Medcem, güneş santralini teşvikle hayata geçirecek | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Medcem, güneş santralini teşvikle hayata geçirecek


 

Silifke Yeyilovacık’taki çimento fabrikası için güneş enerji santrali kuracak olan MEDCEM, teşvik belgesi aldı. Medcem Çimento, 22 bin 500 güneş paneli kullanarak kendi elektriğini üretecek.

Haber Merkezi

 

Medcem Çimento'da 2023'te tamamlanacak 230 milyon dolarlık kapasite artışı yatırımına ek olarak doğaya uyumlu olan, sürdürülebilir ve düşük karbon salınımlı projeler de hayata geçiriliyor.

Medcem Çimento, 9,95 MW kurulu güce sahip Güneş Enerji Santrali (GES) yatırımının detaylarını duyurdu. GES yatırımı için gerekli izinleri alan ve anlaşmaları imzalayan şirket, projeyle Türkiye’nin iklim değişikliği hedefine ulaşması yolunda sektöründe öncü bir rol üstlenmeyi amaçlıyor.

 

21 BİN 218 ADET AĞACA EŞDEĞER KARBON EMİSYONU SAĞLANACAK

Doğaya uyumlu, sürdürülebilir ve düşük karbon salınımlı GES yatırımı projesi ile 138 bin 500 metrekare alan üzerinde, yaklaşık 22 bin 500 adet güneş paneli kullanılarak, 12 bin  hanenin elektrik tüketimine eşdeğer olacak şekilde, 20,3 milyon kWh elektrik enerjisi üretilecek.  Temiz enerji kaynağı olan GES yatırımı ile 22 bin 169 ton karbondioksitin gezegenin atmosferine salınımı engellenecek. Proje sayesinde, yaklaşık olarak 21 bin 218 adet kızıl çam ağacının ömür boyu uzaklaştıracağı karbon emisyonu sağlanmış olacak.

 

“EKOLOJİK DENGEYE POZİTİF KATKI SAĞLAMAYI VE KARBON AYAK İZİNİ MİNİMUMA DÜŞÜRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Ekolojik dengeyi korumaya katkı sağlayacak proje yatırımıyla ilgili bilgi veren Medcem Genel Müdürü Murat Kahya: “2021 yılında başlattığımız ve 2023'te sona erecek 230 milyon dolarlık yatırımımız ile Mersin’de bulunan mevcut fabrikamızın kapasitesini yıllık 3 buçuk milyon ton klinker üretiminden 6 buçuk  milyon tona çıkarıyoruz. Yaklaşık yüzde 90’lık bir kapasite artışı sağlayacak yeni yatırımımız ile Medcem Çimento, dünyanın en büyük çimento fabrikasına sahip üreticiler arasında yer alacak. Bu hedefimize ek olarak hem ülkemizin hem de gezegenimizin doğal dengesinin korunmasına yönelik projelerimiz de eş zamanlı devam ediyor. Gezegenimizin karşı karşıya kaldığı iklim krizinin farkındayız. Farkındalığımızın getirdiği sorumluluk ile, dünyamızın ekolojik dengesine pozitif katkı sağlamak için kollarımızı sıvadık ve karbon ayak izimizi önemli ölçüde azaltacak yeşil enerji dönüşüm projelerimizin ilk adımı için yatırımlarımızı başlattık. Güneş Enerji Santrali projemizle ekolojik dengeye pozitif katkı sağlamayı ve karbon ayak izimizi asgari seviyelere düşürmeyi hedefliyoruz. 138 bin 500 metrekare alan üzerinde, 12 bin  hanenin elektrik tüketimine eşdeğer olacak şekilde, yıllık 20,3 milyon kWh elektrik enerjisi üreteceğiz. Yenilenebilir enerji yatırımlarımızın ilki olan GES’miz Ekim ayından itibaren enerji üretmeye başlayacak. İlave GES ve rüzgar enerjisi santrali (RES) yatırımlarımız için çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz, elektrik ihtiyacının çok büyük bir bölümünü kendi yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayan, ülkemizin en çevre dostu fabrikası olmak" dedi.

Medcem adlı şirketin teşvik belgesi Eylül ayı yatırım teşvik listesinde yer alıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA