Üniversitelilerin ulaşım ve aydınlatma sıkıntısı bitmiyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Üniversitelilerin ulaşım ve aydınlatma sıkıntısı bitmiyor!


 

Mersin Üniversitesi öğrencilerinin ulaşım ve aydınlatma derdi yıllardır bitmiyor! Sık sık konuyla ilgili taleplerini gündeme taşıyan öğrenciler, karanlıkta yürümek zorunda kaldıkları mesafeler nedeniyle güvenlik sorunu yaşarken taleplerini Büyükşehir Belediyesi’ne ilettiler. Başkan Seçer ise “Alanımıza giriyorsa ilgilenin” talimatı verdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Üniversitesi öğrencileri dertli! Ulaşım ve ışıklandırılmayan yollardan dertli öğrencilerin şikayetlerini gündeme taşıyan CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Abdurrahman Yıldız, çözüm çağrısı yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 Yılı Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nın 2. Birleşiminde konuşan Yıldız, “Gerçi bize aktardıkları sorunların önemli bir kısmı belediyemizin hizmet ve yetki alanı dışında” dedi.

 

GEÇMİŞTE GÜVENLİK SIKINTISI OLDU

Yaklaşık 60 bin öğrencisi bulunan Mersin Üniversitesi’nde öğrencilerin önemli bir kısmının dolmuşla ulaşım sağladığını belirten CHP’li Meclis Üyesi Abdurrahman Yıldız, “Mersin Üniversitesi öğrencilerinin bir takım talepleri var. Özellikle ulaşımda sıkıntıları var. Son yurt ile okul arasındaki mesafenin fazla olmasından dolayı öğrenciler bu yolu yürümek veya dolmuşa binmek zorunda kalıyor. Fakat biliyorsunuz kış gelmesinden ötürü havalar erken kararmaya başladı. Belli bir saatten sonra öğrenciler karanlık bir yolda yürümek zorunda kalıyor. Ki bu sorun bugüne kadar bir kısım güvenlik problemlerine sebep olmuş. Özellikle kadın öğrenci arkadaşlardan çok ciddi şikayetler var. Bu attın ışıklandırılması ve hatta gerekiyorsa güvenlik kamerası eklenmesi ricaları var.

 

AKŞAM MİNİBÜSLER RİNG YAPMALI

Birde eğer bu bizim UKOME’nin yetkisindeyse bunu tam bilmiyorum ama minibüs hatlarının özellikle hava karardıktan sonra akşam saatlerinde yurdun önüne ring yaparak öğrencileri yurda kadar bırakması şeklinde düzenleme yapabilirsek sorunların bir kısmını çözmüş olacağız. En azından güvenlik sorunu ve biraz daha rahat seyahat etmelerini sağlamış olacağız” diye konuştu.

 

BÜYÜKŞEHİR GÖREV ALANINA GİRİYORSA EL ATACAK

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, ilgili birimlere “Abdurrahman beyin bizim görev alanımıza düşen ilettiği talepleri varsa onu dikkate alalım” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA