‘Hukuksuzluk karşısında demokrasinin yanında duruyoruz’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Hukuksuzluk karşısında demokrasinin yanında duruyoruz’


 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezası siyasi yasak getirilmesi kararına tepki gösteren Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri: “16 milyon İstanbullunun iradesine sahip çıkıyor, hukuksuzluk karşısında demokrasinin yanında duruyoruz. Hiçbir zor, seçmenin, halkın iradesinden büyük değil” mesajı verdi.

BARIŞ ÇOBAN

 

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezası siyasi yasak getirilmesi kararına tepki gösterdi.

Konuyla ilgili Özgaür çocuk Parkında bir basın açıklaması yapan platform, “16 milyon İstanbullunun iradesine sahip çıkıyor, hukuksuzluk karşısında demokrasinin yanında duruyoruz” mesajı verdi.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Platform Dönem Sözcüsü Mustafa Özbay, “14 Aralık 2022 akşamı hepimiz, halkın seçimlerde beyan ettiği demokratik iradeyi gasp etmeye yönelik AKP iktidarının yargı eliyle gerçekleştirdiği yeni bir siyasi darbe girişimine şahitlik ettik. İstanbul halkının iradesiyle iki kez seçilmesine rağmen bu sonucu bir türlü hazmedemeyen AKP iktidarı tarafından sürekli hedef alınan ve türlü baskı ve müdahaleyle hizmet üretemez hale getirilmeye çalışılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na bu sefer de yargı eliyle müdahale edilmeye girişilmiştir.

 

“İSTANBUL’U KAYBEDEN TÜRKİYE’Yİ KAYBEDER’ KÂBUSUNUN BİR SONUCU”

Bir hakaret davası olarak başlayan ama aslında ‘İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder’ kâbusunun bir sonucu olarak yaşanan sözde yargılamada; hukuk ve adalet yerine, tek adam hukuksuzluğu hükmünü vermiş ve Ekrem İmamoğlu’na siyaset yasağı getirilmiştir.

 Mevcut iktidarın, siyasetten sendikalara ve TTB, TMMOB gibi meslek odalarına, tüm muhalif kurum ve kişileri susturma ve etkisizleştirme girişimlerinin aracı olarak kullandığı yargı tiyatrosunun son perdesi bu sefer Ekrem İmamoğlu’nun şahsında yaşanmıştır.

Hukukla alakasız bir şekilde tamamen siyasi olarak verilen bu karar Sayın Ekrem İmamoğlu şahsında halkın demokratik tercihinin ve iradesinin hiçe sayılmasıdır. Bu anlamıyla demokrasiye darbe niteliğinde olan bu karar siyasi yaşamımızda son dönemde yaşadığımız seçilenlerin bir şekilde görevden alınması, hapsedilmesi ve kayyum atamalarıyla yeni bir rejim yaratılması girişimlerinin günün sonunda geldiği sonuçtur.

 

“HİÇBİR ZOR, SEÇMENİN, HALKIN İRADESİNDEN BÜYÜK DEĞİLDİR”

Toplumumuzun artık aleni hale gelen bu hukuksuzluklar ve anti-demokratik, otoriter kuşatma karşısında demokrasiye, adalete, eşitlik ve özgürlük taleplerine sahip çıkması, yaratılmak istenen karanlığa, kumpaslara karşı demokrasiden yana tavrını yılmadan, korkmadan ortaya koyması her zamankinden daha önemlidir. Çünkü hiçbir zor, seçmenin, halkın iradesinden büyük değildir.

Bizler Mersin Emek ve Demokrasi güçleri olarak, dün olduğu bugün de 16 milyon İstanbullunun iradesine sahip çıkıyor ve hukuksuzluk karşısında demokrasinin yanında duracağımızı bir kez daha beyan ederek, sayın Ekrem İmamoğlu'nun yanında olduğumuzu ve her zaman dayanışma içinde olacağımızı belirtiyoruz” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA