CHP KENDİ İÇİNDE TERS DÜŞTÜ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP KENDİ İÇİNDE TERS DÜŞTÜ


 

CHP’li Mahmut Tanış’ın, Toroslar Belediye Meclisinde yönetimi taziye evleri projeleri üzerinden eleştirmesi parti de kabul görmedi. CHP’li Hasan Özalp Önal ise Mahmut Tanış’ın eleştirilerinin şahsi fikri olduğunu, parti grubunu bağlamadığının altını çizerek parti içindeki ters düşmeyi gözler önüne serdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Toroslar Belediye Meclisinin Kasım ayı olağan toplantısının birinci birleşimi yapıldı. Toplantıda söz verilen ancak yapılma söz verilmeyen taziye evi projeleri ile ilgili CHP’li Mahmut Tanış’ın eleştirileri, partiyi karıştırdı.

Tanış, 30 Mart 2019 seçimleri itibariyle bin 340 gün boyunca belediye meclis üyeliği yaptıklarını söyleyerek, geriye 483 günün kaldığını anımsatarak, söz verilen ancak yapılmayan projelerle ilgili eleştirilerde bulundu.

“Seçimlerle beraber vaatler zinciri ortada dolaştı” diyen Tanış, özellikle taziye evi projeleri üzerine değinerek, “Taziye evleri ile ilgili projelere çok sevindik, heyecan oluştu. Nihayet Toroslar’da da Mevlana’ya benzer kubbeler oluşacak diye. Halkta da sevinç olmuştu, belki burası da bir kültür şehri olur, insanları yapay Mevlana’ya çekeriz diye. Mevlana Cami etrafında dolaştık. Şu ettik, bu ettik. Medine Cami yakınında da taziye evi yapılacak diye hayırseverler ile yemek verdik.

“MEVLANA KUBBESİNİN MAKETİNİ BİLE YAPAMADIK”

Ama velakin kağıt üzerindeki kubbeyi değil beton binanın üzerine indirmek maketini yapmak bile bize nasip olmadı. Dün itibariyle Toroslar’da 12 cenaze vardı. Bunlara gönderecek sadece 2 tane ucube, basık çadır vardı. Acıya acı katacak çadırlar. Masa sandalye ekibine büyük bir teşekkür ediyorum. Çırpınıyor, didiniyorlar ama bir şey yapamıyor, yetiştiremiyorlar. Ama sağolsun ararsak telefonlarımıza cevap veriyorlar. Mahallelerde taziyeye gidiyoruz, mecburiyetim olmasa utancımdan gitmem. Büyük tepki oluyor çadırlarla ilgili. Bu çadırlardan utanıyorum. Bu konuda büyük bir düşük not ortalaması ile sınıfta kaldık. Bazen Yenişehir’den çadır istemek zorunda kalıyoruz. Şuan en az 10 tane tavanı yüksek çadırımız olsa çok iyi olurdu. Bazen derneklere, kulüplere yardım ediyoruz. Halbuki geneli ilgilendiren bu hizmeti icra etsek vatandaş derin bir nefse alacak. Hele ki önümüz kışken bu şartlarda cenazeler nasıl geçecek bilmiyoruz.

“SEÇİMLERE Mİ YÖNELECEĞİZ? YAPAMADIĞIMIZ PROJELERE Mİ EĞİLECEĞİZ?”

Parklar konusunda ne zaman ararsak yanımızda görüyoruz. Ancak parklarda her hangi bir düzelme olmadı. Abdulkadir Cami yanı parkı, Medine, Mevlana İrşat cami yanındaki parklar gibi. Gayrimenkullerimiz varken, imkanlarımız varken karşılıksız başka kurumlara veya satmalara giderken maalesef defalarca dile getirmemize rağmen hala bir taziye evi kuramadık.

Bir kreş var. Reklamı belediye üzerinden yapıldı ama işletmesi nasıl bilemiyoruz. Bilgimiz yok. Kalan 483 zarfında ki önümüzde adım adım milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Seçimlere mi yöneleceğiz? Yoksa vicdanen söz verdiğimiz, yapamadığımız onlarca projeye mi eğileceğiz? Size her seferinde bu konuları açtığımızda ‘çalışmalarımız devam ediyor’ diyordunuz. Çalışmalarınız ne zaman bitecek? Ya da bitti mi? Halk 2-3 senedir eksikleri kendisi gidermeye çalışıyordu ancak biz yardım etmediğimiz için onlarda bu fikirlerinden caydılar” diye konuştu.

 

CHP KENDİ İÇİNDE TERS DÜŞTÜ

Ancak daha sonra söz alan CHP’li Hasan Özalp Önal ise Mahmut Tanış’ın eleştirilerinin şahsi fikri olduğunu, parti grubunu bağlamadığının altını çizdi. Önal, “Çünkü biz gayet iyiyiz, Niloya, Azeri geldi gitti. Böyle çalışmaya devam ederseniz biz mutlu oluruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA