“Tarikat ve cemaatler kapatılsın” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Tarikat ve cemaatler kapatılsın”


 

Mersin Kadın Platformu, tarikatlarda yaşananlara karşı sokağa inerek, “Erkek, aile, tarikat, cemaat istismar ediyor, devlet istismarcıyı koruyor! İstismarı aklatmayacağız!” mesajı verdi. Kadınlar çocuk istismarcıları ve şiddet zanlılarının devlet eliyle korunduğunu öne sürerek, adalet istedi.

GİZEM EKİCİ

 

İsmailağa Cemaatine ait Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G’yi 6 yaşındayken imam nikahıyla 'evlendirmesine' karşı ülke genelirde sokaklara inen kadınlar, tarikat ve cemaatlerin kapatılmasını, sorumluların da hesap vermesini istedi. 

Mersin  Kadın Platformu, Pozcu Koton önünde bir basın açıklaması yaparak,“Erkek, aile, tarikat, cemaat istismar ediyor, devlet istismarcıyı koruyor! İstismarı aklatmayacağız!” mesajı verdi. 

 

İSTİSMARIN ÜSTÜ KAPATILDI

Kadınlar adına açıklamayı okuyan Elmas Kara, “Tarikat ve cemaatler kapatılsın. İstismarın aklanmasına, üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz!” dedi.

“Öfkeliyiz!” diyen Kara, “İsmailağa Cemati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın onursal başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını evlilik adı altında cemaatin müritlerinden  Kadir İstekli’nin cinsel istismarına maruz bıraktığını öğrendik.

Aslında H.K.G 2012 yılında annesi tarafından sağlık sorunları için hastaneye götürüldüğünde hekim tarafından istismar fark edilmiş, savcılığa bildirilmiş, ancak tarikat devlet içindeki bağlantılarıyla istismarın üstünü kapatmıştır. Genç kadın 6 yaşından itibaren yaşadığı cinsel saldırının yıllar sonra farkına vardığında şikayetçi olabildi.

Bir kadının çocukluğu boyunca ailesinin suç ortaklığıyla istismara maruz bırakıldığına dair beyanları adları cinsel istismar, taciz, tecavüz ile sıkça anılan cemaat, tarikat ve dini vakıfların kirli yüzünü bir kez daha açığa çıkarmıştır.

 

“AKP İKTİDARININ TÜM KURUMLARI İLE ÇOCUK İSTİSMARININ SUÇ ORTAĞI OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Söz konusu vakfın Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği kapsamında yürüttüğü projelerin olması, 7. sınıftan itibaren öğrencilerin kaydını alarak hafızlık dersi vermesi Milli Eğitim Bakanlığı’nın da bu konudaki sorumluluğunu ortaya koymakta.

Bu istismara ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ‘çocuk istismarı, çocuğa yönelik istismar suçları siyasetin konusu değildir. Bunlar son derece insani ve her zeminde, her toplumda karşılaşılabilecek durumlar’ diyerek istismarı olağanlaştırıyor. Biz bu istismarların münferit olmadığını AKP iktidarının tüm kurumları ile çocuk istismarının suç ortağı olduğunu biliyoruz. 

Çocuğa yönelik istismarı ‘küçüğün rızası vardır’ diyerek savunan Adalet Bakanının olduğu, Milli Eğitim Bakanlığının tarikat ve dini vakıflarla protokol yaptığı, tarikat ve cemaatlerin siyasi iktidar tarafından sırtının sıvazlandığı bir ülkede çocuk istismarının siyasi olmadığını söyleyen Derya Yanık da iktidarın diğer kurumları gibi istismarın üstünü örtmeye çalışmaktadır. Çocuğa yönelik her türlü şiddet ve cinsel istismar politiktir. Çocukları şiddete ve istismara karşı korumak devletin yükümlülüğündedir.

 

“DİYANET’İ UNUTMADIK”

‘6 yaşındaki çocuk evlenebilir’ diyen Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız, ‘9 yaşında kız çocuğu evlenebilir, doğum yapabilir’, ‘babanın öz kızına şehvet duyması haram değil’ diyen Diyanet’i unutmadık. Ailesinin zoruyla kaldığı tarikat yurdunda gördüğü psikolojik şiddet sonucu ölüme sürüklenen Enes Kara’yı unutmadık. Ensar Vakfı’nı, Ensar’da 45 çocuğa tecavüzün ortaya çıkması sonrası bir kereden bir şey olmaz diyen aile bakanını, Aladağ’ı unutmadık. Çocukların hayatlarına bedenlerine kasteden, geleceklerini karartan dinci gerici ittifakı eşitlik, özgürlük ve laiklik mücadelemizle dağıtacağız.

 

“BASIN SANSÜR İLE SUSTURULMAK İSTENİYOR”

Günlerdir cinsel istismarın üstü örtülmeye failleri aklanmaya çalışılırken, Birgün Gazetesindeki haberi ile bu suçu ortaya çıkaran Timur Soykan’a karşı aynı gerici odaklar tarafından linç kampanyası yürütülmüştür. Sansür yasası ile basını susturmak isteyen AKP-MHP iktidarının bu yasayla aynı zamanda kadına ve çocuğa yönelik şiddetin de üstünü örtmek istediği açıktır. Bu olayla özgür basının ve haber alma özgürlüğünün ne kadar hayati olduğu bir kez daha açığa çıkmıştır. Hakikati açığa çıkaran Timur Soykan’ın ve özgür basının yanındayız.

Tüm ülke 6 yaşındaki kız çocuğunun ailesi ve tarikat tarafından istismarı ile sarsılırken Konya’da da 17 yaşındaki bir çocuğun okul müdürlerinin de içinde olduğu kişiler tarafından ‘seni MİT’e memur olarak alacağız’ yalanıyla cinsel istismara maruz bırakıldığı ortaya çıktı. Bir kişi tutuklanırken, açığa alınan müdürler tutuklanmadı. Geçtiğimiz günlerde  16 yaşında bir çocuğu istismar ettiği ortaya çıktıktan sonra görevden alınıp, gözaltına alınan Diyarbakır MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp erkek yargı tarafından çocuğun rızası var diyerek beraat ettirildi.

 

“KADINLAR GÜVENDE DEĞİL”

Bu ülkede çocuklar, kadınlar güvende değil. Bu ülkede çocuk istismarcıları, şiddet failleri devlet tarafından korunuyor. AKP iktidarının tarikatlar istedi diye çocukları koruyan İstanbul Sözleşmesinden bir gece yarısı çekilmesinin nedeni açıktır.  Kadın, LGBTİ ve çocuk düşmanı bu gerici ittifak karşısında İstanbul Sözleşmesi’ni savunmaya devam edeceğiz.

Erkekler, aileler, tarikatlar, cemaatler çocukları istismar ederken devlet failleri koruyor. Artık yeter, susmuyoruz! Daha fazla failleri korumanıza, istismarı aklamanıza, çocukların geleceğini karartmanıza izin vermeyeceğiz! Tarikat ve cemaatler kapatılsın. Dinci gerici suç ittifakı karşısında eşitlik ve laiklik mücadelesini yükselteceğiz. Çürümüş erkek iktidarınızı yıkacağız” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA