Hedef 500 bin kursiyer | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Hedef 500 bin kursiyer


 

“Mersin’de Öğrenme Hayat Boyudur” mottosuyla hareket eden Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü, 2022 yılı Aralık ayı sonuna kadar 500 bin kursiyer sayısına ulaşarak, vatandaşlara daha fazla hizmet etmeyi amaçlıyor.

Haber Merkezi

 

Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü,  ''Hayat Boyu Öğrenme” birimi vatandaşların istediği her türlü nitelikli kursu açma ve 500.000 kursiyer sayısına ulaşma hedefine adım adım yaklaşıyor.

Mersin Milli Eğitim Müdürü Adem Koca yaptığı açıklamada, "Mersin'de hayat boyu öğrenmede tarihi rekora koşuyoruz. Hayat boyu öğrenme ailesi olarak 'Mersin'de Öğrenme Hayat Boyudur' mottosuyla hareket ediyoruz. İlimizin her noktasında her yaşta vatandaşımızla bir aradayız. Bunun en güzel örneği alanında uzman 63 yaşındaki hocamızın her yaştan kursiyerimizle buluşması, 83 yaşında öğrencimizin hayata duyduğu derin bağlılıkla kurslarımıza katılması ve öğrenmeye devam etmesidir. Ekip olarak 'vatandaşlarımızın talep edip de açamadığımız kurs yok' şiarıyla hareket ediyor,  alanında uzman öğretmenlerimiz eşliğinde, 13 ilçemizde hayat boyu öğrenme merkezlerinden köy yaşam merkezlerine, Türkiye'deki ilk ve tek olan nükleer santralden, birçok farklı kurumumuza 3 bin 800’den fazla kurs çeşitliliği ve 480 bin’den fazla kursiyer sayısıyla vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Amacımız her gün daha ileriye gitmek, nitelikli kurslarla 500 bin vatandaşımıza ulaşmak ve ülkemizin yeni yüzyıl  hedeflerine istihdam alanları ve nitelikli iş gücü sağlayarak katkı sunmaktır" dedi.

 

 

“MOBİL ARAÇ'LA İLİMİZİN HER NOKTASINDA VATANDAŞLARIMIZA ULAŞMAKTADIR”

Koca, şöyle devam etti; Mersin' de Hayat Boyu Öğrenme Birimi 5 Aralık 2022 tarihi itibariyle; Kurs çeşitliliği: 3 bin 880, kursiyer sayısı: 484 bin 418, aile okulu kurs sayısı: 778, aile okulu kursiyer sayısı: 32 bin 649, açık öğretim lise öğrenci sayısı: 19 bin 857, açık öğretim ortaokul öğrenci sayısı: 6 bin 838' dir.

Mersin Hayat Boyu Öğrenme Birimi, Mobil Araç'la ilimizin her noktasında vatandaşlarımıza ulaşmaktadır. Uluslararası Narenciye Festivali, Uluslararası Turunçgil Kongresi gibi organizasyonlarda da etkin olarak yer alan Mersin Hayat Boyu Öğrenme ailesi, yenilenebilir enerji alanında verdiği kurslarla istihdam alanları oluşturmakta ve bu alanlara nitelikli iş gücü sağlamak için birçok proje yürütmektedir. Hayat boyu öğrenme kurslarına katılan vatandaşlarımız kursların bittiği gün e-devlet üzerinden uluslararası alanda geçerli sertifikalarına ulaşabilmekte ve iş başvurularında kullanabilmektedirler. İlimiz genelinde tüm köy yaşam merkezlerinde hayat boyu öğrenme kurslarımız mevcuttur. Vatandaşlarımızın kurslarımız hakkında bilgi edinmeleri ve kurslara daha rahat erişebilmeleri için ALO KURS hattımız bulunmaktadır. Hayat Boyu Öğrenme Birimi olarak hazırladığımız dijital kitaplarımız, dijital katoloğumuz, tüm ilçelerimizde teşhir/satış alanlarımız bulunmakta olup tüm vatandaşlarımızı bu imkanlardan faydalanmaya davet ediyoruz.

Ayrıca açık öğretim kapsamında eğitim gören ve mezun öğrencilerimize üniversiteye hazırlık kursları verilmekte ve öğrencilerimize kaynak kitapları ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.

 

“HEDEF 500 BİN KURSİYER”

Mersin Hayat Boyu Öğrenme Birimi'nin 2022 yılı Aralık ayı sonuna kadar hedefi 500 bin kursiyer sayısına ulaşarak daha çok vatandaşımıza hizmet etmek, vatandaşlarımızın istediği her türlü kursu açmak, nitelikli kurslarla istihdam alanlarına katkı sunmak, her yaştan vatandaşımızın hayatın içinde en verimli şekilde yer almalarına destek olmak, tüm kurumlarımızla iş birliği içinde tüm vatandaşlarımıza ulaşmaktır.

Mersin' de hayat boyu ailesi olarak istek ve talepler doğrultusunda açtığımız binlerce kursumuzla vatandaşlarımızın emrinde olmaya devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı tamamında sıfır atık kütüphanesi bulunan hayat boyu öğrenme kurumlarımıza davet ediyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA