AKOB’dan Hakan Başar Trio Caz Konseri | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKOB’dan Hakan Başar Trio Caz Konseri


 

AKOB’un organizasyonu ile Mersin’de 21 Aralık’ta konser verecek olan Türkiye’nin en genç caz piyanisti Hakan Başar, daha sonra İtalya ve Avrupa’nın önemli müzisyenleriyle çalmak için davet aldığı Uluslararası San Severo Winter Jazz Festivali’nde yer alarak, iki Akdeniz ülkesi arasında, müzik yoluyla kurulan köprünün ifadesi olacak.

GİZEM EKİCİ

 

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü (AKOB), “2022 Avrupa Gençlik Yılı”nın sonlarına yaklaşılan bu günlerde, odağına gençleri aldığı çok özel etkinliklerinden birini daha önümüzdeki günlerde Mersin’le buluşturacak.

Mersin’de 14 yıldan buyana sanat ve kültür yaşamının zenginleştirilmesi amacıyla faaliyet gösteren AKOB, Hakan Başar Trio Caz Konseri düzenleyerek sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşatmayı planlıyor.

TARİHİ BİNADA ÖZEL KONSER

Konserle ilgili Mersin Kent Konseyi’nde bir basın açıklaması yapan AKOB Başkanı Demet Şaman Tarlakazan, 21 Aralık 2022 Çarşamba akşamı, saat 20:00'de, Türkiye'nin en genç Caz Piyanisti Hakan Başar'ı, Hakan Başar Trio olarak, Mersin'de müzikseverlerle buluşturacaklarını söyledi.

Demet Şaman Tarlakazan bu buluşmanın, “1947'de Anadolu'da ilk opera temsilinin gerçekleştiği bina” olması gibi tarihi bir kimlik de taşıyan, Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) Sahnesi'nde yer alacak özel bir konserle gerçekleşeceğini söyledi.

 

“ETKİNLİK, İKİ AKDENİZ ÜLKESİ ARASINDA, MÜZİK YOLUYLA OLUŞAN KÖPRÜNÜN DE İFADESİ OLACAK”

“Piyanoda Hakan Başar, kontrbasta Paolo Benedettini ve davulda Ruben Bellavia'dan oluşan grup; caz, blues, latin caz, soul caz, gospel ve post bop tarzı parçalarıyla son derece coşkulu geçen konserlerine bir yenisini eklemek üzere, çok güzel bir programla, bizlerle birlikte olacaklar” diyen Demet Şaman Tarlakazan, “Bu konser, uluslararası bir projenin Türkiye ayağı olarak Mersin’de yapılacak… Hakan Başar Mersin konseri sonrasında, İtalya ve Avrupa’nın önemli müzisyenleriyle çalmak için davet aldığı ve 2023’ün şubat ayında İtalya’da gerçekleştirilecek prestijli bir caz festivalinde -Uluslararası San Severo Winter Jazz Festivali’nde- Hakan Başar Trio olarak yer alacak. Genç sanatçımızı bir yenisini daha eklediği uluslararası arenadaki başarıları için kutluyoruz. Böylece, Akdeniz Opera ve Bale Kulübü tarafından Mersin’de düzenlenen bu konser, iki Akdeniz ülkesi arasında, müzik yoluyla oluşan köprünün de ifadesi olacak” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA