İlk yarı tamamlanıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İlk yarı tamamlanıyor


 

Barış ÇOBAN

 

Mersin Süper Amatör Ligde ilk yarıda son haftaya girildi. A ve B grubunda oynanan 9'ncu hafta maçlarının ardından liderler yollarına kayıpsız devam etti. A grubu lideri Camspor Mersin Yolspor'u rahat geçerek liderliğini sürdürdü. B grubunun lideri Erdemli Belediyespor ise Erdemli derbisini attığı 3 golle kazanarak zirvede ki yerini korudu. Alt tarafta ligde kalma mücadelesi de tam  gaz sürüyor.

 

CAMSPOR ZİRVEDEN AYRLMIYOR

Lider Campsor haftalardır liderliği kimseye kaptırmıyor. Ligin 9'ncu haftasında kendi sahasında Mersin Yolspor ile karşılaşan Mavi Beyazlı ekip rahat bir 90 dakika çıkardı. Maçın büyük bölümünde üstün oynayan Camspor attığı 2 golle karşılaşmayı 2-0 kazanarak yoluna devam etti. Haftalardır 1 numarayı meşgul eden Camspor ilk yarının son maçında deplasmanda Mersin Ormanspor ile karşı karşıya gelecek.

Campsor bu karşılaşmayı kazanması halinde averaj da korursa ilk yarıyı lider tamamlayacak. Mersin Ormanspor Camspor karşılaşması Pazar günü saat 14.00'da Seyfi Ali Türkoğlu sahasında oynanacak.

 

LİDERİ YALNIZ BIRAKMIYOR.

Lider Camspor ile aynı puana sahip olan, averaj ile 2'nci sırada bulunan Mezitli 33 Spor haftayı 3 puan ile kapatarak zirve takibini sürdürdü. Hafta sonu kendi sahasında İdman Yurdu 1925 ile karşılaştı. Tempolu ve keyifli geçen karşılaşmayı 3-0 gibi net skorla kazanan Mezitli 33 Spor oldu. Hanesine 3 puan yazdıran Mezitli ekibi averajla da olsa lideri yakından takibine devam etti.

Mezitli ilk yarının son maçında Koray Aydın Stadyumunda Toroslar Belediyespor il oynayacak. Zirveden uzaklaşmak istemeyen Mezitli ekibi maça 3 puan için çıkacak. Toroslar Belediyespor Mezitli 33 Spor maçı Pazar günü saat 14.00'da oynanacak.

 

OLMAK YADA OLMAMAK MAÇINA ÇIKIYOR

Toroslar Belediyespor hafta sonu Silifke İdman Yurdu ile gollü geçen maçın ardından puanları paylaşarak zirve yarışında yara almıştı. Silifke'de Silifke İdman Yurdu ile 3-3 berabere kalarak zirvenin 5 puan gerisine düşmüştü. Bu hafta sonu ise kritik maça çıkacak.

Ligde 17 puan ile 3'ncü sırada bulunan Toroslar Belediyespor 22 puanla zirvenin başında bulunan Camspor ve Mezitli ekiplerinden kopmamak için sahaya çıkacak. 6 puan değerinde ki maçı kazanması halinde zirve yarışına yeniden ortak olacak. Pazar günü saat 14.00'da ligde 2'nci sırada bulunan Mezitli 33 Spor ile oynayacak.Bu karşılaşma da Pazar günü oynanacak.

 

ALT TARAFTA DENGELER DEĞİŞİYOR

Lige çok kötü bir giriş yapan Kuvayi Milliyespor arka arkaya oynadığı maçları kazanarak alt tarafın dengesini bozdular. Oynanan 9 haftanın ardından Karcailyas Veteranlar 8 puan , Kuvayi Milliyespor 8, Tarsus Belediyespor 6 puan da ve İdman Yurdu 1925 ise 4 puan ile son sırada yer aldı. Ligde 2 takımın düşecek olması 2'nci yarının daha çetin geçmesi bekleniyor.

B grubu da A grubu gibi bir birine yakın puanlarla geçiyor. 10 takımlı B grubunda ilk yarı tamamlanır ken ilk yarıyı lider tamamlayan Erdemli Belediyespor 21 puan ile devre arasına zirvede girdi.

 

ZİRVE ERDEMLİ'NİN

B grubunda ilk yarı tamamlandı. İlk yarının son maçında Erdemli derbiye sahne oldu. Lider Erdemli Beledieyspor Erdemli'nin flaş takımlarından Erdemli Limonspor ile karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen karşılaşmada 4 gol çıktı. Grubun lideri Erdemli Belediyespor karşılaşmayı 3-1 kazanarak ilk yarıyı 21 puanla lider tamamlamayı garantiledi.

Lige büyük umutlarla başlayan Erdemli Limonspor son haftalarda yaşadığı kayıplarla play-off potasının dışında kaldı. İlk yarıyı 14 puanla 6'ncı sırada tamamladı.

 

ZİRVEDEN UZAKLAŞMADI

Lige kötü başlasa da arka arkaya aldığı galibiyetlerle ilk yarıyı 2'nci sırada tamamlayan Mersin 33 FK play-off şansını sürdürüyor. İlk yarının son karşılaşmasında Tarsusgücü'nü konuk etti. 3-0 gibi net skorla rakibini geçen Mavi Beyazlı ekip 18 puanla 2'nci sırada devre arasına girdi.

 

YÖRÜKLE ŞAŞKIN

Ligde uzun süre liderlik koltuğunda oturan Erdemli Yörükspor son haftalarda yaşadığı düşüş ile ilk yarıyı 17 puanla 3'ncü sırada tamamladı. İlk yarının son karşılaşmasında Erdemli derbisini 3-2 kazanarak galibiyetle ilk yarıyı tamladı. Play-off potasının içinde kalan Yörükler ikinci yarıya daha dikkatli başlamak isteyecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA