Eczacılardan miting ve kapatma eylemi kararı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Eczacılardan miting ve kapatma eylemi kararı


 

Aralarında Mersin’in de olduğu 22 eczacı odası eylem kararı aldı.

Haber Merkezi

Aralarında Mersin'in de olduğu 22 eczacı odası, yaptıkları ortak açıklamada, Türk Eczacıları Birliği (TEB) Merkez Heyeti'ni eczacıların yaşadığı sorunlara 'dur' demek için başlatılan “Eylemlilik süreci”ne sahip çıkmaya çağırdı.

Yapılan ortak açıklamada, özetle şu ifadelere yer verildi: "Mitingimizin yapılışından bu yana geçen sürede 15 Aralık tarihinde kur değişikliğinin erkene alınmasından kaynaklı ilaca yapılan zamma tanıklık ettik. Yapılan düzenleme ilaç yokluğunu bir süreliğine kısmen azaltacak olsa da ilacın sürekli bulunabilir ve ulaşılabilir olmasını sağlamayacaktır. Eczacılar olarak bizim talebimiz İlaç Fiyat Kararnamesi'nin sektörün diğer temsilcileriyle birlikte eczacı örgütlerinin de talep ve önerilerinin dikkate alınarak yeniden düzenlenmesidir. Yıl içinde yapılan düzenlemeler, geçen yıl yaşanan hak kayıplarını bile karşılamazken önümüzdeki yılın bu yıldan daha da zor geçeceği aşikârdır. İlaç fiyat değişikliği sonrası Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti başkanlık divanınca, yapılan zamma teşekkür eden ve ilacın bir iki gün içinde bollaşacağına dair açıklamalar, 20 gün önce Anıtpark’ı dolduran ve örgütünün yanında duran 40 bin eczacıyı hayrete düşürmüştür. Türk Eczacıları Birliği yöneticileri ilaç bollaşacak ve teşekkür açıklamaları yaparken, 16 Aralık günü Sağlık Bakanı’nın tüm sektör temsilcileri adı altında ilaç sanayii ve ecza depocularıyla ilaç YOK'luğunu ortadan kaldırmak üzere toplantı yapması ve bu toplantıda birliğimizin ve Ecza Kooperatiflerimizin olmaması Sağlık Bakanı'nın ihmali olmuş ve eczacıyı üzmüştür. Bizler imzası olan eczacı odaları olarak TEB Merkez Heyetini, Konya Bölgeler Arası Toplantısı’nda alınan kararlara ve belirlenen eylemlilik sürecine sahip çıkmaya çağırıyoruz."


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA