Ölü Caretta caretta sahile vurdu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ölü Caretta caretta sahile vurdu


 

Doğu Akdeniz’den fırtına ile Mersin’in Erdemli ilçesinde sahile nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için koruma altında bulunan 40 yaşlarında olduğu değerlendirilen ölü Caretta caretta vurdu.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Limonlu Mahallesi Halk plajında açık denizde öldükten sonra fırtına ile geldiği değerlendirilen telef olmuş Caretta caretta vurdu. Mersin-Antalya D-400 yolundan geçen vatandaşlar, ölü hayvanı fark ederek durumu muhtar Orhan Çelik'e bildirdi. Bölgeye gelen muhtar Çelik, ilgili kurumlara bilgi verdi. Hayvanın göç sırasında açık denizde iklim değişikliği nedeniyle öldüğünün değerlendirildiği öğrenildi.

Olayla ilgili bilgi veren Limonlu Mahalle Muhtarı Orhan Çelik, "Sabahleyin bir vatandaşımızın haber vermesi üzerine buraya geldim. Maalesef üzücü bir olayla karşılaştık. Bölgemizde sıkça bulunan ve buralara yumurtlamak için gelen Caretta carettaların bir tanesinin ölü olarak bulunduğunu gördüm. Zaten bunlar sadece sahilimizde yumurta bırakmak için karaya çıkarlar, onun haricinde günün tamamını denizde geçirirler. Yetkililere bildirdik, birazdan gelip inceleyecekler. Yaşının 40 olduğunu tahmin ediyoruz. Maalesef üzücü bir olay" dedi.

Vatandaşların deniz kaplumbağaları konusunda çok duyarlı olduğuna dikkat çeken Çelik, "Özellikle bunların yumurtlama döneminde bulundukları bölgeye kesinlikle denize girmezler, yaklaşmazlar, rahatsız etmezler. Onlar yumurtalarını bıraktıktan sonra zaten terk ederler" diye konuştu.

Öte yandan, zaman zaman deniz suyunun soğuması nedeniyle, göç etmede geç kalan bazı deniz kaplumbağalarının açık denizlerde telef olabildiği öğrenildi.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA