Soylu’dan Mersin saldırısı çıkışı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Soylu’dan Mersin saldırısı çıkışı


 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifi, 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifi ve Sayıştay raporlarının görüşüldüğü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda bir sunum yaptı.

“MERSİN’DE VE İSTİKLAL CADDESİ SALDIRILARININ YAŞANMASI TÜRKİYE’Yİ YENİDEN KÜRESEL İSTİKRARSIZLIK CENDERESİNE ÇEKME DENEMESİDİR”

Terörle yoğun bir mücadele halinde olunduğunun altını çizen Soylu, şöyle devam etti:

“Bu mücadeleyi verirken Anayasa’dan, hukuktan, demokrasiden, insan haklarından, kaideli devlet ilkelerinden asla taviz vermedik. Bu mücadeleyi vermek hem de hukuktan ve demokrasiden ayrılmadan vermek kolay bir şey değildir. Sadece son 3 yılda ABD Senatosu’ndan PKK/PYD’ye 2 milyar dolar yardım yapıldı. Tüm bunlar olurken örgüte katılım 30 yıldır ilk kez 3 yıl 100’ün altına düşmüştü. Yine son 3 yılda teslim olanların sayısı katılanların sayısını aştı. 3 Aralık 2016 tarihinde yaşanan Reyna saldırısından sonra yaşanan şehirlerimizde büyük bir terör olayı yaşanmadı. 2015 yılında 2 bin 817 olan terör eylemi sayısı ilk 10 ay itibarıyla yüzde 97 azalışla 97’ye düşmüşken ve bunların da çoğu sınırın karşısından yapılan taciz atışlarıyken, son 6 yılda 2 bin 473, 2021’de 184, 2022’de 157, son 12 ayda 200 terör eylemi güvenlik güçlerimiz tarafından engellendi. Birdenbire son 2 ayda Mersin’de ve İstiklal Caddesi saldırılarının yaşanması özellikle yüzyılın seçimi yaklaşırken Türkiye’yi yeniden küresel istikrarsızlık cenderesine çekme denemesidir.”

 

“ARKASINDAKİ TÜM YAPIYI DEŞİFRE EDİYORUZ”

İstiklal Caddesi saldırısının PKK’nın sivil katliamlarından birisi olduğunu kaydeden Soylu, “Faillerini bulduk. Şimdi arkasındaki tüm yapıyı deşifre ediyoruz. Elbette içimiz yanıyor. Siz sormasanız bile biz bunlarla her saniye yüzleşiyoruz” dedi.

Bakan Soylu, 2016-2022 yılları arasında teslim olanlardan ifade veren bin 248 örgüt mensubundan 393’ünün ifadelerinde PKK’ya HDP aracılığıyla katıldığını söylediğini de bildirdi. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA