TOPLU KONUT HAYAL METRO MAJÖR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOPLU KONUT HAYAL METRO MAJÖR!


 

Mersin’in en büyük sorunlarından biri olan kentsel dönüşümü desteklemeye yönelik projelerinin yetersizliği ile eleştirilen Vahap Seçer, engellendiğini savunarak, “Havanda su dövemem, hayal aleminde gezinemem” diyerek, ikinci döneminde majör projesinin toplu konut olacağını söyledi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, seçildiği 3,5 yıllık sürede yapamadığı hizmetler ile sık sık eleştirilirken, bu defa kentsel dönüşüm alanında yapmadıkları ile hedef oldu. Toplu konut projesi yapmamakla eleştirilen Seçer’in yanıtı ise tartışma yaratacak türden oldu.

 

“BÜYÜKŞEHİR NEDEN TOPLU KONUT YAPMIYOR?”

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 Yılı Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nın 2. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapıldı.

Toplantıda AKP’li Meclis Üyesi Zafer Şahin Özturan, TOKİ projelerine yönelik arazi tahsislerine ilişkin tepkileri eleştirdi. Mersin’in dönüşüme ihtiyacı olduğunu savunan Özturan, kendisine vatandaşlardan sürekli olarak bu yönde talepler geldiğini söyledi.

Özturan toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, “Büyükşehir Belediyesi olarak bizim de sosyal konut projesi ile ilgili bir çalışmamız olacak mı? Bir hazırlığımız var mı? Diğer illerde ilçeler bile toplu konut projesi yapıyor” tepkisi verdi.

 

“HER ALANDA SİYASİ SIKINTI YAŞADIĞIM BİR SÜREÇ”

Başkan Seçer ise yanıtında, “3,5 yıldır görevdeyiz vatandaşa hiç yalan söylemedik” vurgusu yaparak, “Bu dönemde toplu konut projelerine giremeyeceğimi söyledim. Havanda su dövemem, hayal aleminde gezinemem. Her alanda siyasi sıkıntı yaşadığım bir süreçte kentsel dönüşüm veya toplu konut konularına girmem hayaldir. Kurumlarınızla beraber 550 milyon dolara yakın bir borç devralıyorsunuz, can suyu almadan bu borçları ödemek durumunda kalıyorsunuz. Borcu 400 milyon dolara düşürüp bunun yanında hizmet yapacaksınız, cari harcamalarınızı gününde ödeyip kaliteli işler sunacaksınız. Bunlar kolay işler değil. Ama sözümdür, ikinci dönemimim majör projeleri arasında konut projesi vardır. Yeri de belirlenmiştir.

Bir daha ki dönemde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “konut projesi olacak” dedi.

 

METRO ISRARI NEDEN?
Ancak ihalesinin yapıldığı tarihte maliyeti 3 milyar 379 milyon TL olan her geçen gün ise daha da çok artan Metro Projesinde ısrar eden ve tüm kaynakları buraya aktaran Vahap Seçer’in bu çıkışı, eleştiri konusu oldu. Engellendiğini savunan başkanın Metro ısrarının nedeni çözülemezken, harcanan paralar cebinden çıkan Mersin halkı bu cevap ile şok oldu.

Toplu konut projesini hayal olarak görüp, Metro’yu büyük projesi olarak sürdüren Seçer’e, önümüzdeki günlerde bu yönde çok sayıda eleştiri gelmesi bekleniyor.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA