MERSİN’DEN KKTC’YE TELEFON TURİZMİ REZİLLİĞİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DEN KKTC’YE TELEFON TURİZMİ REZİLLİĞİ!


 

Türkiye’de fahiş fiyata satılan iPhone 14 Pro Max 256 GB telefon modelinin komşu ülkelerde daha ucuz olması ve IMEI kayıt ücretine yılbaşından sonra gelecek büyük zam, Mersin’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne turizmi attırdı. Ancak uçak biletlerinin pahalılığı nedeniyle feribotu tercih eden vatandaşlar yük gemisi ile yolculuk etmek zorunda bırakılıyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Turizm destinasyonlarına bir yenisi eklendi; ucuz telefon ve indirimli IMEI kayıt ücreti için yurtdışı gezisi…

Türkiye’de 44 bin lira olan iPhone 14 Pro Max 256 GB modelinin komşu ülkelerde 34 bin liraya satın alınabilmesi üzerine binlerce kişi ucuz telefon almak için çevre ülkelere gidiyor.

Ayrıca yılbaşından sonra telefonlardan alınan IMEI pasaport kayıt ücretine yüzde 120 civarında zam geliyor. IMEI kayıt ücretinin yılbaşından sonra gelecek büyük zam ile 2.732 TL’den 6 bin 90 TL’ye çıkacak olması Türkiye’den komşu ülkelere turizmi etkiledi. Zamlı IMEI ücreti ödemek istemeyenler bölgemizde Mersin’den, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne giderek bu soruna çözüm üretiyor.

KKTC gezisi ile yol masrafı, vergi düşümü ve kayıt ücreti ödendiğinde 45 bin liralık iPhone, Türkiye’ye 37 bin liraya geliyor.

 

UÇAK BİLETİ 10 BİN TL’Yİ BULDU

Mersin’den KKTC’ye turizm seyahatlerinde günü birlik gezilerin yanı sıra kısa süreli turları da tercih edenler gezilerini ucuza getirmek için farklı seçenekleri değerlendiriyor.

Mersin’den KKTC’ye uçak biletleri yılbaşı nedeniyle 4 bin TL’ye yaklaşırken, gidiş dönüş maliyeti 10 bin TL’yi bulabiliyor.

 

FERİBOT UCUZ AMA ZORLU

Vatandaşlar daha ucuz olması nedeniyle feribot seferlerine yöneldi. Silifke ilçesindeki Taşucu Limanı’ndan KKTC’ye sefer yapan feribotlar kişi başı bin 350 TL’ye gidebilen yurttaşlar bu nedenle daha çok bu ulaşım yolunu tercih ediyor.

Ancak vatandaşlar feribot ile KKTC’ye ulaşımda hem gecikmeler hem de feribot yerine yük gemileri ile seyahat etmek zorunda bırakılma sorunu ile karşı karşıya kalabiliyor. 6-7 saat süren yolculuklarda yük gemisi ile yolcu taşımacılığı belli kurallara bağlı olsa da gerek hijyen ve gerekse de güvenlik eksiklikleri nedeniyle zorlu bir yolculuğa maruz kalan vatandaşlar yetkililerin bu seferleri denetlemesini istiyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA