Tarsus Şehir Tiyatrosu, ’Çirkin’ oyununun galasını gerçekleştirdi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus Şehir Tiyatrosu, ’Çirkin’ oyununun galasını gerçekleştirdi


 

Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen ve sahnelediği ilk andan itibaren birçok festival ve Türkiye sahnesine davet almayı başaran "Çirkin" oyununun galası gerçekleştirildi. 
Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu yeni sezonuna, 'Çirkin’ adlı ironik ve bir o kadar da seyirlik bir yorum barındıran kara komedi oyunu ile merhaba demişti. Oyunun prömiyerinin yapıldığı ilk günden itibaren Türkiye sahnelerine ve çeşitli festivallere davet alan ‘Çirkin’ oyunu, alkışlanmaya devam ediyor. Ünlü Alman oyun yazarı Marius Von Mayenburg tarafından kaleme alınan, yönetmenliğini ve dramaturjisini ise Nihat Çapar’ın gerçekleştirdiği ‘Çirkin’' oyununun gala akşamı gerçekleştirildi. 
Oyunun konusunun çok iyi bir şekilde anlatıldığını vurgulayan oyuncu Ali Düşenkalkar, “Çirkin adlı oyun günümüzün yüzsüzlüğünü, o bireylerin çok yüzlülüğünü ya da hepimizin yüzsüzlüğünün dik alasını arkadaşlar ve yönetmenimiz Nihat Çapar çok güzel ve basit bir yolla anlatmayı seçmiş. Çok hoş bir teknikte var. Hiç fazla bir şey yapmaya gerek duymadan yalın bir anlatımla bizim yüzümüzü kendi yüzlerimizi vuruyor adeta. Gelin kendinizi görün, gelin sizden olmayanları görün ama bu oyunu seyredin" dedi. 
Oyuncu Ayşe Lebriz Berkem ise adının yaşatıldığı sahnede muhteşem bir oyun izlediği için mutluluğunu ifade ederek, “Her şeyden önce heyecanlıyım, bu kadar sanatla ilgili bir kuraklık yaşadığımız bir dünyada sanata değer verilmesi çok özel. Tarsus bunu başarıyor. Ve bu koskoca tiyatro sanat dünyasına destek demektir. Tarsus Şehir Tiyatrosu çok güzel bir ekip, repertuarları ile birlikte oyun çeşitliliği açısından tebrik ediyorum. Reji, oyunculuklar muhteşemdi. Şu an dünyanın herhangi bir yerinde oyunun meselesi tartışılır çünkü çok elzem bir konuya değiniliyor. Oynadıkça oyuncuların uyumu daha lezzetli olacak. Tekrar izlemek isterim, çok keyifli ellerine sağlık. Bir Çehov bir Ezop ve şimdi Çirkin çok güzel ilerlediler. Gurur duyuyorum iyi ki varlar, son olarak Tarsus’ta tiyatro var" diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA