RANTTA ANLAŞTILAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

RANTTA ANLAŞTILAR!


 

Sık sık siyasi çekişme ile karşı karşıya gelen CHP’li Büyükşehir Belediyesi ile AKP’li Akdeniz Belediyesi rantta anlaştı! Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in toplu konut projesi için belediye hizmet alanı olan kent girişindeki 160 hektarlık özel proje alanını konut + ticaret ve turizm alanına dönüştürmesine Akdeniz’de yeşil ışık yaktı.

HEDİYE EROĞLU

 

Yıllardır Mersin’deki en büyük eleştirilerden biri olan kentin doğu girişindeki kötü görüntülerin ortadan kaldırılması beklenirken belediyeler, herkese kazanç sağlayacak bir imar düzenlemesinde anlaştı.

Kent girişinde, Mersin Ticaret Borsası karşısında yer alan ve şehre kazandırılması beklenen 160 hektarlık devasa belediye hizmet alanının, ticaret + konut ve turizm alanına dönüştürülmesi için düğmeye basıldı.

 

KENTİN HABERİ YOK

Sık sık karşı karşıya gelmeleri ile gündem olan Büyükşehir Belediyesi ile Akdeniz Belediyesi’nin düzenlemeye sıcak bakması ile harekete geçildiği öğrenilirken, kentten habersiz, oldu bittiye getirilerek yapılmak istenen değişikliği için Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’na teklif getirildi.

Yapılmak istenen değişikliğe itirazlar gelmesi üzerine teklif geri çekildi. Ancak bu defa da söz konusu bölgede büyük araziler toplayan kentin tanmış iş insanlarının devreye girerek lobi çalışması yapıp, siyasilere baskı yaptığı öne sürüldü. İl başkanlarına giden iş insanlarının bölgedeki imar düzenlemesi teklifinin kabul edilmesi için bastırdığı öğrenilirken, gerek CHP’de gerek AKP ve MHP’de teklife karşı çıkan meclis üyelerinin direnmeye çalıştığı öne sürüldü.

 

SEÇER TOPLU KONUT YAPMAK İSTİYOR

İl başkanları ile görüşmeler yapıldığı ve düzenlemenin kimlerin talebi ile gündeme getirildiği partiler içinde tartışma konusu olurken, Büyükşehir Belediyesi’nin statüsü değişen alanlara dair değişiklik sonrası nasıl bir kullanıma gideceği de ortaya çıktı. Söz konusu bölgede Büyükşehir Belediyesine ait 90 hektarlık bir alan bulunurken, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in bu alana ikinci dönemde seçilmesi halinde Toplu Konut Projesi yapmak istediği öğrenildi.

 

BÜYÜKŞEHİR’İN TALEBİ AKDENİZ’İNDE İŞİNE GELİYOR

Bölgede Akdeniz Belediyesi’ne ait 13 hektarlık bir alan bulunması nedeniyle Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın da düzenlemeye sıcak baktığı biliyor. Gültak seçildiği ilk dönemlerde bu alanın imar durumunun ticaret + konuta çevrilmesini gündeme taşımış ancak kamuoyunda kabul görmeyen teklif rafa kalkmıştı. Şimdi Büyükşehir Belediyesi’nin konuyu yeniden gündeme getirmesi ile önü açılan Akdeniz’in, Büyükşehir Belediye Meclisinde Cumhur İttifakı’nın sandalye üstünlüğüne sahip olunması nedeniyle düzenlemenin geçmesinde önemli bir etkin olması bekleniyor.

 

YILLARDIR SERBEST BÖLGE VE LİMAN İSTİYOR

Kent girişinde, Mersin Ticaret Borsası karşısında yer alan ve yıllarca “Bu görüntüler Mersin’e yakışmıyor” tepkisiyle şehre kazandırılması beklenen devasa belediye hizmet alanı, 1996 yılında özellikle Mersin Serbest Bölgesi için genişleme alanı olarak değerlendirilmek üzere ticaret alanı olarak imar planlarında göründü. Ancak 2019’da dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, buraya belediye hizmet binası yapmak için harekete geçti ve bölgenin imar durumunu ticaretten, belediye hizmet alanına çevirdi.

Kentin en değerli bölgesinde yer alan ve belediyenin elinde hali hazırda kent merkezindeki en büyük alan olan söz konusu bölgenin yıllardır, kente kazandırılması beklenirken Mersin Serbest Bölgesi ile liman da yıllarca bu alanı ele geçirmeye çalıştı.

 

RANTTAN BELEDİYELERDE YARARLANMALI

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, teklifle ilgili her hangi bir görüşme yapmadığını ancak düzenlemeye ilk dönemde olduğu gibi hala olumlu baktığını söyledi. Başkan Gültak, bu talebin Büyükşehir için de Akdeniz içinde kamu yararı niteliği taşıdığını ve kentsel ranttan belediyelerin de kamu adına yararlanmasının faydalı olduğunu aktardı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA