ESENBAĞLAR’DA TOKİ SKANDALI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ESENBAĞLAR’DA TOKİ SKANDALI!


 

TOKİ’nin Mersin Mezitli ilçesi Esenlbağlar Mahallesinde emeklilere yönelik yapımını geçekleştirdiği toplu konut projesinde skandallar yaşandığı ortaya çıktı: Yol, imar, arıtma yok! Aydınlatma parasını vatandaş veriyor. İki blok dere yağına yapılmış!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, CHP’li Mezitli Belediyesi ile AKP’liler arasında yaşanan TOKİ tartışmasında, Esenbağlar’da emekliler için yapılan toplu konut projesine yönelik ilginç gelişmeler yaşandığı iddia edildi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı TOKİ projeleri için verimli tarım arazilerinin işgaline yönelik eleştirilerine AKP Grup Başkan vekili İsmail Yerlikaya ve AKP’li Meclis Üyesi Zafer Şahin Özturan arasında tartışma yaşandı.

 

“BİRİNCİ SINIF TARIM ARAZİLERİNİ NASIL YOK EDİLDİĞİNİ HEPİMİZ BİLİYORUZ”

Özturan’ın eleştirilerine yönelik, Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü mezunu olduğunu anımsatan Tarhan, “Nerenin tarım arazisi olduğunu bilenlerden biriyim. Bozön’de yapılacak TOKİ projesi için ‘burası tarıma elverişli değildir’ deniliyor Altında ise ‘şu kadar yıldır a şahıs tarafından tarım yapılmaktadır’ deniliyor. O zaman nasıl o şahsa tapu verilmek isteniyor? Orman vasfını yitirmiş deniliyor ve hazineye geçiriliyor. Etrafı narenciye bahçesiyken burası nasıl narenciye bahçesi olmuyor? Toprak Koruma Kurulu’nun nasıl çalıştığını çoğunluğun nasıl karar alındığını, birinci sınıf tarım arazilerini nasıl yok edildiğini hepimiz biliyoruz” dedi.

 

ACI İTİRAF: “TARIM ALANLARINI KONUT ALANINA DÖNÜŞTÜRDÜK”

Ancak AKP’li İsmail Yerlikaya, Mezitli Belediyesinin TOKİ projesine itiraz etmemişken TOKİ’ye tahsis edilen arazileri eleştirmesine tepki gösterdi. “Şimdi Neşet Tarhan başkanıma soruyorum; madam tarım alanına yapıldığını biliyorsun neden olumlu görüş verdin? Yenişehir’den Müftü Deresinin kenarından Davultepe’de, Tece’de 100 binlik planda var diye tarım alanlarını konut alanına dönüştürdük. Yani gele gele TOKİ’deki yere mi takıldı Neşet başkan. Madem öyle tarım alanı bu kadar kıymetli diyorsun, buranın tarım alanı dışına çıkılmasına itiraz etmedin? Yenişehir itiraz etmişti. Ayrıca Neşet Tarhan başkanımız her halde ‘Milli Emlak’ın ne kadar yeri varsa biz versin’ diyor. Yok öyle bir şey. Sahilleri istediniz verdi. Daha önce bir çok yerin verildiğini de biliyorum. İhtiyaçsa veriliyor ama Milli Emlak’tan başka kurumlarda yer istiyor. Her istediğin yeri alacaksın diye bir kaide yok” dedi.

 

TOKİ’Yİ YER KONUSUNDA UYARDIK

Başkan Neşet Tarhan ise Yerlikaya’nın tahsis edilen yerleri karıştırdığını söyleyerek, “İsmail bey çok karıştırdı. Bozön’daki imar planında tarım alanı gözüken yere konut yapabilirsin gibi bir yazımız olmadı. Bize bu konuda yazı bile gelmedi. 

Esenbağlar’daki TOKİ projesi için bize yazı geldi. Esenbağlar’daki emekliler için yapılan sosyal konut projesine olabilir dedik ama yer konusunda yanlışlık yapıldığına dair uyarıda bulunduk. Burası değli de aynı bölgede şurası olsun dedik. Ama diretti TOKİ.

 

“YOL, İMAR, ARITMA YOK! AYDINLATMA PARASINI VATANDAŞ VERİYOR. İKİ BLOK DERE YAĞINA YAPILMIŞ”

Şimdi Esenbağlar’daki TOKİ projesinin olduğu yeri görmenizi isterim. Yapılan toplu konut bölgesinin; yolu ve imar planı yok. Buyurun gidelim. Saha aydınlatmasının parasını vatandaş veriyor, böyle bir sistemsizlik var. Paket arınma denilmiş çalışmıyor, pis su dereye akıyor, çiftçilerin hepsi isyan ediyor her gün. Ortada kaldı. Vatandaş da şikayet ediyor. Kokunun içinde, yol yok. İki blok dere yatağına yapıldı. Yarın yağmur yağıp, sel olduğu zaman göreceğiz burayı. O zaman Büyükşehir Belediyesi gelsin çözsün diyecekler. TOKİ’nin kendi başına plan yapması böyle hatalara yol açıyor. Belediyeler ile koordine olacak. Şimdi burada öyle bir algı yaratılıyor ki sanki biz TOKİ’ye karşıyız. Toplu konuta karşıyız gibi. Siyaseti ben anlamam, arkadaşlar iyi anlıyor, mesaj gönderiyor seçmenlere. Biz doğru bir şekilde doğru yere yapılan hiçbir yatırıma karşı değiliz. Ama tarım alanına, dere yatağına konut yapılmasına sonuna kadar karşıyız” dedi.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA