Değişim için kadınlar siyaset yapmalı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Değişim için kadınlar siyaset yapmalı!


 

KA.DER Danışma Kurulu Üyesi İlksen Sorguç Dinçer, “Değişim için, eşitlik gibi ilkeleri hayata geçirmek için kadınlar siyaset yapmalı” çağrısı yaptı.

Haber Merkezi

 

Mersin’de kadın mücadelesinin öne çıkan isimlerinden Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) Genel Merkez Danışma Kurulu üyesi İlksen Sorguç Dinçer, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ile ilgili yayınladığı basın bülteni ile “Kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesi devam edecek” dedi.

 

“DEĞİŞİM İÇİN KADINLAR SİYASET YAPMALI”

KA.DER’in, Dominik Büyükelçiliği ve Uçan Süpürge Vakfı’nın iş birliği ile Türkiye'ye gelen Minou Mirabal’ın, “Kadın ve Siyaset” Paneli’nde ailesinden devraldığı mirası ve mücadeleyi kadınlarla paylaştığını anımsatan İlksen Sorguç Dinçer, “Minou Mirabal’ın etkinlikte, ‘değişim için, eşitlik gibi ilkeleri hayata geçirmek için kadınlar siyaset yapmalı’ dedi.

 

“DİKTATÖRLER EN ÇOK KADINLARDAN ÇEKİNİR”

Diktatörler en çok kadınlardan çekinir. Cesur, itaat etmeyen, susmayan, başkaldıran kadınlardan… Egemen zihniyet yüzünden yaşamdan koparılan Mirabal Kardeşler, aslında tüm kadınlar adına o zihniyetin karşısına dikilen bir özgürlük meşalesi oldular. Üzerinden tam 62 yıl geçti. Rejimin yaratmaya çalıştığı karanlık, bugün kadın dayanışmasının derin bir acısı, ama aynı zamanda da, bir kazanımı oldu. Mirabal Kardeşler, hayatları pahasına kadınların özgürlük ve eşitlik mücadelesinin öncüleri oldular.

 

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YENİDEN YÜRÜRLÜĞE GİRMELİ”

Yürürlükten kaldırılan İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmeli.

‘Yaşamın her alanında ve karar mekanizmalarında karşılaştıkları ayrımcılığa, sömürüye, cinsiyet eşitsizliğine, şiddetin her türüne karşı kadınlar; toplumu etkin ve sürdürülebilir mücadeleye, ilgili kurum/kuruluşları göreve çağırıyor!

Kadın haklarının insan hakları olarak küresel ölçekte geliştirilmesi, yasaların etkin uygulanması, İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden yürürlüğe girmesi öncelikli taleplerimizdir. Şiddetin son bulması, demokrasi ve adaletin tesisi için ön şart, devletin de en temel sorumluluklarındandır. Tüm sivil/resmi kuruluşlar ve özel sektörle iş birliği içerisinde toplum tabanında zihniyet dönüşümü sağlanmalıdır.

Eşit, özgür ve şiddetsiz yaşamı tesis edene kadar mücadelemizden vazgeçmiyoruz!

Katliamlarına mal olan direniş kararlılıkları ile kelebek etkisi yaratan Mirabal Kardeşler ve maruz bırakıldıkları şiddetle hayatları pahasına mücadele eden tüm kadınların ruhunda yanan alevle, toplumun tüm kesimlerini bir kez daha dayanışma ruhuyla ortak mücadeleye davet ediyoruz.

 

ERKEKLER 326 GÜNDE 296 KADINI ÖLDÜRDÜ

Bağımsız İletişim Ağı'nın (Bianet) 25 Kasım dolayısıyla hazırladığı şiddet çetelesine göre; erkekler, 1 Ocak 2022- 23 Kasım 2022 dönemindeki 326 günde en az 296 kadını öldürdü, en az 715 kadını da şiddete maruz bıraktı. En az 169 kadının ölümünün ise, şüpheli olduğu aktarıldı.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA