Seçilmiş 13 ilçe başkanlarımızı kutluyor, birlikte yürümeye söz veriyorum. İYİ Parti 3. Olağan Mersin İl kongresine 3 adayla gidiyoruz. Sayın delegelerimizden, kimsenin adamı olmayan, sayın Meral Akşener’in yolundan giden siyasi tecrübesi olan İlksen Sorguç Dinçer’e oy istiyorum. Mersin’e siyasi tecrübesi olan bir kadın il başkanı yakışır. Kadın yükselecek, Türkiye güçlenecek” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA