EMEKLİLER SENDİKASI MERSİN ŞUBESİ AÇILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EMEKLİLER SENDİKASI MERSİN ŞUBESİ AÇILDI


 

Geçen yıl kapatılan ancak buna boyun eğmeyen Tüm Emekliler Sendikası, 2021 Tüm Emekliler Sendikası adıyla yeniden kuruldu ve Mersin’de demokratik kitle örgütlerinin katılımıyla görkemli bir açılışa imza attı.

GİZEM EKİCİ

 

2021 Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şubesi, görkemli bir törenle açıldı. Açılışa; Tüm Emekli Sen Genel Başkanıı Salman Hürkardeş, Örgütlenme Sekreteri Ali Sürücü, Mali Genel Sekreter Melek Güreş, Basın Yayın Sekreteri Baki Çelik, Sosyal Güvenlik Sekreteri Hülya Piray, Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şube Başkanı Hüseyin Kurt, EYT Mersin Şube Başkanı eski milletvekili Hüseyin Çamak, Yenişehir Meclis Üyesi Haydar Özdemir, Genel İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, avukat Fatma Yakaryılmaz Belci, Toplumcu Kurtuluş Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Emek Partisin ve diğer kitle örgütleri temsilcileri başta olmak üzere geniş bir katılım sağlandı.

 

“ÜRETİMİN HAKÇA BÖLÜŞÜLMESİNİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ TEK TEK KALDIRACAĞIZ”

Açılışta konuşan Tüm Emekli Sen Mersin şube Başkanı Hüseyin Kurt, emeklilerin ilk gençliğinden bu yana ülkemizde tarım ve  sanayi üretimini gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Eğitim,  sağlık, hizmet, kültür, bilişim, eğlence, inşaat, maden, hukuk işleri, iç ve dış güvenliği sağladık. Beden ve beyin güçlerimizi harcayarak çalışan bir sistemi kurduk, geliştirdik ve bunu yeni kuşaklara aktardık.

Biz emekliler Türkiye işçi emekçi sınıfının emekli koluyuz ve eşitlik özgürlük mücadelesine devam ediyoruz, edeceğiz. Sınıfın, ulusun, büyük insanlığın yani oligarşik kapitalistlerin dışındaki  yüzde doksan dokuzun onurlu üyeleri olmaktan gurur duyuyoruz.

Biz emekliler onurumuzu ve haklarımızı çiğnetmeyiz, alnımızın teri beynimizin ışığıyla yaptığımız üretimin hakça bölüşülmesinin önündeki engelleri tek tek kaldıracağız.

 

“ÇOĞALMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Emek tarihimiz bize yol gösteriyor. Önce işçiler  sendika kurma hakkını kazandılar, ardından grev hakkına kavuştular. Sonra memurlar aynı zorlu yolu aştılar. Sıra bizde, biz emeklilerde. Kurduğumuz sendikaları kapatıyorlar, yeniden açıyoruz. Biz emekliler toplu sözleşmeli sendika hakkını, herkese insanca yaşam ve sosyal güvenlik hakkını kazanmak için yılmıyor, yürümeye çoğalmaya devam ediyoruz

Emekli Sendikal mücadelemiz sadece kendimiz için değil; aynı zamanda  çocuklarımız ve torunlarımız içindir.

Eşlerimiz çocuklarımız ve torunlarımızla insanca yaşam koşullarına kavuşmuş bu toplum vatanın cumhuriyetin sömürüsüz emeğin güvencesidir.Yaşasın Türkiye'nin işçileri emekçileri emeklileri, yaşasın 2021 Tüm Emekliler Sendikamız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA