İYİ PARTİ’YE VE MERSİN’E YAKIŞIR ADAY | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İYİ PARTİ’YE VE MERSİN’E YAKIŞIR ADAY


 

İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı’nın 7 Ocak’ta yapılacak kongresi öncesi partiye ve kente yakışır bir aday geldi. Partinin kurucularından İlksen Sorguç Dinçer, “Mersin’e bir kadın il başkanı yakışır” diyerek il başkanlığına adaylığını açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

 

İYİ Parti Mersin İl Başkanlığının 7 Ocak’ta yapılacak il başkanlığı kongresi için geri sayım sürerken heyecan da tırmanıyor.

Şuana kadar mevcut Başkan Mehmet Dutar ile Fatih Ünal’ın adaylığını açıkladığı il başkanlığı için son olarak partiye ve Mersin’e yakışır bir isimden adaylık açıklaması geldi.

Partinin kurucularından İlksen Sorguç Dinçer “Mersin’e bir kadın il başkanı yakışır” diyerek il başkanlığına adaylığını açıkladı.

 

ADAYLIK AÇIKLAMASINDA GÖVDE GÖSTERİSİ YAPACAK

Meral Akşener’in 2015’ten buyana yanında yer alan ekipten olan ve partiye büyük emek veren Sorguç Dinçer, Yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcılığı, Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı gibi çeşitli görevler üstlendi. Halen İl İnsan Hakları Kurulu Temsilcisi olan İlksen Sorguç Dinçer’ın adaylık açıklamasını Cumartesi günü partinin il başkanlığı binasında yapması bekleniyor.

Özellikle kadınlardan büyük destek alan Mersin siyasetinin deneyimli isimlerinden Sorguç Dinçer’in, adaylık açıklamasını miting havasında gövde gösterisi ile yapması bekleniyor.

 

KOCAMAZ’DAN KÜFÜR ÇIKIŞI

Öte yandan Mersin’de yüksek bir oy potansiyeline sahip olan İYİ Parti’nin il kongresi yaklaşırken kavgada büyüdü. Bazı partililerin sosyal medyada küfürlü paylaşımlar yapması gerilime neden oldu.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Burhanettin Kocamaz, sosyal medyadan yaptığı açıklama ile duruma el attı. Yaşananların partiye yakışmadığını belirterek uyarılarda bulunan Kocamaz, “Hepimizin bildiği gibi ilçe kongrelerimizi tamamladık! 7 Ocak 2023’te de İl Kongremizi yapacağız! İlçe kongrelerimizde göreve seçilen tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.

İlçe Kongreleri sürecinde sosyal medya üzerinden yapılan hadsizce saldırılar nedeniyle birçok sıkıntı yaşandı. Bu süreçte, şahsım da dahil, bir çok aday ya da delegeye ağza alınmayacak ve hiç bir İYİ Parti’liye yakışmayacak şekilde küfür ve hakaretler edildi! Ve maalesef bu paylaşımlar bazı İl ve İlçe yöneticileri tarafından da beğenildi!

Hatta paylaşıldı! Hatta bu tür olumsuz davranışlarda bulunan kişilerle ilgili disiplin kuralları uygulansın şeklindeki taleplerimiz (Bir kişi hariç) örtbas edilmeye çalışıldı ve hiç bir işlem yapılmadı!

Bu tutum ve davranışların bırakın Genel Başkanı bir Hanımefendi olan bir Partide, hiç bir siyasi partide hoş görülebilmesi mümkün olamaz!

Tabidir ki, bu edepsizce paylaşımı yapanlar ve onları beğenenlere karşı herhangi işlem ya da yaptırım uygulanmadığından, İl Kongresi sürecinde bu çirkin paylaşımları yapanlara yenileri ekleniyor!

 

TROLLERİ İŞ BAŞINDA

Ve bizler İYİ Parti’liler olarak, AKP trollerinden yakınırken, şimdi İl Başkanlığına aday olan yada destekleyenlere karşı saldırarak, bizim insanlarımıza trollük yapılıyor!

Beyler, herkes kendisine gelsin! Ve aklını başına devşirsin! Özellikle İl ve ilçe yöneticilerinin, bu tür paylaşım yapanları takip edip, birilerinin başvurusunu beklemeden, reisen disiplin işlemlerini başlatması gerekir!

Ancak bu tür edepsizce davranışlar görmezden gelinip, hiç bir işlem yapılmıyorsa, bu durum,

bu tür eylemlerin tasvip edilmesi anlamına gelir. Bizler, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da tüm İYİ Parti’lileri, itidalli olun, haddi aşan ifadeler kullanmayın ve tahriklere kapılmayın çağrılarımıza devam edeceğiz!

Buradan, İYİ Parti’liyim diyen herkesi, partimiz içerisinde gerçekleşecek bu demokratik yarışta, aday olma cesareti gösteren arkadaşlarımıza ve o adayları destekleyen partililerimize karşı saygılı ve sakin olmaya davet ediyorum!

Bu tür kongrelerde herkesin aday olma hakkı ve yine herkesinde adaylardan herhangi birisini destekleme hakkı vardır!

 

“SUÇLAMA, DIŞLAMA, HAKARET HAKKINIZ YOK”

Ayrıca hiç kimseyi, sizin desteklediğiniz adayı desteklemiyor diyerek, suçlama, dışlama ya da hakaret etme hakkınız ve yetkiniz yoktur!

Siz nasıl ki adaylardan herhangi birisini destekleme hakkına ve hürriyetine sahip iseniz, bir başka arkadaşımızın da adaylardan bir başkasını desteklemesinden rahatsız olmayacaksınız!

Neticede hepimiz aynı davaya inanıyor ve aynı amaca hizmet ediyoruz.

Kongreden hangi sonuç çıkarsa çıksın, her zaman olduğu gibi ülkemizin refaha ermesi ve muasır medeniyetler seviyesine  ulaşabilmesi, Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçilebilmesi için birlikte mücadeleye devam edeceğiz!

Bu kongrelerin kaybedeni olmayacak, kazananı ise yalnız ve sadece İyi parti Olacak.

Bu vesile ile kongremizin sevgi saygı barış ve kardeşlik içerisinde, bir demokrasi şöleni şeklinde tamamlanmasını temenni ediyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA