ZONGULDAK’I BIRAK ANTALYA’YA BAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ZONGULDAK’I BIRAK ANTALYA’YA BAK!


 

Yüzde 25’lik su zammında ısrar eden ve muhalefetin red kararını mahkemeye taşımaya hazırlanan Vahap Seçer, Zonguldak’ın suya zammını örnek göstererek savunduğu uygulaması CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin suya indirim yapması ile çürüdü.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile meclis arasında yaşanan suya zam tartışmasında yeni bir perde açıldı.

Yaklaşık 8 bin abonesi bulunan ve bunların yüzde 80’inden fazlası 0-15 metreküp aralığında su tüketenlerden oluşan Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Kasım ayı olağan toplantısının ikinci birleşiminde idare suya yüzde 25 zam yapmak istedi.

Ancak sayısal üstünlüğe sahip Cumhur İttifakı zamma karşı çıkarak, TEFE TÜFE yansıtması ile faturalara Ocak ayından buyana yüzde 100’e varan zam geldiğini savunarak bunun yeterli olacağını söyledi. Cumhur İttifakı ayrıca atıksu bedelinde yüzde 10’luk indirime gidilmesini önerdi ancak idare bunu kabul etmedi.

 

MAHKEME KARARI İLE SUYA ZAM PEŞİNDE

Muhalefetin suya yüzde 25 zamma karşı çıkması Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i kızdırdı. Önceki gün red ile ilgili MESKİ genel kurulunu olağanüstü toplayarak, ısrar kararı aradı. Ancak muhalefet suya zammı red kararında ısrar ederek, geri adım atmadı.

Başkan Vahap Seçer ise bunun üzerine zam teklifinin reddedilmesi kararını mahkemeye taşıma kararı aldı.

 

ZONGULDAK ÖRNEĞİNİ CHP’Yİ ANTALYA ÇÜRÜTTÜ

Mahkeme kararı ile suya zam yapmak isteyen Vahap Seçer tepki çekerken, Zonguldak Belediyesi’nin suya zam kararı ile ilgili verdiği örnek kendi partisine mensup Antalya belediyesince çürütüldü.

Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Kurulunda, kentteki su tarifelerine indirim uygulanması oy birliğiyle kabul edildi.

Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında düzenlenen genel kurul, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında gerçekleştirildi.

Genel kurulda, 2023 mali yılında uygulanacak yeni su tarifeleri onaya sunuldu ve oy birliğiyle tarifelerde indirim yapılması kararlaştırıldı. Buna göre, Antalya'da mesken abonelerinde 5 tona kadar ilk kademe tarifede suyun tonu 1 lira, 6 ila 20 ton arası ikinci kademe tonu 11 lira olarak belirlendi. Kırsal mahallelerde ise 5 tona kadar birinci kademe 1 lira, 6 ila 20 tona kadar ikinci kademe 2 lira 75 kuruş oldu.

Ticarethanelerde ise 10 tona kadar suyun tonu 23 lira 69 kuruştan 11 liraya indirildi. Kırsalda hayvan besiciliğiyle uğraşan 5 bin 911 vatandaşın da 50 metreküpe kadar suyu 1 liradan kullanması yönünde karar alındı.

Engelli vatandaşların su tarifelerinde yapılan indirim yüzde 40 olurken, belediyeden sosyal yardım alan vatandaşlardan da 10 tona kadar ücret alınmayacağı açıklandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA