YER GÖSTERMEDEN ‘ÇIKIN’ DEDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YER GÖSTERMEDEN ‘ÇIKIN’ DEDİ!


 

Mersin’de yüzlerce esnafın bulunduğu Kırmızı Lacivert İşhanı ve Zafer Çarşısı’ndaki yıkım süreci yeni bir boyut kazandı! CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, AKP’li Akdeniz Belediye Meclis üyelerinin esnafla uzlaşma işini karıştırmasına tepki gösterirken, bir yandan da esnafa yer göstermeden tahliye yapılması için tebligat gönderme hamlesi yaptı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kamudan talep ettikleri alanların tahsisine ilişkin yaptığı değerlendirmelerde Kırmızı Lacivert İşhanının yıkımı ile ilgili işlemlerin hızlandığını duyurdu.

Büyükşehir Belediye Meclisinde konuşan Başkan Seçer, “Zafer Çarşısı meselesi vardı. Ben sözümün arkasındayım. Biz orayı boşaltacağız, Kırmızı Lacivert İşhanını ve Zafer Çarşısını yıkıp orayı kent meydanı yapacağız” dedi.

 

“BU BENİM GÖREVİM DEĞİL. ZAFER ÇARŞISI ESNAFINA YENİ DÜKKAN YAPMA ZORUNLULUĞUM YOK”

Ancak Zafer Çarşısı esnafının duruma itiraz ettiğini belirten Seçer, MESKİ için kullanmayı planladıkları eski öğretmen evi binasının Zafer Çarşısı esnafı için kullandırmak istediğini anımsattı. Ancak eski öğretmen evini istemesine yönelik talebine yanıt alamadığını söyleyen Seçer, “Biz geçen hafta itibariyle tebligatları arkadaşlara gönderdik çünkü elimizde bakanlığın yıkım kararı var. Allah muhafaza orada olumsuz bir şey olduğu zaman benim canım yanar. Ben süratle orayı taşımak zorundayım. Ardından yıkımı yapmak durumundayım. Zafer Çarşısı esnafına sesleniyorum; size söz verdiğim gibi; sizler benim, belediyemin kiracılarısınız. Bir kamu yöneticisi olarak sizleri alelacele sokağa atma gibi bir düşüncemiz olamaz. Ancak iş birliği neticesinde ‘ben size yardımcı olabilirim’ sözü verdim. Bu benim görevim değil. Zafer Çarşısı esnafına yeni dükkan yapma zorunluluğu yok bende. Ama bir kamu yöneticisi olarak makul, mantıklı, vicdanlı olanın bu olduğunu düşünüyorum. Ben bu çarşıyı götürüp Toroslar’ın eteklerine yapamam. Şehir merkezinde alışverişin yoğun olduğu bir yere yapmam lazım. Şuan en uygun yer Tevfik Sırrı Gür Lisesi yanındaki alandır. Tahsisi için Milli Emlak’a yazı yazdık, netice bekliyoruz” dedi.

 

SEÇER’DEN, AKP’YE; ZAFER ÇARŞISINI KARIŞTIRMA SUÇLAMASI

Başkan Seçer’in, AKP’li Meclis Üyesi Zafer Şahin Özturan’a yönelik, “Top sizde sayın Özturan. Çünkü siz bu konuyu Akdeniz, Büyükşehir meclis üyesi olarak kovalıyorsunuz. Sizin de takip etmeniz, bizim projeyi uygulamamızı sağlamanız lazım” dedi.

Bunu üzerine Özturan, “Topu bize atmayın, orada doğacak mağduriyetler var, biz esnafın yanındayız” diyerek tepki gösterdi. Seçer ise, “Siz kuru sıkı esnafın yanındasınız, biz gerçekten icraat yapıyoruz. Bekara hanım boşamak kolay, al, ver, sat. Gel beraber yapalım bunu. ‘Biz yoğuz’. O zaman çekil aradan işi karıştırma, benim istediğim bu. Ama siz girip işi karıştırıyorsunuz” dedi.

Özturan ise “Zafer Çarşısındaki esnafların yanındayız. Topu bizim üzerimize atmaya kalkmayın. Oradaki esnafların 2025 yılına kadar kontratları var. Oradaki insanların çıkartılması ile ilgili sizin sorumluluğunuz var” dedi.

Vahap Seçer ise “Yasal hiçbir sorumluluğum yok” diye yanıt verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA