Milli mücadelenin simgesi kalpaklar hazır! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Milli mücadelenin simgesi kalpaklar hazır!


 

Mersinliler; Geleneksel 3 Ocak Zafer Yürüyüşü’nde bir araya gelerek, kalpaklarıyla, bayraklarıyla, marşlarla, mehteran eşliğinde Toroslar’dan Cumhuriyet Meydanı’na kadar el ele, omuz omuza yürüyecek.

Haber Merkezi

 

Toroslar Belediyesinin; 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşunun yıl dönümünde her yıl düzenlediği 3 Ocak Zafer Yürüyüşü, bu yıl Mersin Valiliğinin himayesinde yapılacak.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek 3 Ocak programını paylaştı.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya; MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, AK Parti Toroslar İlçe Başkanı Bekir Topçu, Toroslar Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Emre Tugay, AK Parti Toroslar İlçe Kadın Kolları Başkanı Nalan Erden, AK Parti Toroslar Gençlik Kolları Başkanı Necdet Yeni, Toroslar Muhtarlar Derneği Başkan Cengiz Şahbaz ve muhtarlar katıldı.

 

“3 OCAK SALI GÜNÜ SAAT 08.00’DA TOROSLAR KUVAYİ MİLLİYE ANITI ÖNÜNDE BULUŞUYORUZ”

MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, tüm vatandaşları Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 101. yılında düzenlenecek 3 Ocak Zafer Yürüyüşü’ne davet ederek; “Kentimizin kurtuluşunun 101. Yılında 101’inci kez Toroslar’dan meydanlara yürüyeceğiz. Tüm hemşehrilerimizi 3 Ocak günü saat 08.00’da Toroslar Kuvayi Milliye Anıtı önünde buluşmaya bekliyoruz” dedi.

Muhtarlarla bir araya gelmekten dolayı mutluluk duyduklarını belirten AK Parti Toroslar İlçe Başkanı Bekir Topçu da; “Tüm muhtarlarımıza Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdim. Muhtarlarımız sadece kendi köyünün meselelerini değil aynı zamanda kentin asayişini, geleceğini, alt ve üst yapısını düşünen kişilerdir. Cumhur İttifakı olarak sizlerle bir arada olmaktan onur ve şeref duyuyorum. 67 mahallemizin tamamına sizlerle birlikte elimizden gelen hizmeti yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Tüm hemşehrilerimizi 3 Ocak’ta tek yürek olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“KUVAYİ MİLLİYE RUHUNU HEP CANLI TUTACAĞIZ”

Misafirlerine, 101 yıl önce Mersin’deki milli mücadelenin destansı hikayesini anlatan Başkan Yılmaz; “3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 101. Yılı. Bugün yine aynı şey olsa İngilizler, Fransızlar Mersin Limanı’na çıkarma yapsalar, askerler gelse, bayraklar değişse eminim buradaki herkes aynı heyecanla vatan savunması için bir araya gelir ve düşmanı buradan atarız Allah’ın izniyle. O günkü ruhu bugün de yaşamak mecburiyetindeyiz. Ve bunu anlamak, anlatmak, çocuklarımıza aktarmalıyız. Bizim Türkiye olarak milli silahlarımız ve en önemlisi vatan savunması yapacak irademiz var. Dünyanın en güçlü silahlı kuvvetlerine sahibiz. Bir başka gücümüz ise genç ve dinamik nüfusumuzdur. Enerji tedarikiyle de bambaşka bir Türkiye ortaya çıkacak önümüzdeki günlerde ve hep beraber bunu yaşayacağız inşallah” diye konuştu.

 

“3 OCAK, HEPİMİZİN BAYRAMI”

Milli Mücadele dönemde Anadolu’nun her yerinde vatan savunması yapıldığını ve 3 Ocak’ın herkesin bayramı olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz; “3 Ocak Kuvayi Milliye Bayramıdır. İşgal gerçekleşen memleketimizin her yerinde vatan savunması olmuştur. Bu devletin evlatları hep beraber bir araya gelip, vatan savunması yapmıştır. O zaman şunu söyleyebiliriz. 3 Ocak Kuvayi Milliye Bayramı, o dönemde dedesi sadece Mersin’de yaşayan ve mücadeleye doğrudan katılmış insanların değil, memleketin herhangi bir şehrinde yaşamış olursa olsun hepimizin bayramıdır. Özellikle dedesi o dönemde Mersin’de olmayan ve göçle şehrimize gelen hemşehrilerimiz, kardeşlerimiz bunu böyle bilsinler. 3 Ocak, bizim bayramımız olduğu kadar sizin de bayramınızdır. Anadolu’nun her yerinde vatan savunması yapılmıştır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan savunmasında görev alan, can veren, kan veren, alın teri akıtan Anadolu’nun her yerindeki büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

 

“DEVLET, MİLLET EL ELE YÜRÜYECEĞİZ”

Tüm muhtarlara, yoğun katılımlarından dolayı teşekkür eden Başkan Yılmaz; “Hepinizi, 3 Ocak Salı günü saat 08.00’da Anıt Meydanımızda, tarihi, geleneksel 3 Ocak Zafer Yürüyüşümüzü gerçekleştirmeye davet ediyorum. Niye böyle diyorum? 3 Ocak 1922’da Mersin’in kurtuluşu gerçekleşti. Ondan sonra Kuvayi Milliyeciler, bizlerin, sizlerin dedeleri her yıl 3 Ocak’ta bir araya geldiler, atlarına bindiler, üniformalarını giydiler, kalpaklarını ve madalyalarını taktılar. Çavuşlu’dan Yoğurt Pazarı’na kadar Kuvayi Milliye Yürüyüşü’nü gerçekleştirdiler. Kuvayi Milliye gazileri, vefat edene kadar bu yürüyüşü yaptılar. Daha sonra bu yürüyüşe çocukları katıldı. Biz bu geleneği ve aynı ruhu, her sene yaptığımız yürüyüşle canlandırıyoruz, tazeliyoruz, o heyecanı yaşıyoruz. Bu sene de bunu gerçekleştireceğiz. Bu sene şöyle bir güzellik var. Yürüyüşümüzü Valiliğimiz ile birlikte yapacağız. Her yıl, Toroslar Kuvayi Milliye Anıtı önünden veya Toroslar Belediyesinin önünden çıkarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyorduk, başka bir grupta da İstasyondan çıkıp Cumhuriyet Meydanı’na yürüyordu. Böyle bir farklılığa, ayrılığa gerek yok. Bu yürüyüş milletin, devletin yürüyüşü. Sayın Valimiz Ali Hamza Pehlivan’a da buradan teşekkür ediyorum. Kendileri de talebimizi anlayışla karşıladılar. Bu yıl 3 Ocak Yürüyüşümüzü Valiliğimizin himayesinde, devlet, millet el ele hep beraber kent protokolümüzle, tüm başkanlarımızla, muhtarlarımızla, gazilerimiz ve onların çocuklarıyla birlikte gerçekleştireceğiz inşallah. Hepinizi davet ediyorum. Yine 3 Ocak günü saat 13.00’da Yunus Emre Kültür Merkezimizin Konferans Salonunda ülkemizin tarih atlası Prof. Dr. İlber Ortaylı Hocamız, misafirimiz olacak. Kurtuluş Savaşı’nda Toroslar ve Çukurova’nın Önemi üzerine sohbet edeceğiz. Tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz, Mersinlilerin yeni yılını da kutlayarak; “Göreve geldikten sonra hızla çalışmalarımıza başladık. Çok ciddi miktarda asfalt, parke, yol ve taş duvar çalışması yaptık.  Sosyal ve Çevik Belediyecilik anlayışıyla hizmetlerimizi sürdürüyoruz. 2023 yılı, Toroslarımıza, Mersinimize ve ülkemize iyi gelecek inşallah. Biz de bunun için elimizden geleni yapmaya davet edeceğiz” dedi.

Toplantının ardından Toroslar Muhtarlar Derneği Başkan Cengiz Şahbaz, Başkan Yılmaz’a tüm muhtarlar adına teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Başkan Yılmaz, mahalle muhtarlarına kalpak hediye ederek, tek tek sohbet etti.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA