YABANCININ TERCİHİ MEZİTLİ /TECE ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YABANCININ TERCİHİ MEZİTLİ /TECE !


 

Mersin’in merkez Mezitli ilçesi, konut satışlarında öne çıkarken en büyük talep yabancılardan geliyor. Özellikle Tece’ye yönelik artan talepler inşaat ruhsatlarında adeta patlama yaratırken, Mezitli’deki nüfus artış hızı Türkiye’nin 3 kat üzerine çıktı.

HEDİYE EROĞLU

 

Ekim ayında konut satışlarında düşüş olsa da yabancıya konut satışında ilk 3’te yer alan Mersin bu durumdan çok da olumsuz etkilenmedi. Konut satışındaki azalmayı yabancıya konut satışı ile gideren Mersin’de öne çıkan bölge ile merkez Mezitli ilçesi.

Özellikle Ruslar, Almanlar, İsveçliler ile Orta Doğu ülkelerinin vatandaşları, ev alarak Mersin’e yerleşirken, yabancı nüfusu da giderek artmaya başladı. Mezitli bu konuda Akkuyu Nükleer Güç Santrali’den dolayı Gülnar ve Silifke ile yarışırken, bir çok mahallesi yabancı ikametgahına kapatılarak önlem almaya çalışılan bölgelerin başında geliyor.

 

MEZİTLİ’DE 100 BİNE YAKIN SURİYELİ VAR

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, konuyla ilgili bir televizyon programında yaptığı açıklamada, Göç İdaresi’nce Mezitli’de kayıtlı 42 bin kayıtlı Suriyeli olduğunun bilgisini aldıklarını söyleyerek, “Ama bir o kadar da kayıtsız Suriyeli olduğu tahmin ediliyor. Yani 80 bin Suriyeli var gibi” dedi.

Öte yandan Özellikle Tece bölgesine Rusya, Ukrayna’da, Kırgızistan ve Moldova’dan gelenlerin sayısının her geçen gün arttığını da belirten Tarhan, Ukrayna savaşının bunda önemli bir etken olduğunu kaydetti.

İNŞAAT RUHSATI TALEBİNDE PATLAMA VAR

Belediye olarak yılbaşından buyana toplamda 130 inşaat ruhsatı verdiklerini söyleyen Başkan Tarhan, “Biz bugüne kadar belediye olarak 130 tane inşaat ruhsatı vermişiz. Bu her ay 13 yeni ruhsat demektir. Elimizdeki ruhsatlara ilişkin çalışmaları sağlıklı bir şekilde yapabilmek için aylar öncesinden 1 Kasım’dan itibaren ruhsata esas proje almayacağımızı duyurduk. Çünkü yılbaşına kadar bunların bakımını kontrolünü yetiştiremeyiz. Yılbaşına yetiştirmek zorunda olduğumuz yeni aldığımız proje sayısı ise 142.

Bugüne kadar 130 ruhsat vermişiz, bugünden sonra yılbaşına kadar tamamlamak zorunda olduğumuz 142 ruhsat başvurusu var. Elbette bunu içinde tek katlı evlerde var ama çok az miktarda. Bunun çoğunun apartman ve site olduğunu düşünürseniz Mezitli’de o kadar büyük nüfus artışı olacak” dedi.

 

NÜFUS ARTIŞ HIZI TÜRKİYE’NİN 3 KAT ÜZERİNDE

İnşaat ruhsatı talebini arttıran en büyük nedeninin özellikle yabancıların Tece bölgesinde  ev sahibi olmayı istemesinden kaynaklandığını dile getiren Neşet Tarhan, “Gerçekten ilgi çok fazla Mezitli’ye. Gülnar’ın spesifik artışını dikkate almaz isek geçmiş yıllarda en çok nüfusu artan ilçe Mezitli’ydi. Şimdi ise maalesef ki Akkuyu Nükleer Santralden dolayı Gülnar’ın nüfus artış hızı bizden fazla. Ama buna rağmen nüfus artış hızımız hala Mezitli olarak Türkiye ortalamasının 3 kat üzerinde.

 

MEZİTLİ ÖRGÜTLENİYOR

Mezitli iklim anlamında çok elverişli. İnsanlar bir yandan denize, sahile veya diğer yandan karlı bölgeye kısa sürede ulaşabiliyor. Coğrafyamız, iklimimiz çok iyi. Ayrıca sahili aydınlattık, pırıl pırıl her yer ki gelecek sene daha iyi olacak, emin olsun herkes.

Hizmetleri korumak ve geliştirmek için de ayrıca özel projeler, çalışmalar yapıyoruz.

Bir kentte bu kadar güzellik varken burayı neden tercih etmesini insanlar. Bu kadar güzellik, iyilik varken peki bu toplumdaki kavga neden? Biz huzurlu bir kent istiyoruz. İnsanların belediye yönetimine daha çok katılmasını istiyoruz. Herkes belediye başkanı gibi söz sahibi olmalı. Türkiye’de ki tüm belediyelerden farklı olarak örgütlenme yapıyoruz.  Muhtarlar Derneği, emekliler Derneklerini kurulmasına ön ayak olduk. Kent Konseylerini ayağa kaldırdık, apartman ve Site Yönetimleri Dernekleri kurulmasına katkı verdik. Apartman ve site görevlilerin ide dernek çatısı altında topluyoruz. Ayrıca okul aile birlikleri ile bir araya geliyoruz.

Bu kesimlerle iletişimimizi, diyalogumuzu arttırmak için bu çalışmaları destekliyoruz. Toplumun her kesiminin bu buhrandan nasibini aldığı bir gerçek. TÜİK’in enflasyon oranı açıklaması 85, farklı bir kurumun rakamı ise 183. Bu kadar enflasyonun yüksek olduğu bir alanda belediyelerin daha iyi çalışması gerekir ki bu da örgütlü toplumla olur. Halk yönetime katıldığında çok daha güzel bir ülke olur.

 

BU DÖNEM ÇALIŞMALARIN ÖZNESİ ÇOCUKLAR

Ayrıca ilk 5 yıllık dönemde kadınları, ikinci 5 yılda da çocukları çalışmalarımızın öznesi yaptık. Her zaman her konuda çocuklar diyorum. Anaokullarımızda çocuklarımız için şart koştuk, 6 yaşına geldiğinde her çocuk bisiklet kullanmayı öğrenmek sorunda.

 

“HERKESTEN OY ALIYORUZ”

Kamuoyu yoklamalarına göre oyumuz şuan Mezitli’de yüzde 70’lerde. Yarın seçim olsun. Herkesten oy alıyoruz. Sadece CHP’lilerden değil. AK Partili’lerden de, MHP’liler’den de, HDP’lilerden’ de. Almaya da devam edeceğiz. O yüzden hiç kimse eleştiri yapmasın. Ben herkese sıcak davranırım. Ben partimin iktidar olmasını, büyümesini istiyorum. Siyasi konulara girmek istemem ama zaman zaman bu yönde bazı eleştiriler geldiği için söylüyorum. Ben bu yolda devam ederim, tek başıma kalsam da. Benim görüşüm soldur. Benim bu topluma borcum var. Bu partiyi büyütmek benim borcum. Cumhuriyete, demokrasiye inanan diğer partilerdeki marjinal kesimler haricinde ki diğer partilerden de oy istemek benim hakımdır. Onun için eleştiri yapmamalı kimse, ben toplumun her kesimi ile iyi geçinirim” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA