YARGIDAN, VİCDANLARI YARALAYAN KARAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YARGIDAN, VİCDANLARI YARALAYAN KARAR!


 

Mersin’de Kurban Bayramında çarptığı motosikletteki Halil Ata (34) ve Kemal Yılmaz’ın (30) ölümüne neden olan Ahmet Hakan Tıraş (20), savcının hazırladığı iddianameye göre; kural ihlali nedeniyle kazanın oluşumunda asli kusurlu olduğu belirtilmesine rağmen iyi hal indirimi uygulanarak 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tıraş, tutuklu bulunduğu süre göz önünde bulundurularak tahliye edilirken mahkeme salonunda gerilim yaşandı. Kazada hayatını kaybeden Tıraş ve Ata’nın aileleri karara itiraz edeceğinin açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin'in Toroslar ilçesi Çopurlu mevkiinde Kurban Bayramı’nın ikinci günü olan 10 Temmuz'da meydana gelen trafik kazasında, tali yoldan ana yola kontrolsüz çıkan Ahmet Hakan Tıraş yönetimindeki 05 LP 033 plakalı hafif ticari araç, Halil Ata idaresindeki 34 YS 1499 plakalı motosiklete çarptı. Kazada Halil Ata ile arkasında oturan arkadaşı Kemal Yılmaz, hayatını kaybetti. Gözaltına alınan Ahmet Hakan Tıraş, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ailelerin avukatları aracılığıyla itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan Ahmet Hakan Tıraş, bir kez daha serbest bırakıldı. İkinci itiraz sonrası Tıraş hakkında bu kez yakalama kararı çıkarıldı. 3'üncü kez yakalanan Tıraş, 'taksirle ölüme neden olma' suçundan tutuklandı.

 

İDDİANAMEYE GÖRE; KURAL İHLALİ NEDENİYLE KAZANIN OLUŞUMUNDA ASLİ KUSURLU

Tutuklu sanık Ahmet Hakan Tıraş hakkında, Mersin 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede Tıraş'ın kural ihlali yaparak kazanın oluşumunda asli kusurlu olduğu vurgulandı. Davanın ikinci duruşmasına tutuklu sanık Tıraş, hayatını kaybeden Ata ve Yılmaz'ın aileleri ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme savcısı mütalaasında sanık Tıraş'ın 'Taksirle öldürme' suçundan cezalandırılmasını istedi. Mütalaaya katılmayan müşteki avukatları ise sanığın 'olası kastla adam öldürme suçundan' cezalandırılmasını talep etti.

 

EN AĞIR CEZAYI ALMASI İSTENİRKEN, TAHLİYE EDİLDİ

Duruşmada son sözü sorulan sanık Tıraş, "Yola çıkmadan yolu kontrol ettiğime eminim. Ben de bu olayın yaşanmasını istemezdim, üzgünüm. Hala etkisindeyim, geceleri bile uyuyamıyorum. Okuluma ve aileme kavuşmak istiyorum. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Kazada hayatını kaybeden Halil Ata ve Kemal Yılmaz’ın aileleri sanığın en ağır cezayı almalarını istedi.

Tarafları dinleyen mahkeme başkanı, kararını açıklamak için ara verdi. Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme başkanı, sanık Tıraş'a 5 yıl hapis cezası verdi. İyi hal indirimi uygulanarak cezası 4 yıl 2 aya düşürülen ve tutuklu bulunduğu süre göz önünde bulundurulan Tıraş, tahliye edildi.

 

SALONDA ARBEDE YAŞANDI, KARARA İTİRAZ EDİLECEK

Mahkemenin tahliye kararının ardından duruşma salonunda kısa süreli gerginlik yaşandı. Araya giren polis ekipleri, gerginliği yatıştırdı. Acılı aileler karara isyan ederken, yargının vicdanlarını yaralayan kararı tepki çekti. Kazada hayatını kaybeden Tıraş ve Ata'nın aileleri karara itiraz edeceğinin açıkladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA