MEZİTLİ’YE BÜYÜK SALDIRI VAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ’YE BÜYÜK SALDIRI VAR


 

Değer artışı nedeniyle sürekli olarak hazine arazilerinin ele geçirilmesine yönelik saldırılara maruz kalan Mezitli ilçesinin Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Büyük saldırı var” isyanı ile bu defa Büyükşehir Meclisinden ses yükselterek, “Hep beraber ses çıkarmak gerekir” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in en değerli bölgelerinden biri haline gelen Mezitli ilçesinde ki hazine arazilerinin rant çevrelerince siyasi nüfus kullanarak ele geçirilmeye çalışılmasına tepkiler artarak devam ediyor. Hazine arazilerine yönelik saldırıların artmasına bu defa Mersin Büyükşehir Meclisinden ses yükselten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, tüm kenti hep beraber ses çıkarma çağırdı.

 

“ELE GEÇİRME KAVGASI VAR”

Tarhan, orman arazilerinin, orman vasfını yitirmesi ile hazineye geçmesi ve imar planı içinde veya dışında kalan bu alanlarla ilgili Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi özellikle Mezitli’de hayli fazla yanlış ve yanlış kişilere dönük uygulamalar olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz hafta Bozön’da Fatih Yalın’a ait 15 dekar arazide ki 600’e yakın limon ağacının katledildiğini söyleyen Neşet Tarhan, “Vatandaşa geçmiş olsun diyoruz ama temeldeki sorunun, deniz manzaralı olan Yenişehir’deki olimpiyat stadyumuna bakan otobanın kenarındaki oldukça güzel bir alanın işgal çabası. Geçen yıllarda buradaki çam ağaçları kesilmiş sonra oraya limon dikme savaşları yaşanmış. Orada hakimiyet kurma ve ele geçirme kavgası var. Kale de, Esenli de, Bozon’da daha önce yaşadık bunları. Esenli’de TOKİ için ayrılan alan nedeniyle 50 dönümlük tarım arazisi 250 dönüme çıkartıldı TOKİ’ye ayrılan alan ama burası tarım alanı. Belediyemizi ciddi zorlamalar var. Vatandaşlar buraları işgal ederek; orman kadastrosu, 2B gibi farklı uygulamalarla ele geçirmek istiyor” dedi.

“DEĞER ARTTIĞI İÇİN BÜYÜK SALDIRI VAR”

Mezitli’nin imar planlarının erken bitmesi ile değerlerin artmasının saldırıları da arttırdığını belirten Tarhan, “Değer arttığı için büyük saldırı var. İmar planında ormandan hazineye geçiş okul alanı işareti alan orası dahi ele geçirilmek isteniyor.

Kesilen hazine arazi yanındaki hazine arazisini talep etik, 250 dönümlük Bozön’daki araziye dair talebimiz olsun. Kamuya yararlı alanlar olsun buralar. Ama buralara kadar taleplerimize hiç cevap bile verilmedi. Belediyeler yok sayılıyor. Cevap vermesinler önem vermesinler ama tarım yapılabilecek yerlerin bu şekilde yasalardaki oyluklarda yararlanılarak, siyasi makamları kullanarak şahısların eline geçmesine hep beraber ses çıkarması gerekir. Çünkü bu Mezitli ile kalmayacak. Yenişehir’de izleri görüyoruz. Deniz manzaralı yerler özelikle seçiliyor” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA