Turan, limandaki uyuşturucu trafiğinin peşini bırakmıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Turan, limandaki uyuşturucu trafiğinin peşini bırakmıyor


 

TBMM’de devam eden 2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi görüşmelerinde, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a Mersin’de yakalanan uyuşturucularla ilgili sorular yönelten HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan’a cevap geldi.

Haber Merkezi

 

TBMM’de devam eden 2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi görüşmelerinde, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a Mersin’de yakalanan uyuşturucularla ilgili sorular yönelten HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan’a cevap geldi.

 

“NEREDEN GELDİĞİ, NEREYE GİTTİĞİ, HANGİ FİRMAYA GİTTİĞİ BELLİ”

Toplantıda, seçim bölgesi Mersin'de tonlarca uyuşturucu yakalandığını anımsatan Turan, “Bunların nereden geldiği, nereye gittiği, hangi firmaya gittiği belli olan şeyler. Bu konuda kamuoyunu yeterince aydınlattığınızı düşünüyor musunuz?

Çünkü Mersin kamuoyunda bunun çok danışıklı bir dövüş olduğuna ilişkin, bu işin bir tür ticaretinin yapıldığına ilişkin ve birtakım çevreler tarafından da göz yumulduğuna ilişkin oldukça güçlü bir kanı var, bilmem ne dersiniz?” diye sordu.

 

BİRİMLER TEYAKKUZA GEÇİRİLDİ

Bakanlıktan gelen yanıtta; küresel uyuşturucu arzındaki artışın tespiti konusundaki analizler neticesinde, halihazırda yürütülen uyuşturucuyla mücadele faaliyetlerini güçlendirmek amacıyla, 8 Haziran 2021 tarihli genelge ile tüm birimlerin uyuşturucu ile mücadele alanında teyakkuza geçirilerek önlemlerin üst seviyeye çıkarıldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Tüm gümrük kapılarımız modern teknolojik tarama sistemleri ve altyapıyla donatılmış, birimlerimizin uyuşturucu tespiti kapasitesi, bu alanda kullandığımız son teknoloji gelişmiş cihaz, ekipman ve narkotik dedektör köpeklerle güçlendirilmiştir. Uyuşturucu maddelerle bağlantılı suç fiilleriyle mücadelede uzmanlaşmanın artırılması ve konuya ilişkin idari, beşeri, analiz ve teknik kapasitenin güçlendirilmesi amacıyla Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlükleri bünyesinde NARKOKİM Kısım Amirlikleri kurulmuştur.

 

KAPASİTESİNİN GELİŞTİRİLMESİ BAŞARIYI BERABERİNDE GETİRDİ

Narkotik suçlarla mücadeleye yönelik teknoloji odaklı yatırımlar, risk analizi ve koordinasyon

kapasitesinin geliştirilmesi ile uzmanlaşmanın artırılması, her geçen dönem artan başarıyı da

beraberinde getirmiştir. Sınır kapılarımızda, 2021 yılı ilk 10 ayında 8,5 ton, 2022 yılının ilk 10 ayında 13,4 ton uyuşturucu madde ele geçirilerek, %58' e varan artış kaydedilmiş ve büyük miktarda uyuşturucu ele geçirilmiştir.

Uyuşturucu madde kaçakçılığı ile mücadele kapsamında yapılan ciddi yatırımlar ve alınan önlemler neticesinde son yıllarda rekor yakalamalar gerçekleştirilmiştir.

Gürbulak Gümrük Kapısında, sınırlarımızda ele geçirilen en büyük miktarlı yakalama

olan 808 kg eroin, yine Gürbulak'ta ulusal düzeyde en yüksek miktarlı metamfetamin yakalaması olan bin 18 kg metamfetamin, Mersin Limanında geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen ve ülkemizde bugüne kadar ele geçirilen en büyük miktar olan 1,7 ton kokain, Ambarlı Limanında ülkemizde ele geçirilen en büyük miktarlı yakalama olan 12,3 milyon adet captagon hap başta olmak üzere, Gümrük Muhafaza birimlerimizce son dönemde uyuşturucuyla mücadelede önemli yakalamalar gerçekleştirilmiştir” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA