Bakan Soylu’dan beklenen Mersin açıklaması | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bakan Soylu’dan beklenen Mersin açıklaması


 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, belediyelerle ilgili terör örgütlerine neler yapıldığı ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı; “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde en güncel haliyle, 2 adli operasyonda toplam 28 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 14 kişi hakkında kamu davası açılmış, toplam 4 kişi tutuklanmıştır. Kırsal terörist kaydı var, terör örgütüne yardım ve yataklık, alenen destek var, terör örgütü propagandası var, her şey var”

Haber Merkezi

 

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Bizim belediyelerimizde bir tek PKK'lı yok" sözlerinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kırmızı dosyayı göstererek İstanbul ve Mersin Büyükşehir belediyeleri ile Adana-Seyhan, İstanbul Ataşehir belediyeleri dahil bütün belediyelerle ilgili terör örgütlerine neler yapıldığı açıklayacağını aktarmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da 'Belediyelerde Terör Soruşturmaları' konulu bir basın açıklaması yaptı.

Gerçekleştirilen soruşturmalar çerçevesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi ve belediyeye bağlı kurumlarda 54 kişinin terör örgütleriyle bağlantılı olduklarını belirten Bakan Soylu, “Mersin Büyükşehir Belediyesi, bağlı kuruluşları ve şirketlerinde terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı şahısların istihdam edildiği iddialarına ilişkin olarak mülkiye ve ticaret müfettişleri tarafından bir idari soruşturma başlatıldı ve Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı şirketlerde toplam 54 kişinin terör örgütleriyle irtibat, iltisaklı olduğu tespit edildi. Bunlardan 30 şahıs hakkında ‘PKK/KCK veya FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü propagandası yapmak’ suçlarından verilmiş mahkeme kararları var, bazılarının ise yargılamaları sürüyor. 54 kişiden diğer 24 şahsın ise sözde ‘değer ailesi’ olması açısından birinci ve ikinci derece yakınları olan kişilerin PKK/KCK terör örgütünün dağ kadrosunda veya Avrupa ülkelerindeki yapılanması içerisinde yer aldığı, bazılarının güvenlik güçlerince sağ olarak ele geçirilmiş olduğu ve haklarında adli işlem yapıldığı anlaşılmıştır. Bu 54 şahıs işe alınırken geçerli mevzuat hükümleri uygulansaydı, bunların işe girmeleri mümkün olmayacaktı. Bu konuda sorumluluğu bulunan 21 kişi hakkında müfettişlerimizce tevdi raporu düzenlenmiş ve Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur” açıklamasında bulundu.

 

“MERSİN’DE İKİ ADLİ SORUŞTURMA YÜRÜTÜLDÜ”

Mersin Büyükşehir Belediyesinde çalışan ve terör örgütü propagandası yapan şahısların yakalandığını söyleyen Bakan Soylu, şunları dedi: “İşin bir de adli soruşturma safhası var. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesinde iki adli soruşturma yürütüldü. PKK/KCK terör örgütü adına kırsal alanda silahlı eylem yaparken etkisiz hale getirilen örgüt mensuplarının birinci derece aile yakını olan, terör örgütü tarafından sözde ‘değer ailesi’ olarak adlandırılan, sosyal medya hesapları üzerinden PKK/KCK terör örgütünü öven, PKK/KCK elebaşının posteri altında fotoğraf çektirip paylaşan, PKK/KCK silahlı terör örgütünün sözde bayrağını, flamasını paylaşan, kırsal alanda faaliyet gösteren PKK/KCK terör örgütü mensuplarının silahlı olacak şekilde fotoğraflarını paylaşan, yapılan aramada terör örgütü elebaşına ve mensuplarına ait fotoğraf, video gibi materyaller ele geçirilen ve 2019 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerden sonra Mersin Büyükşehir Belediyesinde işe girdiği anlaşılan 10 belediye personeli, 15 Eylül’de yapılan operasyonla gözaltına alınmıştır. Bu 10 belediye çalışanından ikisinin çocuklarının PKK/KCK kırsal alanında faaliyet gösterirken etkisiz hale getirildiği ve diğerlerinin birinci ve ikinci derece aile bireyleri hakkında terör suçlarından işlem yapıldığı tespit edilmiştir. Gözaltıların hemen ertesi günü adli makamlara sevk edilen şahıslardan 3’ü tutuklanmıştır. 7 şahsın ise adli kontrol kararı ile yargılanmalarına devam edilmektedir.”

 

“BASIN DAİRESİ BAŞKANI BEDRETTİN GÜNDEŞ’İN TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPTIĞI TESPİT EDİLMİŞTİR”

Belediyenin Basın İşlerinden Sorumlu Başkanı Bedrettin Gündeş’in terör örgütü propagandası yaptığının tespit edildiğini aktaran Bakan Soylu, “Mersin Büyükşehir Belediyesindeki ikinci adli soruşturmada da 28 Eylül tarihinde PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yapan ve terör örgütüne eleman temin eden aralarında 18 belediye personelinin bulunduğu 20 şahıs yakalanmış ve gözaltına alınmıştır. Soruşturma kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş’in terörist cenazelerine katıldığı, maddi destek sağladığı, terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilmiştir. Adli makamlara sevk edilen bu kişi tutuklanmıştır” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA