YASEMİN TAŞ, MTSO’YA BİR İLKİ YAŞATMAK İSTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YASEMİN TAŞ, MTSO’YA BİR İLKİ YAŞATMAK İSTİYOR


 

Mersin’in yüzünü ağartan iş insanlarından Yasemin Taş, oda tarihinde bir ilke imza attı ve MTSO meclis başkan adaylığı için sahaya indi. Diyarbakır’dan sonra Türkiye’nin ikinci oda meclis başkanı olma yolunda Taş’ın adaylığının heyecan yarattığı ve ilginin büyük olduğu öğrenildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın 23 Aralık’ta yapılacak organ seçimleri öncesi heyecan verici bir gelişme yaşandı. Kent ve oda tarihinde bir ilki yaşatmak adına MTSO 26 No’lu Sağlık Hizmetleri Medikal ve Kozmetik Meslek Komitesi Üyesi Yasemin Taş, elini taşın altına koyarak MTSO Meclis başkan adaylığı için sahaya indi.

Yaklaşık 10 yıldan buyana odada çeşitli görevler üstlenen ve son 5 yıldır da meclis üyeliği yapan Taş’ın adaylığı kentte büyük bir ilgiyle karşılandı. MTSO meclisindeki 115 üyenin çoğunun oyunu almasına kesin gözüyle bakılan Yasemin Taş, Diyarbakır’dan sonra Türkiye’nin ikinci oda meclis başkanı olma yolunda sağlam adımlarla ilerliyor.

 

“MECLİS ÇALIŞMALI BİLİYORUZ”

“Biz koltuk için gelen insanlar değiliz, kentimize, ülkemize hizmet için göreve talip oluyoruz” diyen Taş, odada 10 yılı aşkın süre görev aldıktan sonra “meclis nasıl çalışmalı” tespiti ile yola çıktığını söyledi.

Adaylığı ile ilgili gazetemize konuşan Taş, “Dünyadaki yeni nesil ticaret ve sanayi anlayışı çok daha rekabetçi, bilgi yoğun ve yüksek katma değerli bir yapıya dayanıyor. Kentimiz ekonomisi geliştikçe lobi gücüne sahip, yetkin ve etkili bir MTSO yapısına olan ihtiyaç belirgin olarak hissediliyor. Bu ihtiyacın odağında yer alan ve 41 sektörü temsil eden meclisin, kentin ortak çıkarları doğrultusunda nitelikli girişimci ve savunucu kimliğe kavuşmasını amaçlıyoruz” dedi.

 

“ORTAK AKIL İLE ŞEHRİN LOBİ GÜCÜNÜ ARTIRMAK BİRİNCİL ÖNCELİĞİMİZ”

Mersin’in en çok ihtiyacı olan “ortak akıl ile şehrin lobi gücünü artırmak” konusuna özellikle vurgu yapan Taş, bunun birincil önceliği olduğunu söyleyerek, “Bu kapsamda ilk işimiz Meclis Akademisini kurmak olacak. Böylece, meclis üyelerimizi eğitimlerle yetkin ve etkili birer kent savunucusu olarak konumlandıracağız. Ekonomik gelişmeleri yakından takip ederek, kentimizin gündemindeki sorunlarda, çözümün parçası olmaya önem göstereceğiz. Bütüncül bir yaklaşımla, entegre sektörlerin bir araya geldiği, inovatif bakış açısıyla çalışan etkili platformların kurulmasına öncülük edeceğiz. Kent dinamikleri ile diyalog ve kolektif çalışma ortamlarını oluşturacağız. İnisiyatif alan, çözüm üreten, aktif, yapıcı ve yönlendirici bir meclis ile Mersin’in ekonominin lider şehirleri arasındaki konumunu güçlendireceğiz.

Hep birlikte MTSO’nun tüccar ve sanayicilerinin gücüne güç katmak için 4 yıllık çalışma planımızla, meclis yönetimi ve organizasyonunun tamamında şeffaf olacağız. 23 Aralık 2022 tarihinde yapılacak olan MTSO seçimlerinin kentimiz için en güzel şekilde sonuçlanmasını temenni ediyor, etkili ve yetkin bir Meclis için MTSO Meclis Başkanlığı’na adaylığımı açıklıyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA