ÇARŞI TEDİRGİN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇARŞI TEDİRGİN


 

İstiklal Caddesi esnafıyla buluşan Başkan Seçer, Metro ısrarını vurgulayıp Kırmızı Lacivert İş Hanı yıkımı için tahliye tebligatı göndermesine tepkilere yanıt verdi. Seçer tehdit vari bir çıkış sergileyerek; “Ama bunu siyaset kullandığınız zaman, benim üzerime geldiğiniz zaman istemediğimiz şeyler olmaya başlar” çıkışı yaptı.

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Perakendeci İş adamları Derneği (MEPİAD) tarafından düzenlenen etkinlikte, İstiklal Caddesi esnafıyla bir araya geldi.

Ancak buluşmada bazı esnaflar ile belediye idarecileri arasında zaman zaman gerilimli anlarda yaşandı. Genel Sekreter Olcay Tok ile bazı esnaflar arasında tansiyon yükseldi.

Başkan  Seçer, metro projesinin sadece bir ulaşım projesi olmadığını, Mersin’de sosyalleşmeyi ve canlanmayı sağlayacak bir proje olduğunu belirterek “Yönetimde olduğumuz sürece metroyu yapmak için ısrar edeceğiz. Devlette devamlılık esas. Biz başlayalım bizden sonra gelenler devam ettirsin” dedi.

Cumhur İttifakı üyelerinin Metro gezisine ilgi göstermemesine de değinen Seçer, “Metro bilgilendirme toplantısı yapıldı Cumhur İttifakı üyelerinden sadece 2 kişi gitmiş. Ama metroya karşı olmaya geldi mi koro halinde karşı oluyor. Gidip görmüyor da” ifadelerini kullandı.

 

“ÜZERİME GELDİĞİNİZ ZAMAN İSTEMEDİĞİMİZ ŞEYLER OLMAYA BAŞLAR”

Kırmızı Lacivert İşhanı ve Zafer Çarşısının yıkılması, esnafın başka yere taşınmasıyla ilgili tartışmaları da değerlendiren Seçer tepki çeken bir üslup ile esnafa seslenerek şunları söyledi: “Kırmızı Lacivert İş Hanı konusunda benim dışımda herkes konuştu. Ben bir niyet beyanı yapıyorum. Orayı afet riski taşıdığı için ben yıkmak zorundayım. Ben esnafa tebligatı yapmak zorundayım. Herhalde insanları oradan yaka paça atacak halimiz yok. Ama bunu siyaset kullandığınız zaman, benim üzerime geldiğiniz zaman istemediğimiz şeyler olmaya başlar. Ben diyorum ki orayı yıkacağız. Bu bir zorunluluktan. Öğretmenevinin tahsisini istedik. Tahsis verirlerse hemen çarşıyı yaparız. AK Partili belediye olsaydım 10 kere alırdım”.

 

İSTİKLAL CADDESİ 30 ARALIK’TAN ÖNCE BİTECEK

Öte yandan Seçer bir gece ansızın başlayarak büyük tepki çektiği İstiklal Caddesindeki düzenleme çalışmasının ise 30 Aralık’tan önce bitireceklerini söyledi.

 

“BİLGİ VERİLMEDİĞİNDE MAĞDUR EDİLİYORUZ”

Akdeniz Çarşı Esnafları Derneği Başkanı Fethi Çelik ise ilk buluşmanın biraz gergin geçtiğini çünkü esnafın çok dolu olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi ile esnafın daha çok diyalog kurması gerektiğinin altını çizen Çelik. “Önceden çalışmalarla ilgili bilgilendirilsek çok daha iyi olurdu. Ama bilgi verilmediğinde mağdur ediliyoruz. Bizimle diyalog kurulmasını istedik her zaman. Ben dernek başkanı olarak bir defa görüşebildim, 4-5 defa randevu talebinde bulunmama rağmen. Yapılan hizmetlere karşı değiliz. Ama Esnafın mağdur edilmemesi lazım. Esnaf ile belediyenin sorunlarını mahkeme oyluyla değil diyalog yoluyla çözmesi lazım.

 

“TAHSİS YOK TAHLİYE VAR”

Henüz Öğretmen Evi ile ilgili tahsis olmamasına rağmen Büyükşehir Belediyesi, Zafer Çarşısı için tahliye süreci başlatıldı. Ayrıca Balık Pazarı ve Kasaplar Çarşısı’nda bazı çalışmalar yapılmak isteniyor ama sıkıntılar var, anlaşılamayan noktalar var. Çarşı tedirgin. İnsanlar işyerlerinden olacak.

 

“PARK SORUNU BİR OTOPORAK İLE ÇÖZÜLMEZ”

Öte yandan kent merkezinde park meselesi ayrı bir sorun. Parkomat uygulaması kaldırıldı ama çözüm üretilmedi. Tevfik Sırrı Katlı otoparkı açılacak ama sadece 200 araçlık şuan ki kapasite. En alt katta su çıktığı için müteahhit ile mahkemelik olmuşlar. Yani bu da tam kapasite kullanılamayacak. Ayrıca burada esnafa da yer ayrılmalı. Ama o bölgeye Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü de geliyor. Bu proje tek başına çarşıyı rahatlatacak bir çalışma olamaz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA