Dolu vuran bölgelerde hasar tespit sürüyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Dolu vuran bölgelerde hasar tespit sürüyor


 

Mersin’in Silifke, Gülnar, Erdemli başta olmak üzere bir çok ilçesinde geçtiğimiz günlerde etkili olan dolu yağışı nedeniyle zarar gören tarım alanlarındaki hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Haber Merkezi

 

Mersin’in Silifke, Gülnar ve Erdemli ilçeleri başta olmak üzere bir çok kesiminde etkili olan sel ve dolu afetinde Gülnar’ın Büyükeceli Mahallesinde bir kişi sel sularına kapılıp hayatını kaybederken, Silifke ilçesinde de örtü altında salatalık üretimi yapılan cam seralar yerle bir oldu. Bir üretici ise sera içerisinde budama yaparken cam kırıklarının kafasına düşmesi sonucu yaralandı.

AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Silifke ilçesinde etkili olan dolu yağışında zarar gören seralarda ve tarım arazilerinde inceleme yaparak bilgi aldı.

Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz beraberinde Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı, Silifke İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Gün ve bir grup teşkilat mensubu ile ilk olarak ilçe genelinde etkili olan dolu yağışında en çok hasar gören mahallelerden biri olan Akdere Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Akdere Mahalle kahvehanesinde vatandaşlarla bir toplantı yapan Milletvekili Yılmaz, sorunlarını dinleyip taleplerini not aldı. Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Yılmaz, devletin her daim yanlarında olacaklarını bildirdi.

Toplantının ardından Milletvekili Yılmaz ve beraberindeki heyet, Akdere mahallesinde etkili olan dolu yağışında zarar gören seralarda incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi aldı. Yılmaz, daha sonra Silifke ilçesi Atayurt ve Narlıkuyu mahallelerinde de dolu nedeniyle zarar gören tarım alanlarında inceleme yaparak ürünleri zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Zeynep Gül Yılmaz, ilçe genelinde etkili olan dolu yağışı nedeniyle tarım arazilerinde hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Silifke ilçe merkezimiz ile Akdere, Işıklı, Yeşilovacık, Sokun, Kurtuluş, Bahçe, Atayurt, Hasanaliler, Hüseyinler, Narlıkuyu, İmamlı, Demirçili, Canbazlı ve Çaltıbozkır mahallelerimizde etkili olan dolu yağışı ne yazık ki tarım alanları ve seralara da zarar verdi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Biz de zor günlerinde onları yalnız bırakmamak için Silifkeli hemşehrilerimizin yanındayız. Dolu nedeniyle zarar gören çiftçimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi tüm afetlerden korusun.” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA