ACI DAVA BAŞLIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ACI DAVA BAŞLIYOR!


 

Mersin’de sınıf arkadaşı tarafından okulun tuvaletinde bıçaklanarak öldürülen 12 yaşındaki kız öğrenci ile ilgili yargı süreci 5 Ocak’ta başlıyor.

Hediye Eroğlu

 

Mersin'in Toroslar ilçesinde 30 Kasım 2022’de, sınıf arkadaşı tarafından okulun tuvaletinde bıçaklanan 12 yaşındaki kız öğrenci hayatını kaybetti.

Olay öğleden sonra Okan Merzeci Mahallesi, Hüseyin Özer Merzeci Ortaokulu'nun zemin katındaki tuvalette meydana geldi. İddiaya göre, E.D., aynı sınıfta eğitim gören F. Y’yi e not yazarak okul tuvaletine çağırdı. E.D., burada önce arkadaşını hortumla darp etti, ardından da evden getirdiği bıçakla boğaz ve karın kısmından ağır yaraladı. E.D. kaçarken, diğer öğrenciler okul yönetimine bildirdi. İhbar üzerine okula polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Ambulansla hastaneye kaldırılan F. Y., doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

 

1 ÖĞRENCİ GÖZALTINDA

Öğrencinin 5 yerinden bıçaklandığı ve darp edildiği belirlendi. Olaydan sonra okula gelen polis ekipleri inceleme yaptı.

Olay üzerine E.D. (12) adlı kız öğrenci gözaltına alındı. Polis merkezine götürülen öğrenci, sınavdan kötü not aldığı için F.Y’nin kendisiyle alay ettiğini olayı da bu nedenle gerçekleştirdiğini söyledi. Polis, olayda kullanılan suç aleti bıçağı da muhafaza altına aldı.

 

MÜFETTİŞLER TAHKİKATTA

Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, olayın sınıf arkadaşları arasında yaşandığı belirtilerek şunlar kaydedildi: "Bir kız öğrencinin tuvalette baygın bulunduğunun idareye bildirilmesi üzerine nöbetçi müdür yardımcısınca yapılan kontrolde öğrenci F.Y'nin bıçakla yaralandığı tespit edilmiş, müdür yardımcısınca ambulans çağırılıp polise haber verilmiştir. Öğrenci F.Y, müdür yardımcısı ve rehber öğretmeni nezaretinde hastaneye götürülmüş ve tüm tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etmiştir. Okulda yaşanan olayla ilgili Valilik oluruyla iki eğitim müfettişi görevlendirilmek suretiyle idari tahkikat başlatılmıştır."

 

YAYIN YASAĞI VE GİZLİLİK KARARI ALINDI

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Mersin 3. Sulh Ceza Hakimliğince olayla ilgili yayın yasağı ve gizlilik kararı alındı.

 

“LÜTFEN ÇOCUKLARINIZA SEVGİ GÖSTERİN”

Acı olayla ilgili daha sonra gazeteciler konuşan F. Y’nin ailesi, acılarının tarif edilemez olduğunu ifade etti. Anne H. Y., açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: “Kızım tomurcuk güldü, soldurdular. Başkalarının tomurcuk gülleri solmasın. Yüreği yanmış bir anne olarak şunu söylüyorum; lütfen çocuklarınıza daha çok sevgi gösterin, onlara daha çok sahip çıkın. Çocuklarınızı telefonla, bilgisayarla değil, sevginizle, merhametinizle ve vicdanınızla ödüllendirin."

 

İLK DURUŞMA 5 OCAK’TA

Türkiye’yi dehşete düşüren olayla ilgili yargılama süreci de başladı. 12 yaşındaki E.D olaydan sonra tutuklanıp ıslahevine gönderilirken Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca kabul edilen iddianamenin kabul edilmesi ile ilk duruşmanın 5 Ocak 2023 tarihinde yapılmasına kararlaştırıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA