VAHAP SEÇER SUYA ZAMDA ISRARLI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VAHAP SEÇER SUYA ZAMDA ISRARLI!


 

Ocak’ta yürürlüğe giren TEFE TÜFE yansıtma uygulaması ile suya yüzde 100’e yakın zam gelirken, yüzde 25 daha zam yapmak isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, muhalefetin talebini reddetmesine rağmen ısrarını sürdürüyor. Seçer zam talebini yeniden görüşmek üzere bugün MESKİ genel kurulunu toplayacak.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, 2022 yılı Kasım ayı olağan toplantı döneminin ikinci birleşimi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Toplantıda idarenin su zammı, muhalefetin ise atıksu bedelinde indirim talebi tartışmaları yaşanan toplantıda uzun süren tartışmalar yaşandı.

Toplantı öncesi Cumhur İttifakı atıksu bedelinde yüzde 10 indirim yapılması ile ilgili bir önerge vermek istedi. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer önergeyi kabul etmedi. Cumhur İttifakı usul hatası yapıldığını savunsa da, Seçer geri adım atmadı ve atıksu bedelinde indirime gidilemedi.

 

ZAM TALEBİ REDDEDİLDİ

Daha sonra ise bu defa idarenin suya yüzde 25 zam teklifi görüşüldü. Zamla ilgili red kararlarına ilişkin konuşma yapan MHP’li Meclis üyesi Mehmet Topkara, 2022’de 0-15 metreküp su fiyatının 6,55 TL olduğunu ancak Ekim ayına gelindiğinde vergiler ile 12,13 gibi bir orana ulaştığını söyledi. “Bu yaklaşık yüzde 94’ü geçen bir zamdır” diyen Topkara, bu oranın yıl sonu yüzde 100’e ulaşmasının beklendiğini aktardı. “Diğer Büyükşehir’lerde ilk 8-10 il arasında Türkiye’de en pahalı su içen illerden biriyiz” diyen Topkara, “Şildi su ücretlerine yüzde 25’in üzerinde zam teklifi yapıyorsunuz. Zam yapılmayarak 2023’te de TEFE TÜFE zammı ile yola devam dedik. Zammı kabul etmiyoruz” dedi.

 

GİDER ARTIŞI SAVUNMASI

Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise girdi maliyetlerinden dem vurarak, “Mehmet Topkara halk adına yaptığı değerlendirmelerde haklı ve altına imzamı atarım. Hiçbir belediye başkanı halkın tepkisini almak istemez. Yüksek fatura tahakkuk etmek istemez. Gönül ister ki çok daha ucuza su verebilelim. Pamukluk Barajı çok önemli, devreye alındığında elektrikte yüzde 16 tasarruf sağlıyor. Fiyata yansıması yüzde 11 oranında olacak. Bizim belimizi büken temel girdilerimiz var. Enerji giderleri muazzam. Cari harcamalar, personel giderleri var” savunması yaptı.

Başkan Seçer ayrıca muhalefete, “Hükümet indirsin, bizde indirelim” diye seslendi.

Konuşmalar sonrası yapılan oylamada MESKİ idaresinin suya yüzde 25’lik zam teklifi, Cumhur İttifakı’nın muhalefetiyle reddedildi.

 

VAHAP SEÇER SUYA ZAMDA ISRARLI!

Ancak Başkan Seçer su zammı teklifinin kabul edilmemesini kabul etmeyerek, MESKİ Genel Kurulunu yeniden toplama kararı aldı.

Bugün saat 10.00’da toplanacak olan MESKİ Genel Müdürlüğü 2022 yılı Kasım ayı

Olağanüstü Genel Kurul Toplantısının tek gündem maddesi ile toplanacak.

İdareden gelen teklif, “MESKİ Genel Müdürlüğü 2023 Mali Yılı Ücret Tarifesi Tasarısı ile ilgili teklif MESKİ Kasım ayı olağan Genel Kurulunun 21.11.2022 tarihinde yaptığı toplantıda görüşülmüş ve 19 sayılı karar sonucu oy çokluğu ile reddedilmiştir. MESKİ Genel Kurul Başkanı Vahap Seçer tarafından 5393 sayılı Kanunun 23’üncü maddesi uyarınca yeniden görüşülmek üzere Genel Kurula iade ettiği 2023 Mali Yılı Ücret Tarifesi Tasarısının tekrar Genel Kurulda görüşülmesi” maddesi ile görüşülecek.

 

MUHALEFET RED’DE KARARLI

Mersin’de Ocak ayında yürürlüğe giren TEFE TÜFE yansıtma uygulaması ile suya faturalarına yüzde 100’e yakın zam gelirken, yüzde 25 daha zam yapmak isteyen Başkan Seçer’in muhalefetin suya zam talebinin reddi ile ilgili ‘ısrar kararı’ arayacak olmasına karşı muhalefetin red’de kararlı olduğu öğrenildi.

Muhalefetin suya zamma karşı red kararını sürdürmesi beklenirken Başkan Seçer’in böyle bir durum halinde daha önce olduğu gibi mahkemeye gitme yolunu deneyebileceği kulislerde öne çıkan bilgi olarak konuşuluyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA