SEÇER SU ZAMMI İÇİN MAHKEMEYE GİDECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SEÇER SU ZAMMI İÇİN MAHKEMEYE GİDECEK


 

Yıllık bazda TEFE TÜFE yansıması ile yüzde 100 zam yaşanan su faturalarına yüzde 25 daha zam yapmak isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, meclisin red kararı için yeniden toplantı yaparak, ‘ısrar kararı’ aradı. Muhalefet zammı yine reddetse de Seçer su zammı için mahkemeye gideceğini açıkladı.

HEDİYE EROĞLU
 

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, olağanüstü toplandı. Önceki toplantıda meclisin reddettiği suya 25 zam teklifi için ısrar kararı arayan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, muhalefetin onay vermemesi üzerine mahkemeye gitme kararı aldı.

 

MUHALEFET ZAMMA GEÇİT VERMEDİ

Meclis çoğunluğunu elinde bulunduran Cumhur İttifakı, su ücretlerine yüzde 25 zam teklifinin reddi ile ilgili ‘ısrar kararı’ oylamasında tutumunu değiştirmedi. Red kararında ısrarcı olan muhalefet, yıllık bazda TEFE TÜFE yansıması ile yüzde 100 zam yaşanan su faturalarına yüzde 25 zammı kabul etmedi.

Bunun üzerine Cumhur İttifakı ile CHP’liler arasında gergin anlar yaşandı. Önceki toplantıda suya zammı reddederken, atıksu bedelinde indirim teklifi getiren ancak komisyon kararı gündeme alınmayarak oylanmayan muhalefet buna da tepki gösterdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, suya zam ile ilgili mahkemeye gideceğini açıklaması ile muhalefet, mahkemenin yanıltılmaması amacıyla gündeme alınmayan teklifleri ve bu yönde yaşanan usul hatasının da dosyaya eklenmesini istedi. Bunun üzerine CHP’liler ile aralarında atışma yaşayan Cumhur İttifakı üyeleri, mahkemenin yanıltılmamasını istediklerini söyledi. 

 

“EN PAHALI SU KULLANAN İLLER ARASINDAYIZ”

Red kararlarına ilişkin konuşma yapan MHP’li Meclis üyesi Mehmet Topkara, 2022’de 0-15 metreküp su fiyatının 6,55 TL olduğunu ancak Ekim ayına gelindiğinde vergiler ile 12,13 gibi bir orana ulaştığını söyledi. “Bu yaklaşık yüzde 94’ü geçen bir zamdır” diyen Topkara, bu oranın yıl sonu yüzde 100’e ulaşmasının beklendiğini aktardı. “Diğer Büyükşehir Belediyeleri içinde ilk 8-10 il arasında Türkiye’de en pahalı su içen illerden biriyiz” diyen Topkara, “Zam yapılmayarak 2023’te de TEFE TÜFE zammı ile yola devam dedik. Ama siz zamda ısrarcısınız. Biz ise zammı kabul etmiyoruz” dedi.

 

“MAHKEME HERŞEYİ BİLSİN ONA GÖRE KARAR VERSİN”

Başkan Seçer’i, komisyon kararını oylatmayarak usule aykırı harekete etmekle de eleştiren Topkara, “Bizim teklifimizi oylatmadınız. Bu da tutanaklara geçsin. Mahkemenin sadece idareden giden evraklar üzerinden karar vermesini istemiyoruz. Yaşananlar tam olarak bilinsin. Komisyonda 4 maddeyi oylattı, 3 maddeyi oylatmadı. Biz zammı reddettik ama siz de bizim atık su indirimi ile ilgili teklifimizi reddettiniz” dedi.

 

“MESKİ’Yİ ENGELLEMEK GİBİ SİYASİ BİR DÜŞÜNCEMİZ YOK, AVRO İLE BORÇLANMAYA BİLE OLUR VERDİK”

MESKİ’nin yatırım kurumu olduğunu ve siyaset karıştırılmaması gerektiğini söyleyen Mehmet Topkara, “Vatandaşın sıkıntılı böyle bir dönemde sosyal belediyecilik anlayışı ile fazla zam yapmamamız gerektiğini ortaya koyduk. Yıllık zamda TEFE TÜFE ile yıllık bazda yüzde 100 zamma ulaşıldı. Bu yeterlidir. Ancak başkan meclisin idaresini uygun bulmayarak mahkemeye taşıyacağını söyledi ama biz halkımızın yanındayız. Muhalefet olarak görevimizi yapıyoruz. Bugün MESKİ’nin yatırımlarını engellemek gibi siyasi bir düşüncemiz olmadı, olamaz. Her zaman destek verdik. Performansta, borçlanmada, projelerinde. Avro azlı borçlanmalarında bile olur verdik” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA