Emniyetten kadınlara afiş yasağı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Emniyetten kadınlara afiş yasağı!


 

Mersin Kadın Platformu’nun, 25 Kasım’a yönelik astırmak istediği afişler, emniyet yetkililerince engellendi.

Barış Çoban

 

Mersin Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü için çalışmalara başladığını, 15 Kasım’da Özgür Çocuk Parkı’nda toplanarak yaptıkları basın açıklamasıyla duyurmuştu. Her alanda kadınlara ve LGBTİ+'lara yönelik şiddetle mücadele etmeye devam edeceklerini belirten kadınların, 25 Kasım’a yönelik bilboardlara astırmak istedikleri afişlere emniyet yetkilileri engel oldu.

Konuyla ilgili konuştuğumuz Mersin Kadın Platformu üyesi Ayşegül Göçmen, emniyet yetkililerinin afiş yasağına gerekçe olarak kendilerine, ‘Açık bir şekilde çağrı yapmak suçtur’ dediğini aktardı.

Yasaklanan afişlerde, ‘Kasımda dayanışma başkadır. Kasım’da isyan başkadır. Kasım’da direniş başkadır. Kasım’da mücadele başkadır’ gibi sloganların ve ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde Kushimato’dayız’ çağrısının yer aldığını açıklayan Göçmen, yeni çağrı afişleri hazırlayacaklarını ifade etti.

“NEFRET İÇEREN AFİŞLERE İZİN VAR, ÖZGÜRLÜĞÜ SAVUNAN KADINLARIN AFİŞLERİNE İZİN YOK

Gazetemize konuşan bir diğer isim olan Mersin Kadın Platformu üyesi Çiğdem Serin ise erkek şiddetinin, yoksulluğun ve nefret politikalarının  her geçen gün arttığını belirterek, şunları söyledi:  “Yasamlarımız ve özgürlüğümüz için 25 Kasım'a  çağrı yaptığımız bilboard afişlerimiz Mersin Emniyeti tarafından engellenmiştir. Daha 2 iki gün önce Mersin’de genç bir kadın tanımadığı iki erkek tarafından gözüne bir cisim atılarak saldırıya uğradı. Kadınların katilleri, nefret suçu işleyenler sokaklarda elini kolunu sallayarak gezerken, erkek yargının mahkemeleri tarafından korunurken 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele günü afişleri emniyet tarafından engelleniyor, şaşırmıyoruz çünkü onların tarafını çok iyi biliyoruz. Mersinin çeşitli yerlerinde nefret içeren, ırkçılık içeren afişlere müdahale edilmezken, hayatlarını ve özgürlüklerini savunan kadınların afişleri engelleniyorsa tarafları çok nettir.

“SOKAKLARDA OLCAĞIZ”

Afişlerimizde ne yazıyordu? Kaldırılan afişlerimizde Kasımda isyan başkadır yazıyordu.  Çünkü 25 Kasım'a giderken, her gün artan erkek devlet şiddetine, yoksulluğa, ayrımcılığa, savaş politikalarına, varlığımızı aileden ibaret gören, aile yoksa bizleri yok sayan iktidara, bedenlerimizi, özgürlüğümüzü seçim pazarlığı konusu haline getirenlere isyanımız da büyüyor.  Kaldırılan afişlerimizde Kasımda mücadele başkadır yazıyordu.  Çünkü biz kadınların hayatta kalması için mücadeleden ve dayanışmadan başka seçeneği yok. Bizlerin afişleri ile uğraşanlara nefret ve ırkçılık içeren afişlerini engelleyin diyoruz. Kadınların mücadelesi engellenemez, isyanımızın sesi bu tür çabalarla susturulamaz. Bugüne kadar mücadelemizi engelleme çabaları nasıl boşa düştüyse bundan sonra da öyle olacaktır. Hiç bir zaman susmadık, susmuyoruz.  25 Kasım'da tüm coşkumuzla, isyanımızla ve dayanışmamızla sokaktayız.”

HDP Mersin İl Örgütü Eş Başkanı Bedri Kuş’ta Mersin Büyükşehir Meclisi’nde, platforma uygulanan afiş yasağını gündeme getirdi.Kuş, kadınların yasaklara boyun eğmeyeceğini söyledi.

 

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA