‘LİMON BAHÇESİ KATLİAMININ TAKİPÇİSİYİZ’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘LİMON BAHÇESİ KATLİAMININ TAKİPÇİSİYİZ’


 

Gıda krizi kapıdayken hazine arazilerini siyasi nüfusla ele geçirip ranta dönüştürmeye çalışanların Mezitli Bozön’da yüzlerce ağacı katletmesine TMMOB ve Kent Konseyi’nden tepki geldi. Bahçede inceleme yapan heyet olayın takipçisi olacağını duyurdu.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye Mimar Mühendis Odaları Birliği (TBMM) Mersin İl Koordinasyon Kurulu ve Mersin Kent Konseyi, Mezitli İlçesine bağlı Bozön mahallesinde bir şahısa ait limon bahçesine yönelik saldırı nedeniyle inceleme gezisi düzenledi.

Bozön’de Fatih Yalın’a ait 15 dönüm arazideki 600’e yakın ağaç bir gecede katledildi. Yalın ailesinin bahçelerine komşu 7 bin dönümlük hazine arazisi için ecrimisil ödeyerek kullanmasına engel olmak isteyenlerce yapıldığı öne sürülen katliamla ilgili mimar ve TMMOB ve Kent Konseyi yetkilileri tepki gösterdiler. 

Geziye, Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Mersin Şube Başkanı Sinan Can, Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Mersin Şube Başkanı Nemci Birim, İnşaat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Gülçin Barbaros Ak, Jeofizik Mühendisleri Odası Mersin Şubesi

Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu ve mahalle muhtarı katıldı.

 

SÜRECİ TAKİP ETME KARARI ALDILAR

Kent Konseyinden yapılan açıklamada, “İlimiz Mezitli ilçesi Bozon Köyünde yaşanan narenciye ağaçlarının  kesilmesi üzerine yerinde inceleme  yaptık. Emekle üretilen ve dünyanın gıda güvenliği konusuna, dikkat çektiği, tarımın  ve tarım ürünlerinin arttırılması yönündeki tarım politikalarının oluşturulduğu günümüzde; yetişmiş meyve veren narenciye ağaçlarının  kesilmesi anlaşılır gibi olmadığı gibi içler acısı bir durumdur. Bu konuda herkesi hassasiyete davet ettiler. Süreci takip etme kararı aldılar” denildi.

 

BİR DAHA YAŞANMASIN

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ise 15 dönüm alanda yer alan 5 yaşında 600’e yakın limon ağacının toprağa yakın bir yerden bilinmeyen kişi veya kişilerce kesilmelerini yerinde incelemek için keşif yapıldığı açıklanarak, “Muhtardan alınan bilgiler doğrultusunda inceleme yapılmış, Ziraat,Çevre, İnşaat ve Jeofizik Mühendisleri Oda Başkanlarının katıldığı toplantıya, Mersin Kent Konseyi Başkanı da eşlik etti. Gıda güvencesinin ve gıda arzının önemli olduğu pandemi sürecinde böyle bir ürün kaybına, küresel iklim krizine bağlı felaketlerin,yangınların yanı sıra birde bu tür olayların yaşanmasının üzücü olduğuna dikkat çekilmiş, benzer olayların narenciyenin başkenti ilimizde bir daha yaşanmaması ve faillerin bir an önce yakalanmaları temennisinde bulunulmuştur” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA