Sahte para operasyonunda 9 gözaltı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sahte para operasyonunda 9 gözaltı


 

Mersin’de sahte paraları piyasa sürdükleri iddia edilen şahıslara yönelik gerçekleştirilen şafak operasyonunda, 9 şüpheli gözaltına alındı.

Haber Merkezi

 

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 16 şüphelinin piyasaya sahte para sürmek amacıyla bir organizasyon oluşturduğunun tespit etti.

Yaklaşık 6 ay süren teknik ye fiziki takip neticesinde şüphelilerin Mersin başta olmak üzere çeşitli illerde sahte paralarla alışveriş yaptıkları, bu şekilde piyasaya yaklaşık 600 bin Türk lirası sahte para sürdükleri, suç şebekesinin aynı zamanda banka ATM'lerine de sahte para yatırdıkları, paraların ATM'de bile anlaşılamayacak kalitede olduğu tespit edildi.

Şüpheliler sahte paranın anlaşılmaması için genellikle işyerlerinin yoğun çalışma saatlerine denk gelen zamanlarda alışveriş yaptıkları, örgüt üyelerince genellikle 100'lük ve 200'lük banknotların sahte olarak tercih edildiği, ustaca yapıldığı işyerlerinden düşük bedelli ürünlerin satın alındığı, böylece sahte paranın gerçek paralarla bozdurulduğu tespit edildi. Yapılan çalışmalar neticesinde 16 şüphelinin yakalanması ve olası suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla 150 Polis ile 16 adrese drone destekli, özel harekat polislerinin de katılımıyla gerçekleşen eş zamanlı operasyonda 9 şahıs yakalandı. Diğer 7 şüphelinin yakalama çalışmaları devam ediyor.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA