‘TTB onurumuzdur, Şebnem Korur Fincancı derhal serbest bırakılmalıdır!’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘TTB onurumuzdur, Şebnem Korur Fincancı derhal serbest bırakılmalıdır!’


 

Mersin Tabip Odası: “Türk Tabipleri Birliği (TTB) onurumuzdur. Şebnem Korur Fincancı derhal serbest bırakılmalıdır!”

BARIŞ ÇOBAN

 

Mersin Tabip Odası, geçtiğimiz günlerde tutuklanan Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya birliğe, yaptığı basın açıklaması ile sahip çıkarak destek verdi.

Oda da yapılan açıklamayı okuyan Şube Başkanı Uzm. Dr. Nasır Nesanır, “Türk Tabipleri Birliği (TTB) onurumuzdur. Şebnem Korur Fincancı derhal serbest bırakılmalıdır!” başlığıyla yaptığı açıklamaya iktidara seslendi.

 

“MESLEK ÖRGÜTÜMÜZE YÖNELİK BASKILARA SON”

Şebnem Korur Fincancı’ya özgürlük isteyen ve meslek örgütüne yönelik baskılara son çağrısı yapan Nesanır, “Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın, bilim insanlarının mesleki özerkliği ilkesi hiçe sayılarak, iktidar çevreleri ve medyası tarafından hedef gösterilmesi ve ardından yargıya verilmiş talimatla tutuklanması üzerinden 35 gün geçti. Demokratik hukuk devleti ilkelerinin tamamen ortadan kaldırılmış olduğu ülkemiz açısından dahi bu durum utanç vericidir.

 

“SAĞLIKTA YARATILAN ÇÖKÜŞÜ GÜN YÜZÜNE ÇIKARMASI MUKTEDİRLERİ HER ZAMAN RAHATSIZ ETMİŞTİR”

Türk Tabipleri Birliği ve tabip odalarının bilimsel bilgiyi şeffaf bir şekilde toplumla paylaşması, hekimlerin yaşadığı şiddete ve mobbinge karşı sesini yükseltmesi, hekimlerin emeğini ve sözünü meydanlara taşıyarak insanca yaşama ve çalışma koşullarını savunması ve sağlıkta yaratılan çöküşü gün yüzüne çıkarması muktedirleri her zaman rahatsız etmiştir. TTB’yi denetim altına almak çok uzun bir süredir mevcut iktidar çevrelerinin siyasi ajandasının üst sıralarında olmuştur” dedi.

 

“TÜM TÜRKİYE TOPLUMUNA VERİLMİŞ BİR GÖZDAĞI”

Başkan Nasır Nesanır, bugün Dr. Şebnem Korur Fincancı üzerinden meslek örgütü yöneticilerine, aktivistlerine ve aslında tüm topluma yönelik olarak gerçekleştirilmeye çalışılan bu sindirme çabalarının, iktidarın uzun süredir gösterdiği siyasal tutumun bir başka örneği olduğunu vurguladı.

“Dr. Şebnem Korur Fincancı’ya dönük siyasi ve hukuki saldırıları bu nedenle tüm Türkiye toplumuna verilmiş bir gözdağı olarak görüyoruz” diyen Nesanır, “Ancak bilinmelidir ki bizler meslek örgütümüzün tarihinden aldığımız güçle dün olduğu gibi bugün de hem meslek örgütümüzün hem de Merkez Konseyi Başkanımız Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın yanında olacağız ve biliyoruz ki dayanışmamızla birlikte serbest bırakılmasını sağlayacak ve meslek örgütümüze yönelik antidemokratik müdahale çabalarını bertaraf edeceğiz.

Türk Tabipleri Birliği, kimlerin iktidarda olduğuna bakmadan, tarihinin her döneminde olduğu gibi bugün de hekimler için hekimlerle birlikte mücadelesine devam edecek. Sel gider kum kalır! Şebnem Korur Fincancı onurumuzdur. TTB susmadı susmayacak. Baskılar bizi yıldıramaz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA