‘LİMANDA NELER OLUYOR?’ MEKTUBU ENGELLENDİ Mİ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘LİMANDA NELER OLUYOR?’ MEKTUBU ENGELLENDİ Mİ?


 

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mersin Şubesi’nin ‘Mersin Limanında Neler Oluyor’ paneli sonrası hazırladığı çağrı metnini kentteki tüm muhtarlara posta yoluyla gönderme girişinin PTT tarafından engellendiği ileri sürüldü.

BARIŞ ÇOBAN

 

Mersin Limanı’nın Atatürk Parkı’na doğru genişlemesi çalışmalarına karşı çalışmalar yürüten ADD Mersin Şubesi’nin, bu kapsamdaki faaliyetlerinin engellendiği öne sürüldü.

4 Haziran 2022 tarihinde MTSO toplantı salonunda ‘Mersin Limanında Neler Oluyor’ başlığı ile bir panel düzenleyen ADD, sonuç bildirgesi mektubunu kentteki tüm muhtarlara ulaştırmak için PTT’ye başvurdu. Ancak iddiaya göre mektuplar aradan geçen 3 aya rağmen yerine ulaştırılmadı.

PTT kanalıyla gönderdiği mektupların, yerlerine ulaşmamasına tepki gösteren ADD Mersin Şube Başkanı Serdar Erkan, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın açıklaması yaparak, yetkilileri göreve çağırdı.

 

ADD KAMU YARARINA KURULU BİR DERNEK

ADD’nin, 19 Mayıs 1989 tarihinde Ankara’da kurulan kamu yararı statüsüne sahip bir dernek olduğunu söyleyen Erkan, “Dernek tüzüğü gereği, Atatürk, silah arkadaşları ve halkımızın büyük bedeller ödeyerek, onbinlerce şehit ile kazandığı Bağımsızlık ve Cumhuriyetimizi ve Anayasamızda belirtilen üniter, laik, sosyal, hukuk  devleti nitelikleri ile yerelde ve genelde yaşatmak için çalışmalar yapmaktır. Bu kapsamda şubemiz, Mersin’de ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılına girerken Halkla Buluşma Toplantıları’nın ikincisini 4 Haziran 2022 tarihinde MTSO toplantı salonunda ‘Mersin Limanında Neler Oluyor’ başlığı ile TMMOB’a bağlı ilgili meslek odalarının başkanlarının konuşmacı olarak katıldığı bir panel toplantı gerçekleştirmiştir.

LİMAN MERSİN’E KAYBETTİRECEK

Bu toplantının sonunda, konunun uzmanlarının verdiği bilgilerin ışığında, kentimizin modernleşme tarihinin belleği olan Atatürk Parkı önüne yapılması planlanan ek liman iskele ve inşaatının Mersin’e ve Mersinlilere kaybettirecekleri ve getireceği trafik ve ekolojik ilave yüklere değinilerek ilgililere ve kamuoyuna bir çağrı metni hazırlanması görüşülmüştür. Ayrıca, mevcut limanda planlanan ek liman iskelesi yatırımı yerine Mersin’in asıl ihtiyacı olan ve 10. Stratejik Kalkınma Planında yer alan ‘Yeni Ana Konteyner Aktarma Limanı’ yapılması gerekliliğinden hareketle hazırlanan çağrı metni okunarak ve katılanların katkısıyla ve oybirliğiyle ilgililere ve yetkili kurumlara gönderilmesine karar verilmiştir.

Bu çerçevede söz konusu çağrı metni, şube yönetim kurulumuz kararı ile Mersin Büyükşehir Meclis Üyelerine bir ön yazı ile iletilmiştir” dedi.

 

MEKTUP, PTT’YE BİR KAÇ METRE MESAFEDEKİ MUHTARLIĞA BİLE GİTMEDİ

Ayrıca Mersin’de tüm ilçelerdeki köy ve mahalle muhtarlarına yönelik toplam 805 adet normal posta olarak kapalı zarf içinde ve antetli kağıda yazılı, imzalı ve mühürlü olarak 5 Ağustos 2022 tarihinde Mersin PTT merkez posta hanesinden gönderildiğini aktaran Serdar Erkan, bunun için de 6 bin 37,50 TL ödeme yaptıklarını söyledi.

“Ancak, il genelinde 18 Kasım 2022 tarihine kadar Akdeniz ilçemizde (mektupları teslim ettiğimiz Merkez PTT posta hanesine bir kaç km mesafedeki Camii Şerif Mahallesi muhtarlığı dahil) görüştüğümüz muhtarlarımızın tamamı ile diğer ilçelerdeki bir çok muhtarlıklarla yaptığımız görüşmelerde mektuplarımızın bugüne kadar ulaşmadığı anlaşılmıştır” diyen Erkan, “Bu durum normal bir durum değildir. Çünkü, bu kadar çok sayıdaki mektubun postaya verildiği tarihten, bugüne kadar geçen yaklaşık 100 günde en azından Akdeniz ilçesindeki en yakın muhtara dahi ulaşmaması ve ulaşmayan mektupların tarafımıza iade dahi edilmemesi hayatın olağan akışına uygun değildir.

“YAKLAŞIK 100 GÜNDÜR NEDEN ULAŞMADI?”

Yukarıda açıklanan nedenlerle, Mersin PTT’nin tüm yetkililerine soruyoruz: Mersinlilerin en yakın seçilmiş temsilcileri olan muhtarlıklara Mersin için önemli bir konuda gönderdiğimiz mektuplarımız yaklaşık 100 gündür neden ulaşmadı ve bedelini ödeyerek gönderdiğimiz ve adresine  ulaşmayan mektuplarımız nerede? Bu anormal durum, anayasal haberleşme özgürlüğünün engellenmesi değil midir? Ulaştırma Bakanlığına Bağlı PTT  yetkililerin ve ilgililerin bu konuda Mersinlilere açıklama yapmasını gerektiğini düşünüyor, bu durumu Mersinlilerin takdirine sunuyoruz.

Öte yandan bu anormal durumun aydınlanması için tüm hukuki ve idari işlemler konusunda gereğini yapacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA