MASAL KAHRAMANLARI KİTAPLARDA KALMADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MASAL KAHRAMANLARI KİTAPLARDA KALMADI


 

Mehmet Akif Ersoy Sosyal Bilimler Lisesi, kitap okumayı özendirmek için farklı bir etkinliğe imza attı. Türk dili ve edebiyatının seçkin yazarlarının hayat verdiği karakterleri canlandıran öğrenciler, performansları ile alkış aldı.

İBRAHİM YÜNCÜLER

 

Mersin’in Yenişehir ilçesinde bulunan Mehmet Akif Ersoy Sosyal Bilimler Lisesi, yaratıcı bir etkinliğe imza attı. Lisede 21 Aralık Dünya Roman Kahramanları Günü dolayısıyla “Roman Kahramanları Festivali” gerçekleştirildi.

Okulun tören alanında gerçekleştirilen etkinliğe öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı. “Roman Kahramanları Kitaplarda Kalmasın” temasıyla öğrenciler seçtikleri kahramanların görüntülerine bürünerek, kısa yaşam hikayelerinden kesitler sundu.

“Yaşar Kemal’in; ‘Roman, bir yaşamdır. Roman, bir atmosferdir. Roman: yeni, yepyeni bir dünya kurmaktır. Bu düş dünyasıyla birlikte bir gerçeklik dünyası kurmaktır, yaratmaktır roman” sözleriyle başlayan etkinlikte öğrenciler, başarılı temsillere imza attılar.

 

ÖĞRENCİLERİN EMPATİ KURMALARI SAĞLANDI

Okul Müdürü Fatma Gök, öğrencilerin büyük özveriyle bugüne hazırlandıklarının altını çizerek, “Kitap okunmuyor diye şikâyet edilen, dilin fakirleşmesinden yakınılan bir dönemde öğrencilerin kitap okumasını özendiren, daha önemlisi roman kahramanlarıyla empati kurmalarını sağlayan bir festivali gerçekleştiriyoruz.   Öğrencilerimiz, Türk ve dünya edebiyatında, okurların belleklerinde yer etmiş karakterleri ve onların unutulmaz sahnelerini romanların büyülü dünyasından canlandırma yoluyla gerçek hayata taşıyorlar bugün.

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATININ SEÇKİN YAZARLARININ ESERLERİ CANLANDIRILDI

Öğrencilerimize okulumuzda Türk dili ve edebiyatı derslerimizde, seçkin yazarları tanıtarak onların okudukça dünyanıza renk katıyor, bambaşka diyarlara götürecek birbirinden güzel öykü ve romanlarını okutarak gençlerimizin kendilerini yetiştirmelerine olanak sağlıyoruz.

Öğrencilerimize bu yoğun eğitim döneminde bir durak olabildiysek ve merak uyandırıp onları okumaya özendirebildiysek ne mutlu bize!  Bugünkü festival, yazmaya ve  okumaya meraklı, kütüphanede kitap tozundan rahatsız olmayan  öğrencilerimizin çabalarının bir yansıması. 

Oscar Wilde’ın ‘Dorian Gray’in Portresi’nden bir alıntıyla etkinliğimizi başlatalım.

‘Güzel şeylerde çirkin anlamlar bulan kişiler hatalıdır. Güzel şeylerde, güzel anlamlar bulan kişiler kendilerini yetiştirmeye çalışmaktadır. Bunlar için umut vardır. Güzel şeylerde yalnızca güzellik görenler seçkindir’ Bu güzel günde güzel şeylerde, yalnızca güzellik görelim” dedi.

Gösteride ilk olarak 11-A sınıfından Talha Kocapınar, Berat Buldum, “Gözümüz kırmızı halıda” temsilini sergiledi.

Daha sonra 11-A sınıfından Fatma Korucu, ardından da 10-C sınıfından Didar Şahin, İrem Sümeyye Aycıl,  11-D sınıfından Gönül Kara, 10-F sınıfından Asiye Çevik sahne aldı.

11-A sınıfından Eylül Öztepe’inn gösterisi ile devam eden etkinlikte, 10-A sınıfından Ayşenur Somyürek, Ayşe Ceren Yüksek de performans sergiledi.

10-E sınıfından Melek Sancar ile 10-A sınıfından Damla Su Işıklı ile  9-D sınıfından Yiğit Ertan da alkışlan alan performanslara imza attı.

10-A sınıfından Şeyma Ece Eren, 11-D sınıfından Sevcan Altan ile 10-G sınıfından Mısra Erkan, 10-E sınıfından Esma Sindar, 10-A sınıfından Elif Hacıoğulları ile Selin Yıldırım, 10-G sınıfından Hacı Sezgin Polat, 11-A sınıfından İrem Memiş ile Cafer Ay, 10-G           sınıfından Tolga Berke Kalkan, 10-A sınıfından Dilara Gülşah Kahvecioğlu ile 9-D sınıfından Ali Duran Çetin, 10-H sınıfından Elif Aycan Taş, 11-D sınıfından Elif Ayşe Cerit ile 10-G sınıfından Bilge Su Yücel, Bayram Arda Kocaoğlu, 10-İ sınıfından Nisa Bekler, 10-A sınıfından Dudu Gökçe Özgül, 9-D sınıfından Aras Öncel, 11-D sınıfından Nazire Ada Erkal, 9-D sınıfından Zehra Ergül ile Ayşe Yıldırım, 9-D sınıfından Defne Solmaz, 10-G sınıfından Elif Akkuş ile Ceren Yağmur Duran, 10-G sınıfından Belinay Uzun performansları ile alkış aldılar.

Daha sonra karakterler geçidi yapılarak; 9-B sınıfından Ilgın Babaoğlu ve Fazilet Beril Erdaş ile 9-D    sınıfından Esma Zeynep Genç, 10-A sınıfından Yiğit Özkan, 10-A sınıfından İlkem Özlü, 10 – A sınıfından Hilal Burhan Taşdemir ve Uğur Dündar, 10-E sınıfından Ayşenur Korkmaz, 10-H sınıfından Efe Ali Erciyes, 10-H sınıfından Çağan Burak Kurt, 10- I sınıfından Ayşenaz Yıldırım, Fatmanur Döşlü, Rana Serre Kurt, Arda Mamuk, Ecrin Naz Güder ve 10-İ         sınıfından Buse Köse, 11-A sınıfından Aleyna Ekinci, Zeynep Akkan, Naz Kayahan, Şevval Kaya ve11-E sınıfından Teslime Buse Özel alkışlandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA