Akdeniz’de işgal ve ranta geçit yok! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akdeniz’de işgal ve ranta geçit yok!


 

Başkan Gültak, Akdeniz Belediyesi’ne ait olan ve yıllarca işgal edilip ranta teslim edilen 15 dönümlük alanda incelemelerde bulundu. Akdeniz’de birçok yerin işgal altında olduğunu belirten Başkan Gültak; “Bu sene içinde birçok yerimizi işgalden kurtardık. Halen mahkemesi devam eden yerler de var. Toplamda 15 dönümlük bu araziyi de Akdeniz Belediyemize kazandırdık. Milletin malını millete yeniden iade ediyoruz” dedi.

Haber Merkezi

 

İmar planında ‘park alanı’ olup, imar uygulamasıyla da ‘kamusal alan’ olarak tescil edilen ancak yıllardır başka kişilerin işgali altında olan Şevket Sümer Mahallesi'nde, Akdeniz Belediyesi’ne ait olan 15 dönüm büyüklüğündeki alan tahliye edilerek tekrar belediyeye kazandırıldı. Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan ve yıllarca TIR garajı olarak kullanılan, geçtiğimiz aylarda ise tahliye edilip yıkımı gerçekleştirilen alanda incelemelerde bulunan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Akdenizlilerin öz malı olan bir alanı belediyeye kazandırdıkları için mutlu ve gururlu olduklarını ifade etti.

 

“AKDENİZ SAKİNLERİNİN HAKKINI İŞGALDEN KURTARDIK”

Alanda daha önceleri bir TIR garajı olduğunu belirterek “Peki, bu garajın burada ne işi vardı?” diye soran Başkan Mustafa Gültak, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu alan geçmiş yönetimlerin kendilerine yakın olan insanlara peşkeş çektikleri alanlardan bir tanesiydi. Biz burayla davalık olduk ve kazandık. Davaların sona ermesinin ardından vatandaşları hemen tahliye ettik. Burada yer alan TIR garajının yıkımını emniyet güçlerimizin desteği ile gerçekleştirdik ve burası artık Akdeniz Belediyesinin, Akdeniz’de yaşayan insanların malı oldu. Hemen kuzey tarafta da Çevre Müdürlüğünün yeri de aynı şekildeydi ve birileri tarafından işgal altındaydı. Her iki tarafı da işgalden kurtardık.”

 

“MİLLETİN MALINI MİLLETE YENİDEN İADE EDİYORUZ”

Toplamda 15 dönüm araziyi Akdeniz Belediyesi’nin kazancına çevirdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Gültak, “Çevre Kontrol Müdürlüğümüzü buraya taşıdık ve yakın zamanda Fen İşleri Müdürlüğünü de taşıyacağız. Şu an alanda temizlik yapılıyor. İhata duvarlarını çevireceğiz ve Çevre Koruma Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğünü Akdeniz’in ortasında yer alan, ulaşımın da kolay olduğu bu alana taşıyıp böylelikle hizmet birimlerimizi yan yana getirmiş olacağız. Daha öncesinde Yılmaz Güney Parkı da aynı şekilde birilerine peşkeş çekilmişti. Aslında Akdeniz’de birçok yer işgal altındaydı. Bu sene içerisinde çoğu yerimizi işgalden kurtardık. Halen mahkemesi devam eden yerler de var. Milletin malını millete yeniden iade ediyoruz. Bu hizmetlerimizden dolayı gururluyuz. Bundan sonra Akdeniz’in malları kimseye peşkeş çekilmeyecek” ifadelerini kullandı...


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA