Ceynak için suç duyurusu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ceynak için suç duyurusu


 

Mersin’de Taşucu Limanı ile ilgili uygulamalarını çevrecilerin mahkemeye taşımaya hazırlandığı Cey Holding’in, Tekirdağ Ceyport Limanı ile ilgili kapasite artış projesinde ‘ÇED Olumlu’ kararına karşı açılan davada yürütmeyi durdurma kararı verilmesine rağmen faaliyetleri sürdürmesi nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.

Haber Merkezi

 

Mersin’in Silifke ilçesindeki Taşucu Limanı ve geri sahasında bulunan 714 bin 200 metrekarelik sanayi tesis alanını 36 yıllığına alan Mersinli CEY Grubu Ortak Girişiminin bölgedeki çalışmalarının yargıya götürülmesine hazırlanılırken, holdinge bir kötü haberde Tekirdağ’dan geldi.

Holding bünyesindeki Tekirdağ Ceyport Limanı ile ilgili kapasite artış projesinin 'ÇED olumlu' kararı 12 Ekim 2022’de mahkeme kararı ile durduruldu. Ancak davada yürütmeyi durdurma kararı verilmesine rağmen Ceyport tarafından faaliyetlerin sürdürülmesi nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.

Ceyport Limanı Kapasite Artış Projesi, ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu’ kararına ilişkin, Tekirdağ 1. İdare Mahkemesi tarafından itiraz yolu kapalı olmak üzere verilen yürütmeyi durdurma kararına uyulmadığı ve çalışmaların devam ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Trakya Platformu Tekirdağ Yönetim Kurulu Üyesi Bedia İlerler ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Başkanlığı (TMMOB) adına Cemal Polat tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

 

MÜHÜRLÜ ALANDA ÇALIŞMA YAPILAMAZA

Yeşilgazete’den Haber: Serap Cömertoğlu İşçan’ın haberine göre; Tekirdağ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Kaan Sinan Tohumcu da mahkeme kararına ilişkin mühürlenen alanlarda çalışma yapılması durumunda, gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti.

Yapılan suç duyurusunda, ‘ÇED Olumlu’ kararının iptaline ilişkin açılan davada, kesin yürütmeyi durdurma kararı verildiği fakat, Tekirdağ 1. İdare Mahkemesi tarafından verilen kararın uygulanmasına yönelik denetlemenin yapılmadığı belirtiliyor.

Mahkeme kararı yok sayılıyor

Firmanın inşaat çalışmalarına hala devam ettiğinin aktarıldığı suç duyurusunda, söz konusu durumun Tekirdağ 1. İdare Mahkemesi kararında belirtilen tüm hususları yok sayma ve görevi kötüye kullanma niteliğinde olduğu vurgulanıyor.

 

BAKANLIĞIN KARARI MEVZUATA UYGUN DEĞİL

İdare Mahkemesi’nin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen ‘ÇED Olumlu’ kararını, hukuka ve mevzuata uygun bulmadığı hatırlatılırken, yapılacak işlemlerin çevreye telafisi güç ve imkansız zararlar vereceğine dikkat çekiliyor.

Tekirdağ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Kaan Sinan Tohumcu da limanın kapasite artış projesine yönelik ‘ÇED Olumlu’ kararına ilişkin, yürütmeyi durdurma kararı gereği belirlenen kısımların mühürlendiğini ifade ederek şunları söylüyor:

“Ceyport’un liman faaliyetleri tamamen durdurulmadı. Gemiler yanaşarak, elleçleme çalışmaları devam ediyor. Kapasite artışı ve RO-RO iskelesi inşaatı, ilave dolgu alanları durduruldu. Durdurulmuş bir yerde çalışma yapılması ise suç. ÇED Olumlu kararı olmadan önce de firma tarafından çalışmalar yapılmıştı. Ceza kesip, işlem gerçekleştirmiştik. Şu an mahkeme kararı ile durdurulan yerlerde çalışma mevcut ise yine gereken işlemlerin yapılması yönünde çalışma gerçekleştireceğiz”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA