Mersin’de 28 hastanede 5 bin 500 yatak var | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de 28 hastanede 5 bin 500 yatak var


 

Mersin il genelinde 15’i özel toplam 28 hastanenin yatak kapasitesinin 5 bin 500 olduğu açıklandı. Mersin Şehir Hastanesi ise 19 şehir hastanesi arasında 7. sırada yer aldı.

Haber Merkezi

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık çalışanları ile bir araya geldi,toplantı gerçekleştirdi.

Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Emrah Ceviz, Mersin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bahar Aydınlı, Başhekim Yardımcıları, doktorlar ve sağlık çalışanları tarafından idari bina önünde karşılanan Vali Pehlivan, beraberindekiler ile birlikte konferans salonuna geçerek bir toplantı gerçekleştirdi.

 

SAĞLIKÇILAR 7/24 HİZMETTE

Sağlık hizmetlerinin 7-24 esasına göre kesintisiz devam eden çok önemli bir kamu hizmet alanı olduğunu ifade eden Vali Pehlivan, “Şehir Hastanemiz Mersin'de göreve başladığım ilk hafta ziyaret ettiğim kurumlarımızdan bir tanesiydi. Önceki ziyaretimizde de hem sağlık müdürümüz hem başhekimimiz ve ilgili arkadaşlarla toplantılar yapmıştık. Belli başlı birimleri de gene yerinde görme imkanımız olmuştu. Elbette ki sağlık hizmetlerimizi yakinen takip ediyoruz. Gittiğimiz ilçelerde gerek merkez ilçelerimizde gerek diğer ilçelerimizde sağlık kuruluşlarını ziyaret ediyoruz. Tabii bu ziyaretler vesilesiyle de sağlık çalışanlarımızla, doktorlarımızla, hemşirelerimizle diğer yardımcı personelimizle, bütün personelimizle birebir görüşme imkanımız da oluyor. Bugün belli bir süredir yapmayı düşündüğümüz bir toplantıyı hastanemizde sizlerle birlikte gerçekleştirmek istedik. Aslında toplantıdan ziyade böyle bir hasbihal, karşılıklı bir değerlendirme sohbeti yapmak istiyoruz. 

Tabii ben de arzu ediyoruz binlerce çalışanımızın hepsiyle görüşebilelim hasbihal edebilelim. Zaman içerisinde gruplar halinde inşallah onu da yaparız. Bugün karşılıklı görüş, duygu ve bilgi alışverişi yapmak üzere buradayız. Ben sözlerime sizlere teşekkürle başlamak istiyorum. Sağlık, kamu hizmetleri içinde adından da anlaşılacağı üzere en hayati başlıklarımızdan birisi. Çünkü iştigal ettiğiniz konu insan, insanın sağlığı. Sağlıklı yaşamı sürdürülebilir kılmak. Öncelikle böylesi hassas bir konuda vermekte olduğumuz hizmetlerden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şahsınızda burada bulunmayan binlerce hem hastane bünyesinde hem diğer sağlık kuruluşları bünyesinde görev yapan bütün sağlık camiamızın mensuplarına da hem Mersinli hemşehrilerimiz hem devletimiz adına teşekkür ediyorum. teşekkür ediyorum.”

 

ŞEHİR HASTANESİ ÖNEMLİ BİR MERKE OLDU

Ülkenin ilk şehir hastanesi olan Mersin Şehir Hastanesinin kapsamlı sağlık hizmetlerinin verildiği çok önemli bir merkez olduğunu, özellikle pandemi süresince son derece hayati bir işlev gördüğünü belirten Vali Pehlivan, “Evet Şehir Hastanemiz, Türkiyemiz’in ilk açılan şehir hastanesi. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından bu projeler başlatıldığında ilk temeli atılan ve hayata geçirilen hastanelerin başında geliyor. Ülke genelinde on dokuz şehir hastanesi var.  Bunlar içerisinde büyüklük olarak sıralamada 7. sıradayız. Hem kapasitesi itibariyle hem de yatak kapasitesi itibariyle. 1350’ye yakın yatak kapasitemiz var. Önemli bir işlev görüyor, önemli bir hizmet sunuyor. İl genelinde de hastane sayımız yirmi sekiz. On beşi özel hastane, on üçü de devletimize ait. Biri şehir hastanesi biri de üniversite hastanesi olmak üzere devlet hastanesi ki; ağırlıklı yatak kapasitemiz de devlet hastanelerimizde. 1350’ye yakını burada toplamda 5500 civarında yatak kapasitemiz var. Bunun üçte ikisi devlet hastanelerindeki yataklardan oluşuyor.”

 

PANDEMİ GÜNDEMİMİZDEN ÇIKMADI

Vali Pehlivan, sağlık çalışanlarına özellikle pandemi döneminde özveriyle, fedakârlıkla yerine getirmiş oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ederek sözlerine devam etti. “Buraya yaptığım daha önceki ziyaretimde de söylemiştim. Bir pandemi dönemi yaşadık. Hala daha aslında bitti diyemiyoruz Vakalar çıkıyor ama çok şükür o ilk iki yılda yaşadığımız kayıplar ve ağır hastalık durumları yaşamıyoruz ama hala daha gündemimizden çıkmış değil. Pandemi sürecinde, kovidle mücadelenin birebir içinde oldunuz, bütün sağlık çalışanlarımız ön saflarda görev aldı.  Ve bu pandeminin tabii ki olumsuzlukları yaşandı kayıplar oldu, hayatını kaybedenlerin hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz. Ağır hastalıklar geçirenler oldu. Onlara da şifalar diliyoruz. Fakat bu gayretler olmasaydı belki çok daha umutsuz noktalara da gelebilirdi. Bu konuda da gene sizlerin gayreti, özverisi ve hastalara göstermiş olduğumuz yakın ilgiyi tedavi süreçlerinde başından sonuna kadar çok önemli, çok kıymetliydi. Bundan dolayı da yine sizlere ayrıca teşekkürümüz var. Sağlık hizmetleri genel anlamda meşakkatli. Bu tür kriz dönemlerinde yoğunluğu elbette ki daha da artıyor, bunu biliyoruz. Topyekün bir mücadele verildi. Hepimiz, mülki idare amirleri olarak bizler etkin şekilde Kolluk birimlerinden tutun diğer bütün kamu kurum kuruluşlarından, sivil topluma kadar müşterek bir mücadele verildi. Vefa Sosyal Destek Gruplarına önemli vazifeler yerine getirdi. Mücadelenin odağında sağlık çalışanlarımız vardı. Ve bu konuda da sizler çok hayati, önemli hizmetler gördünüz. Bundan dolayı da bir kere daha teşekkür ediyoruz. 

 

“İLİMİZDE SAĞLIK ALTYAPIMIZ ÇOK İYİ NOKTALARDA”

İlimizde sağlık altyapımız çok şükür çok iyi noktalarda. Şimdi bu salonda belki mesleğe yeni başlamış arkadaşlarımız olduğunu gibi gördüğüm kadarıyla çok tecrübeli, yıllarını vermiş mesai arkadaşlarımız da var. Sağlık hizmetlerinin dününü ve bugününü tecrübe etmişsinizdir. Ben de 2000 yılında göreve başlamış birisi olarak sağlıktaki bu takdire değer gelişim, dönüşüm  sürecini adım adım basamak basamak tanık olanlardanım” dedi.  

 

VATANDAŞ ODAKLI HİZMET SUNULUYOR

Gerek Şehir Hastanesinde gerekse ildeki diğer bütün sağlık birimlerinde vatandaşların memnuniyeti odaklı, şefkatle, özveriyle ve en etkin şekilde hizmet sunulmaya devam edildiğini dile getiren Vali Pehlivan, “Elbette burası gibi dünyanın en modern hastaneleri yapıldı, yapılıyor. Fiziki imkanlar, donanım imkanları giderek gelişiyor. Bu durum hizmet kalitesinin elbette önemli bir parçası. İşte ameliyathanesinden, sterilizasyon odasından acil servisine,polikliniklerine kadar bütün birimlerin son model teknolojiyle donatılmış olması elbette çok önemli. Ve bununla birlikte bu sistem, bu yapılar, bu hastaneler yine beşeriyatla ayakta duruyor. Yani işin beşeri kısmı orada görev yapanların gayreti, çabası, özverisi, samimiyeti, ilgisi o kaliteyi yükselten ana unsur olarak aslında yine ön planda. Bu da ne demektir? Mevcut imkanların vatandaşımıza en etkin, en etkili şekilde yansıtılması yine sizlerin vasıtasıyla oluyor. Eğer biz sağlıkta, devlet olarak bir teşekkür alabiliyorsak elbette vatandaşımızın bu yapıları görüp takdir etmesinden de kaynaklanır. Tedavi için içine girip şöyle tebessümlü bir yaklaşımla, özverili bir yaklaşımla hizmet aldığında işte o memnuniyet katlanıyor ve duaya,hayır duasına dönüşüyor. Bütün kamu hizmetlerinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Sağlık gibi birebir insana dokunan hizmet alanlarını bizim adeta teşekkür ve dua kaynaklarımız olarak görüyoruz. İnsanlarımız buralarda aldıkları ve memnun oldukları hizmetlerinden dolayı kamunun geneline olan izlenimlerini de oluşturuyorlar. Buralardan memnun ayrılıyorlarsa devlete olan güvenleri, sevgileri, saygıları artıyor. Ki devlet demek de millet demektir içini birlikte hep beraber vatandaşlar olarak dolduruyoruz. Ve adeta bir nöbet tutuyoruz.

 

VALİ PEHLİVAN DOKTORLARI DİNLEDİ

Ne demektir bu? Bir görevi üstlendiğimizde aslında bir emaneti devralıyorsunuz. O emanetin bir görev sorumluluğu vardır. Onu yerine getirmek, kendimizin de bir vatandaş olduğumuzu her zaman aklımızın bir köşesinde bulundurarak bu anlayışla hizmet etmek, o emanete olan saygının ve yükümlülüğün yerine getirilmesi ve bu şekilde nöbetin ifası anlamına gelir. Bu bağlamda 7-24 esaslı çalışan ve çalışması gereken sağlık hizmetleri de vatandaşımızın her anında ve hayatının her aşamasında ihtiyaç duyabileceği, 7 den 70’e herkese hitap eden hayati öneme haiz kamu hizmetidir.  Konuşmamın başında söylediğim gibi bugün sadece tek taraflı olarak sizlere hitapta bulunup ayrılmak değil, sizleri de dinlemek isterim.  Duygu, düşünce ve ifade etmek istediğiniz hususlar varsa onları dinlemek isterim.  Ben böylesi önemli hizmet alanında vermiş olduğunuz hizmetlerden dolayı sizlere tekrar teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Görüşme, toplantıya katılan sağlık çalışanlarının duygu, düşünce ve sorunlarını dile getirmesi ve bunlara ilişkin yanıtların verilerek değerlendirmeler yapılmasının ardından sona erdi.

Toplantı sonrasında Vali Pehlivan, Başhekimliğe geçti, Mersin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bahar Aydınlı’dan hastane ve sağlık hizmetleri ile ilgili bilgiler aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA