Nüfusta çileye son verilsin! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Nüfusta çileye son verilsin!


 

Nüfus müdürlüklerinde yaşanan yoğunluk vatandaşı da, çalışanları da isyan ettiriyor! E-Nüfus Sendikası Genel Başkanı Ali Kart, dizilere dahi konu alan bitmeyen çile için çözüm önerileriyle yetkililere seslendi.

Haber Merkezi

 

Çipli kimlik dağıtım işlemi, sürücü belgesi yenilemesi ve pasaport işlemlerinin nüfus müdürlüklerine kaydırılması ile artan çile isyan ettiriyor. Ülke genelinde olduğu gibi Mersin’de de sık sık şikayetlere konu olan nüfus müdürlüklerindeki yoğunluğun yarattığı mağduriyete personeller de isyan ediyor.

 

PERSONEL İZNE ÇIKAMIYOR

Genel merkezi Mersin'de bulunan E-Nüfus Sendikasının Genel Başkanı Ali Kart, yaptıüı yazılı açıklama ile nüfus müdürlüklerinde yaşanan yoğunluğun, haftaiçi 19:00’a kadar, hafta sonları ise mesaiye bırakarak aşmaya çalışıldığını söyledi. ‘Hatta bazı illerimizde örneğin İzmir’de son iki aydır personelimiz izne çıkamıyor” diyen Kart, “Çipli kimlik dağıtım işlemi başladığından buyana yaklaşık kişi bazlı 70 milyon civarında kimlik dağıtıldı, bunun yanında birkaç kez kimlik çıkaranları da eklediğimizde bu sayı yaklaşık 82 milyonu buldu. Bu iş yükümüzün üzerine Emniyetten 30 milyon sürücü belgesi, 10 milyon pasaport yükü eklendi.

 

‘TEKRAR GÖREVE BAŞLASAM NÜFUSTA BAŞLAMAZDIM’

Nüfus Müdürlüklerinde ki sorun artık kronikleşme boyutundadır. Örneğin Nüfus çalışanlarımızın yoğunlukta olduğu bir sosyal medya platformunda yapılan ankette ‘tekrar göreve başlasam nüfusta başlamazdım’ diyenlerin oranı yaklaşık %83 bu mevcut personelimizin ne kadar yıprandığının apaçık örneğidir” dedi.

 

İŞTE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Sorunun çözümü için önerilerde de bulunan Başkan Kart, ‘Sendika olarak sadece sorunları dile getirmiyor çözüm önerilerimizi sunmak istiyoruz: Nüfus Müdürlüklerimize en az 4000 personel atanmasını talep ediyoruz. Türkiye’de 3 farklı üniversitede Nüfus ve Vatandaşlık Bölümü vardır. Buradan mezun olan öğrencilerimizin Nüfus Müdürlüklerimize atanmasını bekliyoruz. Kalitesi arttırılmış en az 5000 parmak izi cihazı talep ediyoruz, mevcut cihazlarla parmak izi aldığımızda, süre bazında sıkıntılar yaşıyoruz, hatta geri doğrulamak istediğimizde çok büyük sıkıntılar çekiyoruz.

 

‘MESAİ ÜCRETİMİZİN İKİ KATINA ÇIKARILMASINI TALEP EDİYORUZ’

Emniyetten nüfusa 40 milyon işlem yükü geçmesine rağmen, verilmeyen vakıf payının Nüfus Müdürlüklerine devredilmesi, mesai ücretimizin iki katına çıkarılmasını talep ediyoruz, çünkü mevcut aldığımız mesai ücreti yemeğe ve yola gitmektedir.  Son süreçte yapılan özellikle ortak banka promosyonunun taşrada çalışan personelimizin faydalanacağı şekilde genişletilmesini talep ediyoruz.

Adres işlemleri için elektrik, su, doğal gaz her kurumun bazen farklı uygulamaları adreste keşmekeşe sebep olmaktadır, bir barkod sistemine geçilerek, tek bir barkodla tüm kurumların buna entegre edilmesini talep ediyoruz. Kütük yazma işlemine son verilmesi, artık dijital kayda geçilmesini bekliyoruz. Sürücü belgesini kimliğe tanımlama işlemi yaklaşık 4,5 milyonu kişiyi buldu geride kalan 25 milyon tanımlanması gereken sürücü belgesi var. Bunun e-Devlette bir bölüm açılarak oradan yapılmasını ve Nüfus Müdürlüklerindeki yükün bir nebze olsun azaltılmasını bekliyoruz. Nüfus çalışanlarının artık uzman kadroya dönüştürülmesini, talep ediyoruz bunu fazlasıyla hak ettik. Ve en önemlisi, Nüfus Müdürlüklerine artık yeni yük eklenmesin. Televizyonlarda dizilere dahi konu olmaya başlayan Nüfus Müdürlüklerindeki yoğunluğun önüne geçmek adına bu taleplerimizin yapılmasını bekliyoruz’ diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA