​​​​​​​Yenişehir, Çavak’ta TOKİ’ye geçit verdi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

​​​​​​​Yenişehir, Çavak’ta TOKİ’ye geçit verdi


 

Hükümetin Mersin’de Yenişehir İlçesi Çavak Mahallesine yapmak istediği toplu konut projesine karşı dava açan CHP’li Yenişehir Belediyesi, davasını geri çekti.

HEDİYE EROĞLU

 

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Mersin’in Yenişehir ilçesi Çavak Mahallesi’nde ki 215 dönümlük orman vasfını yitirmiş alan için Yenişehir Belediyesi’nin yargıya taşıdığı itirazı geri çekildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 Yılı Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nın 2. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapıldı.

Toplantıda AKP’li Meclis Üyesi Zafer şahin Özturan’ın, CHP’li belediye başkanlarının TOKİ ile ilgili eleştiri öne çıktı. Özturan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’i ise Çavak’ta yapılmak istene TOKİ projesine ilişkin itirazını geri çekmesi nedeniyle tebrik etti.

 

“HALK YARARINA OLAN PROJELERE KARŞI ÇIKMAYIZ”

Bunun üzerine Başkan Abdullah Özyiğit, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Özyiğit, “Biz bu kentte vatandaşın bizi seçip göreve getirdiği insanlarız. Dolayısıyla benim bölgemde bir iş yapılıyorsa biz de biliriz.

Bu kapsamda daha önce bu konuda dava açtık, itirazımız oldu. Ormandan çıkartıp TOKİ’ye verilen alan için dava açtık. Benim bölgemde bir iş yapılıyorsa en azından bilgisi verilse, bizde biliriz demiştik. Bu işin bir yerlerin motivasyonu ile mi oluşturuldu, yoksa kamu yararına olup olmadığını ifade etmiştik. Sonrasında anladık ki sosyal bir projeyle alakalı Orman, Çevre ve Şehircilik İl Müdürleri gelerek tarafımıza bilgi vermesi ve bu işin bir sosyal konut projesi olduğunu öğrenilmesi ile halk yararına olan projelere karşı çıkmayız dedik ve gereğini yerine getirdik” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA