Mersin’e bir olma, beraber olma daveti | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’e bir olma, beraber olma daveti


 

Mersinlileri partisinin haftasonu düzenleyeceği mitinge davet eden Başkan Yılmaz, “Siyasetin Türkiye’de farklılıklar üzerinden değil ortak değerler üzerinden yapılması gerekiyor çünkü bunu yapabilen devletler güçlü oluyor. Hep birlikte Türkiye’yiz diyen herkes bizim öz kardeşimizdir. Kucaklaşmak, bir olmak beraber olmak için mitingimize bekliyoruz” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

MHP’nin Mersin’de 18 Aralık günü HP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılımıyla düzenleyeceği “2023’e Doğru Aday Belli Karar Net” mitingine tüm kent halkı davet edildi. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz tarafından mitinge davet amacıyla Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezinde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan ile AKP Toroslar İlçe Başkanı Bekir Topçu da destek verdi.

İlk etapta Hüsnü Doğan, Mersinlileri mitinge davet ederken, Bekir Topçu da, “18 Aralık’ta gelecek olan memleketimizin en büyük siyasi aktörlerinden, memleketimize büyük hizmetlerde bulunan Bahçeli’yi Mersin’e misafir etmekten büyük onur ve şeref duyuyoruz. Bizler burada Cumhur İttifakı olarak basın toplantısı dışında bir duruş gösteriyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası devlete işgal etmek isteyenlere karşı bir duruştu” dedi.


CUMHUR İTTİFAKI BURADA

Daha sonra söz alan Başkan Atsız Afşın Yılmaz ise hem miting daveti yaptı hem de gündeme dair açıklamalarda bulundu.

“Farklı düşünebiliriz, farklı yaşayabiliriz, farklı algılayabiliriz ama bu bir, beraber olmamızın, birbirimiz dinlememizin, anlamamızın önüne geçemez çünkü hepimiz bu şehirde bu ülkede yaşıyoruz, kader birliğimiz var” diyen Yılmaz, “Hepimiz bu milletin, devletin, insanımızın, çocuklarımızın tam bağımsız güçlü Türkiye bayrağı altında yaşamasını istiyoruz.

Bu hedef için farklı metotları tercih edebiliriz. Ama hep birlikte Türkiye diyen herkes bizim özbe öz kardeşimizdir. Toroslar’da Cumhur İttifakı burada. Biz ittifakı anlıyoruz, anlatıyoruz ve yaşıyoruz. Toroslar hep birliğin, beraberliğin merkezi oldu, olmaya da devam edecek. Mersin merkezde sürükleyici rolü, güçlü pozisyonu ile ilerliyor.

 

“GÜÇLÜ TÜRKİYE’YE EMİN ADIMLARLA GİTMEK HEDEFİMİZ, HEYECANIMIZ”

Ülke gündemi yoğun, dünyada bir şeyler hızla değişiyor. Geleceğimiz için çalışıyoruz. Eskiden ideolojiler, inanların çerçeveleri vardı. Filmlerdeki gibi bir hapı yutunca tüm çareler gelir anlayışı vardı çünkü dünyanın belli bir sistemi vardı. Bu dönemde dünyanın dinamikleri çok hızlı değişiyor. Bunları anlamak, anlatmak daha da zorlaştı. Biz de siyasetle uğraşan, devlet millet için kafa yoran insanlar olarak gördüğümüzü anlatmakla görevliyiz.

Verilen mücadele ile ilgili heyecan duyuyoruz. Güç doğudan batıya kayıyor, Türkiye’nin önünde çok önemli fırsatlar ve riskler var. Bu risklerin bertaraf edilmesi, güçlü Türkiye’ye emin adımlarla gitmek hedefimiz, heyecanımız.

 

“HEP BİRLİKTE TÜRKİYE’YİZ DİYEN HERKES BİZİM ÖZ KARDEŞİMİZDİR”
Geçmişte değişik acılarımız sıkıntılarımız oldu. Türkiye’de siyasetle, Türkiye’ye uzanan dış el vasıtasıyla darbeler ile kutuplaşma ile toplum içindeki yapılar bölünmeye, siyaset dizayn edilmeye çalışıldı. Anadolu’nun değişik yerlerde yaşayan insanlar kendilerini 3’üncü şahıslar ağzından anlatmaya çalışırken, bugün insanların birbirini anlama dönemi. Bizim için de önemli olan geçtiğimiz 100 yıldaki siyaset tarihinin yeniden değerlendirme, dış güçlerin elini görmek anlama zamanı. Siyasetin Türkiye’de farklılıklar üzerinden değil ortak değerler üzerinden yapılması gerekiyor çünkü bunu yapabilen devletler güçlü oluyor.

Hep birlikte Türkiye’yiz diyen herkes bizim öz kardeşimizdir. Kucaklaşmak, bir olmak beraber olmak hedefinde ilerliyoruz” diye konuştu.

 

“BİRLİK OLURSAK GÜÇ OLURUZ”

Dünyanın her yerinde Avrupa’da, dünya savaşlarından 25-30 yıl sonra demir çelik, kömür birliği ve bunu üzerine AB’nin kurulduğunu aktaran Atsız Afşın Yılmaz,  Avrupa’nın bir güç olarak dünya sahnesine çıktığını ve Rusya ile Çin’de de benzer durumlar olduğunu kaydetti. “Ama bizim bölgemizde Balkanlarda, Ortadoğu’da mezhepsel dinsel bölünme pompalanıyor” diyen Başkan Yılmaz, “Bizim bunu aşmamız gerekiyor. Bölgemizdeki insanlarla sıkıntılarımız dertlerimiz olabilir ama bir araya gelirsek kader birliği yaptığımız devlet ve toplumlarla, bir güç olarak ortaya çıkabiliriz, bu dengesiz dünyada.

Dünya nüfusunun yüzde 20’ini temsil eden batının dünya nimetlerinin yüzde 70’ini kullanması ve bunu diğer toplumlarla paylaşmaması önemli bir meselidir.

O yüzden Türkiye 100 yılı tasvir edilirken cumhurbaşkanımız tarafından, değerler yüzyılı denmiştir. Yaraların sarıldığı bir döneme girme çabasıdır bu. Bayrağımız, milletimiz ile tasası olmayan herkes bizim kardeşimizdir. Kucaklaşmak, husumet, geçmiş nedeniyle birbirimiz ile

Birbirimize saygı duymalıyız, tahammül edebilmeliyiz.

Bu kapsamda MHP olarak 8 ayrı miting gerçekleştirildiği Anadolu’nun değişik illerinde büyük coşku ve katılımla. 18 Aralık’ta bir olmak, beraber olmak için herkesi davet ediyorum” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA